Zakup stulecia- do mojej nowej ŁADY:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie - wprost nie moge uwierzyć , a jednak...szczęscie chyba się czasem do mnie uśmiecha...
Efektem dzisiejszego zwiedzania szrotów na który wyruszylismy razem z Fleszerem i Konradem jest....Zakup felg ATS Classic.
Udało nam się je ustrzelić w małym zakładzie złomującym auta w Bochni.W sumie w ostatniej chwili tam sie zatrzymałem, bo nie bardzo było gdzie stanąć.
ATSy nawet nie byly wystawione na zewnątrz, dopiero po naszym pytaniu o felgi 4x100 lub 4x98 gośc wyniosł je gdzieś z końca garażu. Jak je zobaczyliśmy z Konradem to aż oniemieliśmy. Zaptyaliśmy o cenę: gośc mówi 500, no to ja : 400 i bierzemy. Gośc dzwoni do szefa : szef mówi - dobra.
No i wten sposób mamy 5 sztuk za 400złotych - to sie w głowie nie mieści!!!!!. A przedwczoraj dzwoniłem w sprawie takich samych felg do OBR FSO, bo było ogłoszenie w "Automobiliście"i gdy usłyszałem cenę 2000/5szt- to zwątpiłem Moje poprzednie alusy były piekne, ale te Atsy , które Konrad dzis kupił to wprost cudo.Pojechaliśmy z fleszerem , bo to w sumie Krzysiu chciał kupić felgi , a ja rozejrzeć sie za ładzianką- ale wyszło odwrotnie. Ale wiem juz ,że w Sandomierzu w soboty zawsze jest parę ładzianek typu 2101 -2103- 2106 bo mówił nam własciciel jednego odwiedzonych przez nas komisów.Był tam dziś i widział. Ponoc kupuja je ukraińcy i trzeba być wcześnie rano ,żeby coś ustrzelić. No nic pojadę za tydzień do...Sandomierza))
Na razie siedzimy zKonradem u niego w pokoju i ....sie gapimy nie bardzo wierząc w to co widzimy)))
Paweł

No to gratulacje, teraz pozostało tylko dokupić pozostałe akcesoria do tych obręczy, znaczy sie samochód
Andrzej

No .....właśnie))i to moze byc problem ((
A jak tam Panie szanowny Andrzeju plany co do Twojego żiguli????No bo wiesz...może nie bedę jeździł do Sandomierza????

W razie czego wiesz ,że jestem kandydatem do zakupu
Ale jeszcze bardziej cenię Twoją decyzję o pozostawieniu sobie ŁADY.

no nasze nowe felgi wyglądają dokładnie tak :

teraz jeszcze trzeba do nich samochód dokupić

jednym słowek: SUPER!!!

No chyba mi szkoda by było się jej pozbywać, zwłaszcza że używam jej na codzień, nie tylko hobbystycznie i niewielkie spalanie ma dla mnie duże znaczenie, dlatego wrzucę chyba tylko skrzynię piątkę coby na trasie leciała i wyremontuję resztę, a większy silnik sobie odpuszczę. Ale felgi to fajniutkie kupiłeś, do klasyka jak znalazł, bo bardziej futurystyczne to by raziły.
Andrzej

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2003-06-21 17:50:53 ]

Ciesze się,ze Wam się podobają ))
Gest Górala mowi mi wszystko)))Dzięki)
No właśnie myslę,że na klasyku będa wyglądały dobrze.
Zresztą takie same (tylko trochę węższe) były montowane na LADACH 1500LS , której zdjęcie jest na niemieckie LADA-WELT w prospektach(ktoś niedawno je tu wsadził).Do FSO dzwoniłem , bo na takich felgach jeździły dawniej duże fiaty i polonezy w rajdach i oni mają jakieś stare zapasy, ale ta cena...Pewnie mają je w dobrym stanie ,ale bez przesady. Za drogo.

