Skład mieszanki - zimny silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie mi czy jest możliwość ustawienia składu mieszanki paliwowej na zimnym silniku przy wtrysku jednopunktowym BOSCHA, bo mi wali tyle beny że połowa leci w wydech i za..biście śmierdzi mi w aucie i trzęsie się jakby miał się rozpaść, jak się nagrzeje to jest ok, na gazie z wiadomych przyczyn ze sam ciągnie ile chce też jest ok.
Słyszałem tez że to może być wina filtra spalin, wiem gdzie jest, wiem jak go wyjąć, ale mam tez pytanie, ile on kosztuje, po co do na jednym z jego węzyków jest jakieś gniazdko z wtyczką.

Nikt nie wie, ludzie poradźcie coś bo już mnie to denerwuje.

a jak świece wyglądają, może na zimnym którys gar nie pali

Ale przełącze na gaz na zimnym i chodzi równiótko i nic mu nie dolega, świece są normalne, wszystkie wyglądaja tak samo.

no i teraz się zaczyna dochodzenie, oczywiscie check engine sie nie zapala.
Ja bym obstawiał wtryskiwacz. ale to są tylko moje przypuszczenia, moze byc zasyfiony i leje paliwko które nie zdąży odparowac (zimny silnik) i jest nie spalane.
Po sprawdzeniu wtryskiwacza i nie uzyskania efektów szukał bym w problemu w dwóch czujnikach, tj w czujniku temperatury silnika i temperatury powietrza . Zacząłbym od temp silnika, wystarczyło by wypiac kostke w orginalnego wpiąć w drugi.

Jednak osobiscie stawiam na zasyfiony wtryskiwacz mozliwe ze nawet zatarty

Czyli najlepiej wyjać i wyczyścić go, wie ktoś czy to skomplikowane, bo kiedyś chciałem sie zabrać za taki sam w Uno ale zrezygnowałem.

może wystarczy go wymontować i umyć w benzynie.
Nigdy tego nie robiłem.