Lanos

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem potrzebuje porady. Wracałem z pracy padał deszcz wjechałem w kałuże i silnik zaczął trochę inaczej pracować (dodatkowe buczenie) stracił trochę mocy i nawolnych obrotach gasł i miałem problem go odpalić . Czy dobrze myślę że to przewody wysokiego napięcia zamokły ? Mój samochód to lanos zasilany gazem

pozdr.

Na 99% to wlasnie kable zamokly tak jak napisalas. Dodatkowo przy gazie kable maja jeszcze wieksze znaczenie. Najlepiej wziasc kable do domu i wysuszyc na kaloryferze powinno pomodz. Jesli juz u ciebie nie grzeja to w jakis cieple miejsce je polozyc.

pozdr

Dzieki za odpowiedź
Mam jeszcze jeden problem z instalacją gazową , czasami podczas jazdy na małych prędkościach albo przy manewrowaniu na parkingu (przy zmianie biegu z 1 na 2 99% przypadków) , dochodzi do wystrzału gazu nieraz aż gasi silnik w kabinie czuć smród gazu i spalenizny . Jeżeli zgaśnie silnik ciężko go odpalić ? Jnstalacja zkładana była przez daewoo firmowa (bendini) . Jak można to usunąć ? Byłem w warsztacie mechanik obejrzał to i powiedział ze nie prowadzą instalacji tej firmy pogrzebał skasował 20 zł i dalej jest tak samo. Wydaje mi się że to gdzieś w układzie wydechowym może katalizator?

Pojedz do takiego co robi bedini i niech ci sprawdza bledy i wyreguluja

pozdr