| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Peter83 popowodziowy,powypad ... Sosnowiec | 2004-04-08 22:18:03 Mam dość ciekawe pytanko:
Jak należałoby się ubrać(odpowiednio do epoki) na zjazd samochodów zabytkowych (i nie tylko) by wyglądać dość harmonizująco do DFa z 1974 roku oraz do MRa z 85 roku.Chodzi o duże poczucie trendów mody lat ubiegłych i mocne pozucie humoru.Dajcie jakieś ciekawe propozycje.jestem razem z kolegą poświęcić się i wyjechać tymi dwoma wymienionymi pojazdami na pochód pierwszo majowy. |
M-U-S-T-A-N-G Miłośnik FSO BMW E32 Kraków | 2004-04-09 18:55:30 Moim zdaniem powinienes sie ubrac kolorystycznie tak samo jak Twoj fiat wyglada..tzn np koszula pod kolor nadwozia...spodnie pod kolor tapicerki...aaa no i troszke jakiegos chromu zarzuc..moze np jakies chromowe guziczki |
psemcio PF 125p '80, Corolla ... Opole / Opatów k.Cz-wy | 2004-04-09 21:42:32 grzeczni studenci a co do dresiarzy to masz racje. przerzucili sie na beemki. i bardzo dobrze bo chyba bym nie wytrzymał |
MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2004-04-09 22:31:04 PeKaeSy koniecznie Panowie zapuscic!!! |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-04-09 23:02:03 Tutaj potrzebny jest KajTan |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-04-10 00:13:47 Pooglądaj "Czterdziestolatka" , "07" , "Alternatywy" , "Zmienników" i ogólnie filmy z tych lat.. |
Peter83 popowodziowy,powypad ... Sosnowiec | 2004-04-10 00:23:55 Dorwałem dzwony od mojego dziadka!Oraz załatwiłem se ciekawą koszulę flanelową.brakuje tylko teleizorów na nos. |
Peter83 popowodziowy,powypad ... Sosnowiec | 2004-04-10 00:28:25 Aha trzeba będzie pokombinować z zarostem.Może wąsy w stylu Bandita?To daczadu mojemu krążownikowi. |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2004-04-10 09:58:56
Mam ten filmik ale jeszcze nie obejrzałem (trzeba się dobrze nastoić) ale obejrzałem kilka innych filmów made in Z.F. Skurcz i to jest to |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2004-04-10 10:03:28 W "Bondziorno" również mają dobry ubiór tamtych lat |
KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2004-04-10 21:42:28 74'
czasy spodni z krepliny i koszuli non-iron... butow wafelkow lub lakierkow z kwadratowym czubem... spodni w kratke, garniturow dwurzedowych w pionowe paski... Proponuje peruke z dlugim wlosem, pekaesy (czyli geste, dlugie i kosmate baczki) musisz zaczac chodowac jak najszybciej... Lakierki jakies ostroblyszczace, najlepiej z jakiegos sztucznego plastiku. Spodnie do kantu, dzwony. Zolte skapretki. Spodnie musza zakrywac czubki butow i musza byc cholernie ciasne w tali (jak w filmie Saturday Night Fever - John Travolta). Skorzany pasek cienki jak waz. Bialy podkoszulek z dziurkowanego materialu. Koszula jakies lila lub niebieskie, albo inne esy-floresy, koniecznie z zabojczym kolnierzykiem (dlugim i szpiczastym, co najmniej do polowy klaty), rozpieta na conajmniej dwa-trzy guziki od gory... Marynara lub kurteczka jakas (ze szmaty moze byc). Okulary Pekaesy lub inne na pol twarzy, moga byc z bialego plastiku (jak Muniek Staszczyk w teledysku Chlopaki nie placa). 85' rocznik popmusic, MTV, Coca-Coli i innej szmiry... tandeta i kicz, same kontrasty... Z butow to albo sandaly, albo takie z plecionki, moga byc takze jakies tenisowki za kostke (Trampki). Skarpetki obowiazkowo kolorowe, im wiecej kolorow, tym lepiej. Razaco konrastowe. Obcisle jeansy, czerwone, zolte lub inne niestadardowe. Za krotkie, tak, aby bylo widac ciut kostki i cale skarpetki. szelki! za ciasna i obcisla podkoszulka, z jakas szmira na plecach lub przodzie. Kolor jaskrawy, wsciekly do spodni. Zadnej koszuli, na to marynarka za duza, podwiniete rekawy, lub szwedka. wlosy wczesny Szopen lub Wodecki po suszeniu - pelen rozgardiasz. Kapelusz z wiekszym rondem i mala otoczka - jak mial Torello w serialu CrimeStory. Szary, stonowany. zero zarostu. Tylko nie tankujcie na stacji tak ubrani, bo moga wezwac Policje... ;)) |
Peter83 popowodziowy,powypad ... Sosnowiec | 2004-04-10 22:09:53 Dobre!!!Będzie czad! |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-04-11 00:41:18 Przy okazji porządkowania piwnicy znalazł się u mnie roboczy strój pracownika FSO - składa sie z białych spodni i białej kurtki. Materiał - typowy jak roboczy fartuch - tylko że biały. Musze dziadka zapytać gdzie taki nosili (był modelarzem w OBR)
Acha - oczywiście spodnie i kurtka mają logo FSO-wskie. Zabiore na zlot. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |