Samara "kopie" prądem :-/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie... regularnie. Moze nie za mocno, ale jest to uciazliwe. Kazdy kontakt z drzwiami przy zamykaniu konczy sie malym porazeniem. Podobnie kiedy jakims cudem nie kopnie, a zamykam ja na klucz to kontakt klucza z klamka wywoluje iskre. Moge to przezyc, ale obawiam sie powazniejszych nastepstw, zwlaszcza na stacji benzynowej :-/

To samo mam Miśku, nigdy tego w samarce nie miałem, a tu...dziwne...
Myślę, żeby założyć od spodu taki pasek odprowadzający łądunek z budy i po zabawie

Ostatnio też to mam może to pogoda tak wpływa…………….
Szkoda tylko, że te paski tak szubko się wycierają.

Ja kiedys miałem to samo ale w felicji.Ale to wszystko zależało od ubrania w jakim nią jeździłem. Poprostu wyładowanie elektrostatyczne

Cytat:
2005-04-05 22:27:34, mwarchalowski pisze:
Szkoda tylko, że te paski tak szubko się wycierają.

Można by założyć zamiast paska... no... taki łańcuszek mały (mógłby sobie wisieć gdzieś w mniej widocznym miejscu pod autem). Powaga (znaczy się tak myślę przypominając sobie łańcuchy zwisające z autocystern oraz zgrabne łańcuszki o niewielkich oczkach do kupienia w marketach budowlanych). Taki jestem Mariusz zmyślny, a co...

Proponoje jeszcze na koniec kotwice

Wy to chyba jesteście nieczuli dla swoich podopiecznych, dlatego się złoszczą i Was "kopią"! Mnie nigdy nie traktowała elektrycznością!

zaloz pokrowce, nos inne ubrania (albo plukaj je czyms - jakims tak kokolimen czy jak mu tam).
90 proc. ladunkow powstaje wskutek tarcia - pardon- naszej d* o fotel. podczas jazdy. Nie sposob sie nie ruszac, zatem trzeba wyeliminowac cos pomiedzy...

ja mam pokrowce a i tak kopie
Może wcale sie nie bede ubierał?

moja kopała,jak jechałem w gajerku
teraz opel kopie jak jadę w kurtce,a w gajerku nie

Muszę poszukać takiego środka antystatycznego do foteli,spryskac i podobno przestaje kopać.

Cytat:
2005-04-06 00:19:05, MikeB pisze:
ja mam pokrowce a i tak kopie Może wcale sie nie bede ubierał?

tylek nakremuj.
plecy tez.

A jaki krem polecasz?

No właśnie
Ot takie pytanie do doświadczonego kolegi
Jaki kremik?

Wazelinka kosmetyczna

-----------------
http://plepleple.pl

polecam pasek antystatyczny i przegladniecie inst. el.

Radzil bym zmienić płyn do płukania tkanin!

W sumie, coś w tym jest...