MotoNews.pl

LPG w unii /nie panikowac :(/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie co znalazlem w necie- nie wiem na ile to jest wiarygodne bo w necie jest wszystko....nawet adam malysz... ) ale napiszcie co o tym sadzicie- czy faktycznie taki scenariusz nas moze czekac??
Co robic??

Droższa jazda na gaz
Jeżdżenie samochodami na gaz nie będzie się opłacać, a ponad 20 tysięcy osób może stracić pracę, jeśli Ministerstwo Finansów wprowadzi planowaną podwyżkę akcyzy na gaz płynny - mówią przedstawiciele Koalicji na rzecz Autogazu. Resort finansów odpowiada, że żadnych podwyżek nie planuje.
Resort twierdzi, że nic nowego nie planuje, ale zastrzega, że nie może zagwarantować utrzymania w przyszłym roku aktualnych stawek. Rynek jednak wie swoje i mówi się, że cena gazu wzrośnie o złotówkę. W warsztatach montujących gazowe instalacje już teraz obroty spadły nawet o 80%. Ale droższa akcyza to nie tylko ruina takich firm. To także problem np. dla pogotowia, bo większość karetek jeździ na gaz. Podobnie zresztą jak taksówki.
Polska musi kiedyś podnieść akcyzę na gaz, bo teraz jest ona niższa od minimalnej stawki obowiązującej w Unii, która wynosi 100 euro za tonę. Ale z informacji 'Wiadomości' wynika, że w resorcie padają propozycje stawki dwa razy wyższej. Tymczasem państwa Unii, które dziesięć lat temu podniosły akcyzę na gaz dziś tego żałują, bo zyski były krótkotrwałe. W tej chwili państwa Europy Zachodniej robią wszystko, żeby przywrócić popularność tego paliwa: obniżają akcyzę czy podnoszą dotacje dla właścicieli samochodów napędzanych gazem.
Jednym z powodów, że gaz już drożeje na naszych stacjach jest fakt, że Rosja ma na niego coraz więcej chętnych.
www.wiadomosci.tvp.pl

aaaaaa i dziekuje za porady szczegolnie koledze ktory podal serie numerow silnikow z utwardzanymi g.z. i za szczegolowe wyliczenia!!!
prawie sie przekonalem a jeszcze ta unia... co o tym myslec??

Jak podrozeje gaz i wprowadza winietki to pojade pod sejm i wszystkich sk......w rozjade!!!!
IM SIE WYDAJE ZE SA PANAMI TEGO SWIATA I WSZYSTKIE PIENIADZE SA ICH, I MOGA JE PODKRADAC KAZDEMU NORMALNEMU OBYWATELOWI

sorki za przeklenstwa, ale ja juz mam dosc durnot politykow!

Może będziemy do nich strzelać????????

Oczywiście z pistoletów gazowych

Osoby reprezentujące nasz rząd to same pierdolce, kasę potrafią zciagać tylko z biednych a bogaczy do których oni należą, chronią ustawami, PANOWIE WŁADZA przecież zasilanie gazem to ekologia i szansa na przeżycie biednym.
ALE MY SOBIE MOŻEMY GADAĆ A ONI MAJĄ TO W DUPIE, tylko jak przychodzi do wyborów to są wielce nie zastąpieni i tyle dla nas zrobią.
OGÓLNIE W NASZYM KRAJU POTRZEBA REWOLUCJI, jeśli całe społeczenstwo powie NIE, i wszyscy ruszymy na tych nierobów to może coś wywalczymy. Teraz tak po za tematem, W sprawie bezrobocia, aby z nim walczyć trzeba odbudować przemysł motoryzacyjny i wojskowy, Ale po co oni się będą wysilać jak mają po 50000tyś pensji na miesiąc!!!. Ale oni fabrykę oddadzą zagranicznemu koncernowi, który prze najbliższych parę lat będzie zwolniony z podatków, i kasa będzie wypływać na zagraniczne konta. POPROSTU ŚMIECH I PARANOJA!!!

POLITYCY WON!!!!

Można mnie znaleść w domu lub pracy jak by Urząd Ochrony Państwa miał coś do mnie!!!

