Fiat 500...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie sa szanse zdobycia egzemplazra w dobrym stanie?Ile trzeba miec na to kasy i jakie beda koszty ewentualnego odnowienia takeigo autka?Zastanawiam sie nad kupnem takiego wozidelka...Czy ma to sens??

łolaboga pewnie z doprowadzeniem do idealu z 4-6 tys tak mysle ale moge byc w bledzie

..powodzenia!

najpierw znajdz takie "wozidełko" w jakim kolwiek stanie...a dopiero potem zastanwiac sie bedziemy ile bedzie kosztowac jego "odnowienie"
Za 1000-2000 pln kupisz samochod do kapitalnego remontu ( czyli koszt jakies 8 tys min!), zas za 8-12000 masz szanse na zakup juz samochodu w stanie idealnym..ale znajdz taki;]

..łatwiej, taniej i szybciej znajdziesz taki samochod na słowacji lub w niemczech. w dobrym stanie za ok 1000 euro, + koszty rejestracji i zamykasz sie w 6000 tys;]

pozdrawiam i zycze powodzenia;]
Qba

no co wy nie tak drogo chca za 500

idealnie odrestaurowana 500 w niemczech to jedyne 6-10k

euro ;]

myśle że przesadzacie. jednak znaleźć 500tke w polsce chyba już trudno.

Ja jeszcze nigdy nie widzialem 500 na zywo.

Ostatnio byl jeden na sprzedaż w idealnym stanie na www.weteranszos.pl za 8 tys zl.

Pozdrawiam

W Bielsku jest conajmniej 1 500 w stanie całkiem dobrym(jeździ).

Ja w krakowie widziałem 500 w stanie kiepskim...ale na chodzie chyba była gość chyba z hamulcami wtedy robił....(koło ronda grunwldzkiego)

W Krakowie ponoc jest czerwona i biała Grzeska Jerzykowskiego .

"est takie miejsce, i to nie w Italii, a w Górnej Bawarii, gdzie w stodole stoi 25 Fiatów 500 i to na sprzedaż (zwykle 500F i późniejsze, też kombi). Ceny 400 - 1800 EUR w zależności od stanu. Podaję dla zainteresowanych adres:

Eddi Battaglia
Lenzmühle 2
D-83620 Feldkirchen-Westerham
Tel.: Tel: +49-171-6557140
(osoba do kontaktu: Claudio Schwaiger).

Ta miejscowość jest mniej więcej między Monachium a Rosenheim, samo Lenzheide ma chyba 10 mieszkańców i nawet miejscowi nie bardzo to znają. Firma nie ma żadnych szyldów, jest to taki barako-stodoło-hangar. Byłem tam, ale trafić drugi raz miałbym kłopot. Pozdrawiam.

Grzegorz Chromik

Samochody "na regale" kosztowały ok 400 EUR, te na dole 700-1000, stukniete kombi było tańsze."

info z oldtimer fiat club.

sam jestem chetny na jakas fajna 500 , albo inne stare fajne auto.

Opsst...to sie chyba troche przeliczylem...Wiedzialem ze to zadko spotykane autko,ale nie wiedzialem ze z tym taki problem bedzie i az tyle to bedzie kosztowalo.O ile opcja stasia jest good (4 tys jeszcze wydole) to reszta boli. Szkoda.Macie jakis pomysl jak zjechac z kosztow??Albo znacie jakes inne fajne stare autko,najlepiej fiata, ktore mozna sobie kupic??Warunki: pojemnosc max 1.3,w miare latwo dostepne czesci i cena za zadbany egzemplaz (lub zlom+odb.) do ok 4 tys.

Cytat:
2004-04-17 17:58:24, kartoon pisze:
Opsst...to sie chyba troche przeliczylem...Wiedzialem ze to zadko spotykane autko,ale nie wiedzialem ze z tym taki problem bedzie i az tyle to bedzie kosztowalo.O ile opcja stasia jest good (4 tys jeszcze wydole) to reszta boli. Szkoda.Macie jakis pomysl jak zjechac z kosztow??Albo znacie jakes inne fajne stare autko,najlepiej fiata, ktore mozna sobie kupic??Warunki: pojemnosc max 1.3,w miare latwo dostepne czesci i cena za zadbany egzemplaz (lub zlom+odb.) do ok 4 tys.

Kup pontona -> fiat milletrecento . Przefura , czesci pasuja od kanta. Jesli chcesz 1300 to interesuje Cie milletrecento ... jest jeszcze 1500 millecinquecento. Tez ciezko dostac , ale na www.trader.pl widzialem za 1500 podrutowanego jakiegos. Chromy zlote :| ale reszta z zewnatrz okej. Kantow jest duzo , a tego prawie wcale nie ma juz.
http://www.kolumbus.fi/hak.helsinki/fi/mob_010811/kuvat/P8110021.jpg tak to wyglada z przodu . Mozesz sobie poszukac wiecej przez wyszukiwarke google wpisujac fiat 1300 albo 1500

pozdrawiam
Szczesliwy posiadacz pontona

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2004-04-17 18:15:37 ]

Polecam Fiata 850... Super bryczka, mniej wiecej tej klasy co fiat 500 (ale sedan ) i do 2tys mozna spokojnie cos znalezc... Nawet na gieldzie na forum byl ostatnio niebieski na sprzedaż

Pozdrawiam

Co do wielkości kosztów przy odbudowie tego autka (F500 znaczy się...) mogę Ci podpowiedzieć, że na swoją wydałem już ok. 11000zet i końca nie widać.
Dodam, że efekt finalny to w domyśle pseudoreplika A695, dlatego koszty, co zrozumiałe są większe...
Pozdrawiam.