Stan hamulca na tarczach w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam taki problem ze bardzo nisko mi bierze hamulec a wszystko wyglada ze jet oki klocki sa prawie nowe ,pompe i przewody wymienilem na nowe ,jezeli ktos ma jakies pomysly to prosze o pomoc ,a i jeszce jedno jezeli ktos ma z was tarcze w 126p to prosze o wypowiec jak u niego sie zachowuje pedal hamulca

pozdro

pewnie nie zostaly prawidlowo odpowietrzone, sproboj dokladnie odpowietrzyc

witam

ja u mnie po załozeniu tarcz odpowietrzałem je chyba z godzine...pedła ciagle do podłogi i bez oporu..ale sukcesywnie po troszke pompowac pedałem i do bulu az stwardnieje. no i nie zapomnij po kilkudziesieciu kilometrach po raz kolejny ich odpowietrzyc.

ja etz zakładałem wszsytko nowe i długo to trwało..ale za to teraz na suchym asfalcie....miodzio.....na mokrym tzrba delikatnie a na sniegu na laczkach 165 jest ciezko z chamowaniem.

pozdro i jak cos to wal na prv czy gg

na bank masz slabo odpowietrzone. na wyciek bym nie stawial. ja w miniony weekend wymienialem caly uklad hamulcowy (tarcze na przod,pomke, tloczki,okadziny,zaciski,wezyki - dokladnie mam caly nowy uklad hamulcowy) i mialem miekki pedal ale jak mialem zle odpowietrzony przod. trzeba dlugo odpowierzac i troszke przy tym nogha boli - ale heble miodzio (hm. trzeba pomyslec zeby wreszcie elektryke zrobic bo znow nie dzialaja swiatla stopu )

Odpowietrzyć ew. zreperować pompę. Przy tarczówkach hamulec jest raczej twardy jak kamień.

witam ponownie
a wiec tak odpowietrzylem wszystko na nowo wymienilem wszystkie gumki i jest narazie oki ale zdarza sie takl ze jak pochamuje na miescie i sie nagrzeja tak w miare to pedal jest wysoko jak szlak i od razu bierze jak szalonyale chyba tak ma byc ?

a jeszce jedno jaki najlepiej plyn dac do hamulcy teraz mam DOT4 ,ale wydaje mi sie jak byl na samym poczatku R 3 to jakos lepiej hample gadaly. Co o tym sadzicie

Ja mam Elfa DOT4.

Jak sie ma kola 12" mozna tarcze zakladac.Czy bedzie cos sie ocieralo??

Jak zastosujesz hamulce ze 125 to trzeba będzie felgi 12 na mimośrodowe przerobić Potrzebne są 13. Przy okazji polecam swoje usługi.

Medzer, po co Ci tarcze w 12'

Cytat:
2004-03-29 11:41:51, Sajmon pisze:
Medzer, po co Ci tarcze w 12'

a co za różnica czy w 13" czy w 12" ???????

Sajmon jak po co Ci tarcze w 12"??
No chcialem sie spytac czy mozna zalozyc tarczowe halmulce jak sie ma kola 12".Moze kiedys bede sobie chcial zalozyc tarcze do bobka i robie rozeznanie. Czy ktos zakladal juz z was tarcze do bobka??Jaki jest mniej wiecej koszt??
Pozdrowionka dla zmotoryzowanych!!!

przeszukaj forum lub zgłoś się do Krzemowego

Tarczowki nie zmieszcza sie do felg 12'' Do hamulcowego kitu z poldka pasują fele stalówki z CC/SC. Jedyne hample tarczowe ktore kojarze do felg 12'' sa w Tico.

Tico ma tarcze? Kurde nawet nie wiedzialem! A na moje na serii malcu na 12 to bebny wystarczają!
Medzer - ZROOB BLACHOWE! Bo dOMAN Ci jeszcze kilka dzioorek zrobi

Widzialem dzisiaj suzuki maruti i on chyba ma 12" kola.Nie wiecie jakie on ma hamulce??Bebny czy tarczowe??
wydaje mi sie ze tarczowe hamulce byly by troche lepsze od bebnow!!!!!

Cytat:
2004-03-30 20:45:48, Medzer pisze:
wydaje mi sie ze tarczowe hamulce byly by troche lepsze od bebnow!!!!!

Też mi sie tak wydaje!

Cytat:
2004-03-30 12:58:44, Sajmon pisze:
A na moje na serii malcu na 12 to bebny wystarczają!

Czuł bym sie pewniej na tarczach!!!

Cytat:
2004-03-30 12:58:44, Sajmon pisze:
Medzer - ZROOB BLACHOWE! Bo dOMAN Ci jeszcze kilka dzioorek zrobi

Sajmon ty tu nie o blachoowie , pisz tylko o hamulcach tak jak w temacie, a MEDZER blachoowe zrobi, nie bój żaby

{medzer - jeszcze raz sorry}

POZDRAWIAM !!

P.s.
sorry ze nie na TEMAT pisałem