| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-06 19:41:42 No wlasnie - odpalilem dzis Samare, sciagnalem reczny i... zgasla tylko kontrolka recznego. Pozostale dwie tzn. STOP i "inne niebezpieczenstwa" nadal sie swieca |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-06 23:07:48 pewnie jest jak PAwel rzecze. masz godzies zwarcie, moze ladowanie siadlo...
a czy ta lampka nie pokazuje tez zuzycia klockow ham.???? |
pawel_krakow | 2004-04-07 00:01:45 Może tak - ale nie wiem - raz tylko kupiłem klocki Lucasa do samary , któr miały takie kabelki- własnie do tego. |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 10:40:15
Niestety nie naprawilo sie |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-07 11:32:23 to moze serwo, cisnienie, gaznik.... cos w tym kierunku poszukaj...
albo zaplon.... kurde, ale skomplikowana ta samara |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 11:52:06 Ja juz nie lapie tego auta |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-07 12:23:04 to moze czujnik padl.... |
![]() nerwus Łada Samara sprzedan ... Polska | 2004-04-07 14:56:41 Ja miałem cos takiego przy minimalnie zbyt małej ilosci płynu hamulcowego.Sprawdz to.Płyn powinien byc zalany do oporu. |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 16:20:17 No i gra wszystko Tylko jeszcze mam pytanie innej natury - otoz wjechalem na kraweznik tak ze auto troche krzywo stalo i zaczela mrugac kontrolka oleju. Generalnie pasowaloby dolac, ale tak jak pisalem poprzednio bagnet pokazuje, ze oleju jest prawie max - na marginiesie nie wiem jakim cudem |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 16:23:45 Acha i przy okazji dla wszystkich wlascicieli Samar informacja - dowiedzialem sie, ze jesli swieca sie komus tylko te dwie kontrolki i zadna inna to usterek nalezy szukac tylko w obrebie ukladu hamulcowego |
pawel_krakow | 2004-04-07 22:53:18 Misiek - ciesze się,ze dogadałeś się z autem Ale powiedz mi co mgło się zepsuć w "bagnecie"???? Może jakiś ... komputer Pozdr Paweł |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 23:19:02 Ha wlasnie - a moze to wlasnie to ! Lewy a powiedz mi czy oprocz tego Twoja Samara odczuwala jakies dolegliwosci na przyklad w postaci spadajacych obrotow na postoju |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-07 23:59:54 Hehe Pawel no co Ty - trzeba zartowac, bo inaczej czlowiek by sie ta Lada zamartwil na amen Ale tak - nie mialem juz sily przygladac sie temu dzis dokladnie, ale mam dodatkowy wlacznik wentylatora przy kierownicy (bardzo praktyczna rzecz zwlaszcza w korkach No i nadal mecze sie z tymi obrotami - powiedz mi czy w Samarze jest cos takiego jak w PF 126p tzn. taki kabelek, ktory odpowiada za prawidlowe obroty na postoju |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-04-08 19:45:14 I zerknij sobie na bezpieczniki, mi kiedys wentylator przestal dzialac bo taki jeden bezpiecznik byl przepalony, a ja juz prawie stary czujnik wykrecilem,
mozesz tez sprawdzic czy wogole masz prad w tych kabelkach przy czujniku, po prosty je zewrzyj ze soba, przy okazji od razu sprawdzisz i czujnik i ten reczny wlacznik, bo jesli nie masz pradu i nie jest to bezpiecznik, to gdzies sie kabelek urwal lub cus takiego |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-04-09 14:31:05 No wiec tak - postanowilem wszystko obejrzec jeszcze raz na spokojnie sam Zaczalem od wentylatora - od bezpiecznikow, przez przekazniki az do kabli i okazalo sie, ze ubytek pradu nastapil przy tym dodatkowym wylaczniku pod stacyjka. Mala naprawa kabelka i wszystko gra Niestety obroty nadal byly jakie byly. Ale postanowilem wykonac maly test - przelaczyc na benzyne i sprawdzic co sie bedzie dzialo. No i na benzynie wszystko w porzadku Poziom plynu chlodniczego tez juz chyba sie wyrownal, przynajmniej tak wyglada z ostatnich obserwacji - chociaz wymienie go calkiem i sprawdze jeszcze te objawy, o ktorych mowisz Pawel, aby wykluczyc calkowicie kwestie uszczelki. Dzieki za rady, pozdrawiam - Misiek |