MotoNews.pl
8 Poduszki amortyzatorów. Co to takiego? (44949/18) - PT

Poduszki amortyzatorów. Co to takiego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, wczoraj mój mechanik stweirdził, że upierdliwe stuki w zawieszeniu, których źródła od dawna nikt nie może zlokalizować, to wytłuczone poduszki amortyzatorów. Amorki były tydzień temu wymieniane (przód) w eleganckiej firmie, nie chce mi się wierzyć, żeby tego nie sprawdzili przy wymianie. I teraz powsztaje problem, czy aby mnie nie chce naciągnąc? Taka poducha kosztuje podobno koło 40 zł, ale jej wymiana nie daje gwarancji, że przestanie toto tłuc.

hej matyr nie zawsze jak masz wymienianeamorki to wymieniane są poduszki zdrza sie tak ze mechanik uzna iz nie trzeba ich wymieniac bo są teorytycznie ok jednak po założeniu nowych amorków przez to ze sa one twrdsze taka poduszka wybija sie znacznie szybciej wiec moze te twoje były niby ok ale po załozeniu nowych amorków juz nie dały rady i przestały spełniac swoją funkcje

Cytat:
2004-04-08 08:06:34, matyr pisze:
Witajcie, wczoraj mój mechanik stweirdził, że upierdliwe stuki w zawieszeniu, których źródła od dawna nikt nie może zlokalizować, to wytłuczone poduszki amortyzatorów. Amorki były tydzień temu wymieniane (przód) w eleganckiej firmie, nie chce mi się wierzyć, żeby tego nie sprawdzili przy wymianie. I teraz powsztaje problem, czy aby mnie nie chce naciągnąc? Taka poducha kosztuje podobno koło 40 zł, ale jej wymiana nie daje gwarancji, że przestanie toto tłuc.

A łączniki stabilizatora z przodu masz sprawne? U mnie jeśli cokolwiek stuka to właśnie te łączniki!

Pysiak, właziła mi taka fachura pod auto juz kilka razy. Sprawdzali ta łączniki na wszystkie sposoby i niby są ok. Mechanik jeszcze powiedział, że to jak choroba. Trzeba poczekać aż się rozwinie, żeby wiedzieć co leczyć. Niestety nie wziął pod uwagę mojego zdrowia psychicznego i histerycznej wręcz reakcji na puki w zawieszeniu.

[ wiadomość edytowana przez: matyr dnia 2004-04-08 10:30:21 ]

sprawdz gumy stabilizatorow !!! to sie najszybciej wyrabia... poduszki amorkow to ostatecznie... mialem to juz

Popieram przedmówcę - sprawdź łączniki i gumki - u mnie padły po 6 miesiącach jazdy po naszych cudownych drogach...Trochę za szybko, ale przy poprzedniej wymianie zdecydowałem się na koreańskie zamienniki i teraz mam za swoje.

Nie odkryje Hameryki ale pierwsze co to gumki stabiliz.