| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-03-14 19:16:51 Witam... mam radyjko sony xplod + hertz esk 165s poki co graja w duecie ale planuje wrzucic do bagaznika skrzynke z hertz'em HS 250 i calosc puscic przez jakis wzmacniacz... tylko na temat wzmacniaczy jestem zielony a do tego na poczatek chce cos taniego ale zeby nie byl to totalny syf. Ktore z ponizszych (lub inne opcje) jest najlepszy?
- RTO SX7002 - VOODOO X 1020 - JBL Loud LC-A404 - Pioneer GM-X404 ... moze jakis MAGNAT lub BLAUPUNKT? z gory thx za wszelakie info. pozdr g. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-03-15 17:48:08 Jedyny dobry sposob to podjechac do firmy ze sprzetem i poprosic o rade fachowcow,potem kolejno podlaczysz rozne dopalki i posluchasz na jakiej chodzi to wszystko najlepiej.Nie ma reguly ze cos gra najlepiej.Firma powinna to zrobic za darmo a nigdy parametry nie powiedza Ci nic o brzmieniu.Nieraz te najtansze firmy potrafia dobrze grac a Tobie chyba chodzi o brzmienie dzwieku a nie o satysfakcje posiadania drogiego sprzetu ktory moze u Ciebie grac jak "kupa". |
![]() janooop Warszawa | 2004-03-15 22:30:13 Pełna dokumentacja sprzętu daje też zakresy jakie mają wzmacniacze a czasem też efektywnoiść |
Wujek84 TOYOTA YARIS Warszawa | 2004-03-15 22:59:11 Słuchaj dam ci kilka rad:
- nie sluchaj co inni ci wciskaja - wzmacniacz firmy JBL wymiata - wszystko zależy od serii i przenaczenia osprzętu - pamiętaj aby wzmacniacz byl nieco mocniejszy od głośnika a dlaczego to już tłumaczę... bezpieczne i całkowite (max zakres przy którym jeszcze wyraźnie nadaje) wykorzystanie dopałki wynosi 2/3 Level-u inaczej podbicia! - im wiecej pokręteł tym lepiej - jak ma dodatkowe wyjscie na inny wzmaniacz (możliwość połączenia szeregowego) to zajebiscie bo swiadczy to o solidnosci i kompatybilności - zawsze patrz na bezpieczniki czy są mocne pod wzgl amperowosci - tak w ogóle to polecam amerykańskie firmy To chiba na tyle!!! |
piotrr TOYOTA DRIVER Toyota Corolla XLI Tychy | 2004-03-15 23:33:38
Nie wiem skąd masz takie pomysły. Ogólnie przyjmuje się, że głośnik w jakimkolwiek systemie audio (nawet domowym) powinien być sporo mocniejszy od wzmacniacza (o przynajmniej 50%). Jest to podyktowane tym, że głośnik grający w granicach 100% swoich możliwości nie gra czysto i dość wyrażnie charczy. A powyżej 100% eksploduje |
Wujek84 TOYOTA YARIS Warszawa | 2004-03-15 23:59:15 Można gdybać w różne strony!!!
Stary masz racje znasz sie lepiej ode mnie PS Jeszcze wszystko zależy o jakiej mocy piszemy. WLK POZDRO!!! [ wiadomość edytowana przez: Wujek84 dnia 2004-03-16 00:03:54 ] |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-03-16 09:58:29 wielkie dzieki za info... bede walczyl... najwyzej sie zmieni... kupno wzmaka to jak malzenstwo zawsze mozna sie rozstac wlasciwie to od zawsze firma pioneer kojarzyla mi sie z dobra firma car audio... to w takim razie w ktorej czesci jest dobra? glosniki raczej nie, wzmacniacze... skoro jbl lepszy tez nie... radia... osobiscie nie przepadam moj kolega mial jakiegos KEH'a i tez nie byl zadowolony... moze przereklamowana i tyle? pozdr g. |
Wujek84 TOYOTA YARIS Warszawa | 2004-03-16 21:53:13 WEJDŹ NA STRONĘ: WWW.LANZAR.COM.PL |
![]() janooop Warszawa | 2004-03-16 22:24:43 Radio nie jest koniecznością to zależy co się chce osiągnąć |
toyo toyota avensis Łódź | 2004-03-16 22:27:41 Masz racje. ale SONY nie gra. wszystko no prawie wszystko ale nie SONY |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-03-31 18:31:35 A ja mam radio 4x45 z dwoma RCA ale używam jednego do dwukanałówki Kenwooda(nawet niewiem ile watów)wyciągniętej z samochodu starej .Wszystkie 4 wyjścia na wzmacniaczu idą do tuby własnej roboty(no nie własnej zupełnie ale w każdym razie domowej roboty) bez bassreflexa ale zato z drugim głośnikiem w środku .Całość jest obudowana w skrzynie drewnianą , wytłumiona watą i kosztowała mnie grosze w zasadzie . 4 głośniki są podpięte do radia .Z przodu seria 2 drożna a z tyłu najlepsze w sumie boshmanny 3-drożne jakie mi sie znaleźć udało (gunmetal line-też tańsze sporo od "firmowych"gówien ze sklepu i bardzo dobrze grające oraz niedozakatowania praktycznie) .Wszystko było po taniości w miare a daje naprawde rade i niepotrzeba żadnych kosmosów.Jak ktoś nie jest audiofilem to cały system można spokojnie na dobrym w miare radyjku oprzeć i gitara.W przyszłości będą może cykacze jeszcze oraz jak kiedyś zmienie wzmacniacz to dorzuce jakiś bylejaki komplecik grajków w te dziury fabryczne w tylnych drzwiach co by "podnieść przestrzeń".A i wszystko daje rade na zwykłym akomulatorze centra bez problemu nawet przy kilkugodzinnym słuchaniu przty wyłączonym silniku.
pozdrawiam... |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-03-31 18:43:36 widze ze ze skajnosci w skrajnosc... pierwszy kolega co podaje 250 W RMS na hs250 to musi go bardzo nie lubic bo glosnik ma 200W RMS i wg mnie 250W to za duzo. Ktos z Car audio system powiedzial mi ze nawet 160 z balupunkta 4100 wystarczy zeby rozruszac tego hertza. drugi kolega natomiast ma caly sprzet kupiony za tyle co jeden glosnik pierwszego kolegi i tez jest zadowolony... co z tego wynika... kazdy robi audio pod siebie dlatego takie pytania mijaja sie troche z celem... ale juz kupilem starszego rockford fosgate 4 kanaly i zobaczymy co bedzie.
pozdr g. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-03-31 18:45:54
No i bardzo dobry wybór |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-04-01 16:07:26 Dwa jakieś niezłe trójdrożne głośniczki w półce z tyłu spokojnie załatwią sprawę basiku.Albo jakaś tuba z niezależnym wzmacniaczem ale to już więcej kaski.
pozdrawiam... |