Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-03-18 13:14:44 Jak juz pisalem wczesniej o carinach na forum juz zostalo napisane chyba wszystko wiec wystarczy po-szu-kac.
I polecam strone klubowicza http://www.toyotaclub.hg.pl/index.htm |
![]() qlkaprzem Grajewo | 2004-03-18 13:18:39
wiem że jest tu dużo informacji o tym modelu, ale strasznie "rozstrzelane" a ja chciałbym taki mały a konkretny zbiór informacji na co w szczególności mam uważać przy zakupie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-03-18 13:28:35 Uzyj wyszukiwarki.
|
![]() benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2004-03-18 16:46:45 Wskakuj do mnie na stronkę:
Poracy przy zakupie Jak rozszyfrować numer VIN w Toyocie Toyota Carine E [1992-1998] Porównanie: Honda Accord, Nissan Primera i Toyota Carina E Porównanie Forda Mondeo 1.8 16V, Renault Laguny 2.0 i Toyoty Cariny E 1.6 16V Porównanie: Ford Mondeo 2.0 Ghia i Toyota Avensis 2.0 Sol I troszkę o Carinie E Samochody Toyota Carina E sprzedawano w Europie od lipca 1992 do końca 1997 roku. Model ten zastąpił Carinę II dostępną w latach 1988 - 1992. Pierwsze Cariny E wyprodukowano w lutym 1992 roku, produkcję zapoczątkowano w Japonii (zakłady w Tsutsumi i Shimoyama) zaś od 1993 roku wersje sedan i liftback wytwarzano w Wielkiej Brytanii - zakłady Toyota United Kingdom w Burnaston (pojazdy) i w Deeside (silniki)pod koniec 1993 roku gamę modeli wzbogacono o wersje kombi która była produkowana w Japonii w Nagoja. Literka E w nazwie modelu miała podkreślić europejskie przeznaczenie tego samochodu. Do napędu Cariny E początkowo wykorzystano trzy rodzaje silników dwa benzynowe - 1,6 (85 KW) i 2,0 (96 KW i 116 KW) oraz jeden silnik wysokoprężny niedoładowany 2,0 (54 KW). Benzynowe motorki to 16 V z dwoma wałkami rozrządu w głowicy (DOHC) z zastosowaniem elektronicznego wielopunktowego układu wtryskowego benzyny Toyota TCCS zintegrowanego z układem zapłonowym. W roku 1994 niektóre elementy układu zastąpiono elementami produkcji europejskiej (Bosch). Standardowy układ napędowy stanowiła pięciobiegowa skrzynka przekładniowa, zaś jako alternatywę zaoferowano do silników 1,6 automatyczną czterobiegową skrzynkę przekładniową. W kwietniu 1996 roku zmodernizowano Carinę E. Modyfikacje zewnętrzne objęły drobne zmiany przodu i tyłu nadwozia (zmiana osłony chłodnicy oraz kształt tylnych lamp). Wśród najistotniejszych zmian było zastąpienie niedoładowanego silnika wysokoprężnego na turbodoładowany o mocy 61 KW. Silnik ten miał elektronicznie regulowane ciśnienie doładowania, elektronicznie sterowane podgrzewanie wstępne oraz elektronicznie regulowaną recyrkulację spalin. Produkcję Cariny E zakończono w listopadzie 1997 roku (od roku 1998 zastąpiona została modelem Avensis). |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-03-18 18:05:07 |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-03-19 07:58:07 Jak widac mozna duzo ciekawego na forum znalesc ale i tak dostalem od kolegi nowego o.p.r. na priv za odsylanie do wyszukiwarki ![]() |
![]() qlkaprzem Grajewo | 2004-03-19 10:59:26
bardzo mi przykro że tak to odebrałeś ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-03-19 11:06:30 Wybaczone ![]() Witaj w klubie ![]() Carina rulez. |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2004-03-19 11:35:55 kupuj fajny sprzecik tylko jzu wiekowy ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-03-20 00:57:03 eee tam wiekowy ale i tak sie nic nie psuje ![]() ![]() ![]() ![]() Carina GTI rulezzzzzzzzzzzzz |
![]() qlkaprzem Grajewo | 2004-03-24 17:12:27 no i nic nie wypaliło z kupna Toyoty faciu tak mi ppodbił cenę że załamka ![]() nic to - znalazłem nową i tu mam wielką proooooooooośbe czy jest ktoś z okolic Nowego Sącza??????? ta Toyota stoi w komisie właśnie tam a ja mam "lekką rączką" licząc 650 km czy mółby ktoś mi ją sprawdzić bo bez sensu tłuc się tyle kilosów i się zawieść proszę o kontakt i z góry wielkie dzięki ![]() ![]() ![]() |
![]() qlkaprzem Grajewo | 2004-04-08 12:33:21 no i w końcu udało się ![]() ![]() ![]() kupiłem Toyote Carine E w Nowym Sączu ![]() i tu chciałbym bardzo podziękować Orionowi który sprawdził mi ten samochód - b.wielkie dzięki oraz Perzanowi - to za dobre chęci ![]() ![]() a teraz mam dwa pytanka może ktoś mi odpowie ??? 1. mam czasami dziwny zgrzyt przy ruszaniu dźwięk jest taki jakby tarł metal o metal i jest tylko na pierwszym biegu gdy ruszam i ti nie zawsze co to może być bo moi rodzimi mechanicy różnie mówią 2. co zrobić z dziurami w plastiku deski rozdzielczej które pozostały po zdjęciu uchwytu zestawu głośnomówiącego, czy jest jakiś sposób żeby je zamaskować ???? Będe wdzięczny za każdą podpowiedź ![]() ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-08 13:35:52
Gratulacje!!!! Na Oriona zawsze można liczyć ![]() Perzan jak może to też pomoże ![]()
Jeśłi nie chcesz montować tam podobnego zestawu, to możesz spróbować zetrzeć nieco podobnego kolorystycznie plastiku pilniczkiem, dodać klej i załatać. Zostaną punktowe ślady, ale nie będzie dziur. |
![]() Yaga Toyota Yaris Wrocław | 2004-04-08 13:46:52
Super! Cieszymy się razem z Tobą! ![]() Kolejna Toyota w dobrych rękach i dobre ręce w kolejnej Toyocie. ![]() ![]() |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-04-08 15:05:18 Witamy nowego użytkownika Carina E rulezzzzzzzzzzzzzzz |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-04-08 16:22:31 Pogratulowac. Orion opowiadal mi o tej carince i wychodzi na to ze mniej wiecej taka jak moja.
A co do dziur to najlepiej zalozyc tam ponownie zestaw HF ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-04-08 17:14:40
O ta świnia jedna, nic mi nie wspominała gadzina ![]() A ja już jutro odbieram swoje maleństwo !!! ![]()
Też mam ten dźwięk już po raz drugi. Za pierwszym razem okazało się, że belka wzdłużna pod silnikiem wyrwała kawałek pasa przedniego i zgrzypiało niemiłosiernie, ale to na wszystkich biegach przy mocniejszym depnięciu i zdjęciu nogi z gazu. Jakiś czas temu dźwięk powrócił tym razem jakoś bardziej z lewej strony, bliżej kabiny i tylko przy ruszaniu. Zastanawiam się nad lewą lub tylnią poduszką skrzyni. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2004-04-08 17:37:29 ] |