MotoNews.pl
10 Moj Nowy "skarb"- Fiat 126p `78 od pierwszego własciciela. (45270/0) - PT

Moj Nowy "skarb"- Fiat 126p `78 od pierwszego własciciela.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzieki uprzejmosci czuczu i lo3ek`a moge wam pokazac co niecałe 2 tygodnie temu nabyłem;]

Fiat 126p rocznik 78, pierwszy własciciel, pierwszy lakier, silnik 650, stan srodka bardzo dobry, stan nadwozia bdb-, co prwda jeden próg troszeczke zjedzony, ale generalnie autko w wysmienitym stanie...dodam ze od roku 1978 nic nie zostało w nim naprawiane blacharsko!...kilka detali wymieniłem na orginalne co do rocznika..i oczywiscie w miejsce radia "tramp" powedrowało Radio Diora "Akropol"...

..jedynym mankamentem tego pieknego egzemplarza jest fakt i wnuczek, ktory w miedzy czasie był uzytkownikiem Fiata 126p `78, wymalował ordynarne pasy. Naszczescie do tego celu uzył najzwyklejszego "sprey`u" wiec przy odrobinie peracy pasy powinny opuscic powłoki zewnetrzne mojego "skarbu". efek pracy samym Karcherem, woda pod cisnieniem 1100bar i temp 90 stp. C usuneła jeden...niestety nie zdazyłem oczyscici samochodu przed zdjeciami w całosci;]

..za zdjecia dzieki chłopakom czuczu i lo3ek

Piekny maluszek!!!!
lezkami sie w oku kreci,bo mialem takiego samego......
identyczny
mialem go do niedawna,az go jakies sqrwysynki podprowadzily
dbaj o niego....jest sliczny.....duzo bardziej wole takie maluszki niz "tjuninkofe''......[bez obrazy dla tuningowcow ]

Wspaniały maluszek. Wiadomo... GLEBĘ mu wychromować felgi i wszystko jasne. Silnik możesz przytuningować ale z zewnątrz raczej seria prócz podanych powyżej.

mam identycznego !!! tez rocznik 78!! ale silnik 650 w roczniku 78 ???? silnik był przekładdany? ale widac ze sliczny jest, dbaj o niego !! Aha i zrob glebe mój wyglada genialnie na stożkach z glebą

ja bym mu zapodal 'stozki' w chromie i poszerzane z obcietym dziobem na tyle ))
wtedy bylby miioooooooooooooooodzioooooooooooooooo

Zebyscie widzieli moja mine jak go 1szy raz zobaczyłem....
Jedzie jakis .... hehe maluch ......
Patrze ktos w tle powiedziła tradycyjne o k........ ale w ......
Po chwili podjezdza i kto qba.
patrze z bliska i maszynka niezła - blacha ok silnik ładnie chodzi i wogóle.
Tylko ktos cytrynki na biało malował dawno temu i te pasy .....wrrr

Ale chodzi miodzio - spodziewałem sie czegos innego

mozna spytac ile za to cacko zaplaciles?

To ja cierpliwie czekam na efekt "reinkarnacji" tego auta
oj ale będzie miazga

nie zupłęnie,650 weszło od 1977,mój dziadek miał identycznego 650 z 78, tylko bez tych pasków .
Ładna furka, dbaj o nią i gratulację .

Widzialem go na zywo. Bardzo ladnie zachowany. Czekam na efekt. z tego co slyszalem to Qba chce zrobic z niego orginala (tak ja by opuscil fabryke). Wiec chyba gleba , obcinianie storzków i chromowanie felg odpada i wg mnie to tak najlepiej by bylo Wiem ze Qba napewno zadba o szczegoly Pozdraiam i rzycze powodzenie w renowacji czy jak to sie tam pisze

Cytat:
650 weszło od 1977,mój dziadek miał identycznego 650 z 78

No ja mam identycznego i nawet w lepszym stanie bo auto ma 33000 od nowości i garazowane... jak narazie mało kto to widział i nikt nie wierzy... ale wasza sprawa ale silnik to 600 a nie 650 !
Czy sprzedawali 2 wersje silnikowe w 78 ?

Sorry za bład,pytałem,dziadek miał 600,ale do zdaje się 79,czy 80 600 i 650 były montowane równocześnie.

ładny ten twoj kaszlaczek udany zakup
kurde ja nei wiem dlaczego ale tamte roczniki to przypasy były, nic sie po prostu nie sypalo i nie spypie
moj tez: pierwsza rejestracja styczen 78 produkcja 77rok
silnik swoje wyjezdzil (zdradze w tajemnicy ze ojciec w ciezkich czasach zasuwal nim jako underground taryfa)
do dzis ujeżdzam a mial tylko zmieniane pierscienie (250kkm)

ILE DALES ZA NIEGO?? chcialbym wiedziec po ile takie cacka stoja

własnie... ile za niego dałes ?
i jaki ma przebieg ?
aha... i jaki to kolor bo sie z Parnelem kłucimy ja stawiam ze taki jak my mamy czyli... PIASKOWY TUFO !

[ wiadomość edytowana przez: Krauzer dnia 2004-04-11 19:15:07 ]

Ładny maluszek Tylko te pasy... ale chwała wnuczkowi ze dbał o niego Ile za niego dałes?? i co to za kierak z tyłu lezy ???

Z tyłu leżała monte carlo która miała byc sprzedana....

Więc jest spoko ..... poznałem qbe i powiem ze jak skonczy malca to bedzie wiekszy chromowóz niz mój .... baaa bedzie miał wiecej chromiku.....

Ja kiedy nie miałem jeszcze skończonych 16 lat czyli jakieś 9 lat temu dostałem od swojego świętej pamieci dziadzia Maluszka z 1979 roku. Samochodzik miał przejechane 45 tys km od nowości. Był zadbany a mój dziadek pomykał z babcią tylko na działkę. Samochód był w beżowym kolorze a na boku miał znaczek "licencja fiat". Miałem do niego sentyment .. bo nawet nim wracałem jako niemowlak po porodzie ... Jednak byłem za młody na jazdeęsamochodem i stwierdzono, że go sprzadadzą ... i sprzedali za 900 zł ... po wymianie progów za którą zapłacili 450 zł .. chlip. Pewnie byłbym teraz w F&F ...