Ja [awelku ostatnio kupilem prawie identyczne alumiaki o wklejalem linka ;-0.Ale ja swoje kupiłem za 120zl/4szt i do tego nieuzywane

Paweł - Gratuluje nowego nabytku, zawsze możesz powiedzieć, że masz już kawałek nowej Łady

Jasio - szczęściarz z Ciebie... Ja wprawdzie marzyłem o innych felgach: takie z okrągłymi otworami
Ale jeden komplet przelicytował mi "kolo" w ostatnich sekundach na Allegro, a drugi (ten ze zdjęcia ) kolega Prezes sprzedał w promocjii MPK (ciekawe, czy spasują do Jelcza albo Scanii?? )

Tak czy owak kiedyś mam nadzieję i mnie dopisze szczęście...
Pozdrawiam

Cytat:
2003-06-21 21:02:25, Jasio pisze:
120zl/4szt i do tego nieuzywane

gdzie takie promocje mają
też ATS-y ????

Gratulacje. Co tu duzo gadac, zgadzam sie w pełni z Góralem. Poprostu SUPER!!! Zakup pierwsza klasa

Gratuluje Paweł
juz masz jakby kawalek klasyka
w poblizy mnie czasem staje niebieska 2101, zostawie mu namiar na siebie, moze bedzie chciał sprzedać?.. tylko pytanie czy Gdynia nie za daleko dla Ciebiena zakup auta..

Piękne fele Paweł - gratuluję zakupu. Jak będziesz gdzieś w pobliżu ziemii sandomierskiej to daj znać (30 km od Stalowej jest Sandomierz) - to się spotkamy, jeżeli jeszcze będe u siebie w Stalówce.

pozdrawiam

Andy

Andy - jasne ,ze dam znać
No i di sherifnnta: jesłi mozesz zapytać o tą nbiebieska 2101, a jeszcze lepiej jakby była możliwośc zrobienia fotek- byłbym Ci bardzo wdzięczny))
Pozdrawiam

Zajebiste!!!
Gdybym mógł je przymierzyć...
to bym już nie oddał!!!!!!

Ja puki co musze zadowalić się plastikowymi alufelgami za 40 zł.

Też takie miałem ale w myjni szczotki je poobdzierały więc wyrzuciłem je do kosza - ale ja dałem 25 zł - może dlatego była taka lipa.
Andrzej

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2003-06-24 18:16:40 ]

Ja mam przykręcane od poldka

Szanowny Prezesie! Nie chce Cie martwic i byc czranym
prorokiem,
ale lepiej odprawiaj czary zeby te felgi pasowaly do Lady! Otoz pare dni temu, zjezdzilem caly krakow(i nie tylko) za felgami, bo jak wiesz tez ich szukam. Pamietasz polke w Dabrowie z felgami? Taka sama polke felg, przymierzalem do lady-zadne nie pasowaly!
Wszystkie 13" zawadzaly mi o zacisk hamulcowy! Nawet zgodnie z wegierskimi poradami, felgi od opla nie pasowaly! Gosc mowil, ze te wsadzaja do poloneza, do fiata, ale do lady nie pasowaly!
Koniec koncow, kupilem felgi od BMW rekin na tyl(bo na przod trzeba by bylo roztaczac otwotr na piaste) a na przod elegancko siadly mi z renaulta(nie wiem jakiego, podejzewam ze r19, albo 11, 9 itp)
Byc moze ze zastosowanie dystansu zalatwi sprawe!
p.s lada swietnie sie trzyma na moich nowych oponkach!

Oj Fleszer fleszer i ty teraz mi to mówisz????
Nigdy bym nie pomyślał,że one nie bedą pasowały. Zresztą i tak założe dystanse(co najmniej 15mm. Był dziś na chwilę JAsiu i widziałem,że on ma ET 13 więc gdy do mojego 30 dołożę te 15mm to na pewno nie będą o nic zawadzały i bedą wystawać dokładnie tyle samo co u JAsia,a u JAsia wystają w sam raz. No ale tobie gratuluję udanego zakupu))
Nadmienię tylko,że Fleszer razem zresztą ze mną przejechał ponad 500km żeby je kupić))
A teraz ja mam dla ciebi niedobrą wiadomość)))
Jasiu był po to ,żeby się pochwalić dokładnie takimi samymi dellorto jak Twoje))Kupił mu je znajomy włochi przywiózł za 100Eur. są po firmowej regenaracji , wyglądają kjakby przed chwilą były zanmontowane w fabryce do jakiegoś ferrari))Ale odjazd))
teraz musimy "wprodukować co najmniej trzy komplety kolektorów.Zaczynaj poszukiwania firmy , która nam to pospawa
Paweł