MotoNews.pl
9 Amorki do Cariny E 1996 (43162/18) - PT

Amorki do Cariny E 1996

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej mody nie mordujcie ale nie moge znaleźć takiego tematu choć wydaje mi sie ze musiał kiedys być
chodzi mi o amorki do Toyki Cariny E bo moje mają już około 170 tysiecy i już wogóle sie nie nadają choć wg testów to jeszcze niby ok czy ktos z szanownego forum już w toyce takowe wymieniał a jeżeli tak to na jakie i za ile. Mi proponowano Kayaby za 450 sztuka gazowe pozdro i z góry thanx za opinie

Poszukaj w Auto-Marpo - w piatek (a moze w czwartek tam bede wiec moge popytac) - A wiec - ktos kto ma jakas sprawe dotyczaca Japonczykowprosze do mnie z pytaniami - a ja je prekaze dalej

Zrób tak...
w wyszukiwarce internetowej wpisz słowo POLCAR...wejdź na stronę... spisz numer telefonu... zadzwoń do Pana... zgłoś problem...a za dwa dni DHL przywiezie Ci do domu najtańsze i najlepsze (olejowe) amorki
Pozdrawiam...

A czemu RomekM uważasz ze najlepsze są amorki olejowe ja słyszałem wprost przeciwną opinie ze najlepsze są gazowe

Odpowiadam ...bez wnikania w szczegóły techniczne ...
jeżeli lepsze byłyby amortyzatory gazowe, to napewno montowano by je orginalnie we wszystkich lepszych autach, a chyba tak nie jest, prawda ???... W Serwisach Toyoty oferuje się raczej gazowe...
Kto uważa inaczej i na jakiej podstawie ??? Może ja się mylę i mam złe informacje ...

Hej klubowicze zapraszam do dyskusji o amorkach i pytanie do Carinowców czy nikt jeszcze nie wymieniał w swoich furach amorków ) to by było niesamowite

Wymieniał, wymieniał. Z tyłu.
Gazowo-olejowe Kayaba, takie jak fabryka wkłada.
Pozdro.

Jasne, że wymieniał. Przednie na gazowo-olejowe Sachs'a. Całkiem dobre i niedrogie. Zapłaciłem 650 PLN.
Jeżdzę już 1,5 roku i żadnych problemów.

A ja też muszę wymienić. Już ostatnio komuś pisałem o tym chyba... W każdym razie, większość mechaniorów-masterów proponuje KYB, tak jak napisał Perzan - jak fabryka dała. Są też JapanCars, ale to novum i się ich na razie boją... Są zdecydowanie tańsze, ale nikt nie wie jak się będzie toto spisywało... Ale w końcu z drugiej strony są 2 lata gwarancji, sam jestem w kropce. Aha, zapomniałby o czymś takim jak TOCICO, czy coś takiego... Nieznacznie tańsze od KYB, podobno też wstawiali do toyot na linii produkcyjnej. No i cop Wy na to? A wymienić trza, mam już w aucie kakofonię masakralną. Pozdro.

Pewni jestescie ze fabryka wstawiała gazowo-olejowe bo mi mechanicy powiedzieli ze owszem KYB ale tylko i wyłącznie gazowe ????????

Byłem w sklepie z amorkami i rzeczywiscie w toyce były amorki gazowo-olejowe a gazowe to mój wymysł gdyż takich wogóle nie ma (ale plama )

dodając co radzicie mam do wyboru sachsa kayaby i bilsteiny cena różni sie nie znacznie o około 200 zł na komplecie :
Co radzicie ??

W corsie miałem bildsteiny i naprawde dawały rade
(Na głowe biły sahsy)
pozdrawiam...

Ja polecam firme Koni!!! Mam sam kompletne zawieszenie tej firmy w Carinie i w polaczeniu z niskimi sprezynkami progresywnymi (utwardzaja i obnizaja sie ciut, ze wzrostem predkosci) jezdzi sie super! A i komfort jest zachowany, mnie amorki kosztowaly w sumie ok 400zl wiecej niz KYB. ale nie zaluje tego zakupu! Moj ojciec niedlugo ma zamiar zamowic sobie takie do swojego AVE, i mimo ze tam ma nowki sztuki (jak cale auto) to twierdzi ze to dobra inwestycja...
Jakbys nie mogl znalezc tych amorkow to polecam firme tomson, maja niewygurowane ceny tylko trzeba czekac okolo miesiaca...

hej jednak do Toyki nie ma Bilsteinów
i co teraz machanicy radza mi sachsa mówią ze lepsze niż Kyb z powodów o których napisałem już w poscie zużycie amorków
pozdrawiam i czekam na opinie

Cytat:
kayaby

Szczególnie polecam- co japońskie to japońskie

Tak Carina GTI ale szczerze to one podobno nie są juz japońskie bo są produkowane w Europie i większość ludziów zahcwala Sachsa moze mała sonda kto na czym jeżdzi w Carince E i jak mu sie sprawuje a ty na czym pomykasz Carinka GTI

Cytat:
2004-04-05 20:47:58, bisua pisze:
Tak Carina GTI ale szczerze to one podobno nie są juz japońskie bo są produkowane w Europie i większość ludziów zahcwala Sachsa moze mała sonda kto na czym jeżdzi w Carince E i jak mu sie sprawuje a ty na czym pomykasz Carinka GTI

Kayaba x 4 gassssssss

Cytat:
Kayaba x 4 gassssssss

i jakie wrażenia Carina GTI ????

Jak juz nie bierzesz pod uwage Koniego to polecam KYB, sahas jest owszem dobry ale nie na nasze drogi! Te amortyzatory sie strasznie szybko wybijaja, a nie raz do tego wystarczy jeden pozadny krater w jezdni... Ponad to na KYBach mozna sadzac rowniez autko na glebe... te amorki takze dobrze to znosza!
Przerabialem juz temat zawieszenia wielokrotnie na wlasnej skorze