| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaceek A sosnowiec | 2004-04-06 07:31:28 Chcę wymienić dyfer ale nie bardzo wiem jaka jest kolejność demontażu. Może ktoś pomoże. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-06 20:50:24 Jacek tak zadane pytanie budzi moje wątpliwości, czy powinieneś się za to brać sam. Gdybyś zapytał o momenty dokręcania śrub, to by świadczyło, że twoja oma mniej ryzykuje. Pozdr, Janusz |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-06 23:53:48 Dzięki, że się nie obraziłeś, znaczy masz poczucie humoru. Jak jest w A dokładnie nie wiem, ale jak sądzę, trzeba odpiąć półosie, wał przy główce, u mnie jeszcze czujniki ABS-u, a potem trzy śruby mocujące główkę do belki zawieszenia. Podejrzewam, że dobrze by było po podniesieniu bryki zapewnić sobie możliwość podpierania wahaczy powinno to ułatwić demontaż półosi czyli przesunięcie po wielowypuście.
Mogę się mylić, może jeszcze ktoś coś podpowie, a parę osób już mosty wymieniało. Pozdrowienia z Wawy dla Śląska, Janusz P.s., poszukaj w archiwum, powinieneś coś znaleźć |
Fubu DEADSOUL OPEL OMEGA 3000 24V Busko-Zdrój | 2004-04-08 00:27:31 No wlasnie, też mnie chyba czeka wymiana mostu bo cos juz w nim zaczyna sie zle dziać. Moim problemem jest to ze niemoglem znalesc numerów "GM" na moscie. Patrzylem na kanale ale nieznalazlem. Czy mozliwe ze sa gdzies na góze dyfra, tak ze niewidac ich dopuki sie go niewymontuje? Chcialem porównac te numery z dyfrem od Senatora 3.0 12V i sprawdzic czy nadal by sie od takieo autka. Wie ktoś może czy naal by sie taki do Omegi3000 24V ?? Albo wie ktoś moze jakie sa tam numery "GM". Jak coś wiecie to napiszcie - bede wdzieczny. |