Pozdrawiam

z tego co mi wiadomo,lpg mialo zdrozeć juz dwa lata temu.jak narazie sami widzicie .ja jestem dobrej myśli no jak pujdzie do gury zostanie rozejżec sie za innym pojazdem......oczywiscie poldim 1,9 d

Powoli mi już się odechciewa tej "UNII" - napewno nie jestem jej przeciwnikiem, ale jak słyszę naszych "pseudo polityków" jak wszystko tłumaczą że to jest "dostosowanie do wymogów UE" to mi się odechciewa, co za #%&$#@$%&$#.

BTW: wczoraj usłyszałem w TV że będziemy 5-tą reprezentacją w parlamencie europejskim i dla naszych "osłów" czeka tam 50 (sic!) miejsc, już widzę te wyścigi ...

Mozliwe ze jest to jeden ze sposobow na polepszenie naszych drog - spowodowac by auta staly sie luksusem dla grona najbogatszych (akcyzy, podatki, winiety, paliwa, ubezpieczenia) i w ten sposob rozladujemy korki i ruch na naszych drogach. A my z przydroznych rowow bedziemy z zazdrosica obserwowac kilku krezusow jezdzacych autami.

Proponuje glosowac przeciwko UNII. Wsapmy do NAFTA. Glosujmy na UPR znaczy na Korwina.
On by cala ta klike rzadzaca ropiepszyl.

hmm ja odkad pamietam slyszalem o wprowadzaniu akcyzy na gaz...dlamnie to smierdzi plotkami rozprowadzanymi przez koncerny sprzedajace benzyne..poniewarz traca klientow !! pamientam jak dzis jaki byl strach jak z 4 lata temu montowalem gaz do fiacika, wtedy tesz nawijali o tym ze gaz zdrozeje...pic na wode i tyle

Jak gaz pojdzie w góre to kupie sobie deskorolke. )
i na pewno nie będe dopłacał do państwa które bezkarnie okrada obywateli !!!

OŁ MY GOD !!!

Lepper prawde mówił złodzieje, bandyci.

ja juz oddawna wiedzialem ze zyjemy w dziwnym kraju, i nie sadze by sie cos zmienilo, wiec nie biore udzialu w zadnych wyborach bo na obietnicach przed wyborczych zazwyczaj sie konczy, najlepiej sie stad wyniesc, nie lubie polski...

Poważnie ta Polska to żywa paranoja!!!!!!!!!
A z akcyzą na LPG to faktycznie, już dawno o tym słychać było, ale oni to wkońcu wprowadzą, palanty jedne!

niech podniosą zarobki nasze do zarobków w unii, wtedy stać mnie bedzie na droższy gaz

Heheh
My juz mamy wszystko drozsze albo tak samo drogie jak w Uni tylko ze zarobi to 5 razy nizsze. Ciekawe ile polacy wytrzymaja jeszcze nowych podatkow.
Ja osobiscie jestem przeciwny Uni bo poza samymi wadami i rosnacymi cenami to ja za duzo zalet Uni nie widze.

Panowie to są mżonki(mam nadzieje). Historia jak z przed roku, podwyżki akcyzy, gaz po 2.50zł. a tu co!!! ze 1.60zł. w ubiegłym roku do 1.15zł. dziś. Niech jeszcze postraszą to w przyszłym roku będziemy jeździć za 80gr. Pozdrówka

Narazie to gaz poszedl w gore o jakies 5gr ostatnimi czasy

WYCIĄGAM Z DAAALEKA TEMAT

Unia tuz tuz i co z cenami bedzie, moze jakieś przecieki?? w warszawce???

Wiadomo juz akcyza + 40 % od maja

Cytat:
2002-09-18 22:04:24, cwikla pisze:
Panowie to są mżonki(mam nadzieje). Historia jak z przed roku, podwyżki akcyzy, gaz po 2.50zł. a tu co!!! ze 1.60zł. w ubiegłym roku do 1.15zł. dziś. Niech jeszcze postraszą to w przyszłym roku będziemy jeździć za 80gr. Pozdrówka

gdzies ty widzial gaz po 1.15 - jak drut w wawce po 1.38-1.51