Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-03-16 21:01:10 witam
mam inny problem związany z dzwiami i nieznalazłem go niestety na forum oto on czy spotkaliscie sie z pękaniem poszycia dzwi w górnej czesci w okolicy ramy okna a dokładniej w przedniej cześci mniejweiecej w połowie grubosci ramki gyż podczsas testów zamka a potem nabijania ramek ozdobnych dzwi pojawiłao sie pekniecie w sumie przedmalowaniem miałem w tym miejscu pekniecie i niewiem czy to wina blacharza/lakiernika czy też wina samych dzwi. rozmawiałem z lakiernikiem i powiedział mi ze wszystko jest tam obspawane miedzią a on dał specjalną szpachle aby nie odpadło na czwartek jestem umowiony na poprawke w/w defektu ale obawiam sie ze to mija sie z celem |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-04-15 09:41:39 Witam i mowie jak jest. Te drzwi musialy byc wczesniej mocno uzywane i powstala juz tzw. zmeczenie konstrukcji drzwi. Objawia sie to pekaniem poszycia przy slupkach, w zasadzie nie ma na to rady chyba ze wymiana na nowe, kiedy wymienisz poszycie po jakims czasie i na nowym poszyciu zacznie pekac!!
Jezeli spawal to na mosiadz a nie na miedz!! Spaw mosiezny jest spawem delikatnym i nie przezgrzewa blachy i jej nie deformuje co prawda jest to spaw pomocniczy i w zasadzie powinno sie go wmocnic jeszcze puntowym zgrzaniem. Spaw sam nie peknie ale peknie obok spawu i tu nic nie pomoze szpachla czy inne wynalazki. Co doradzic ??? Najprosciej wymienic drzwi, ale to nie taka tania rada. Mozna teraz delikatnie wzmocnic konstrukcje drzwi przy ramce od wewnatrz i dac zaprawke w miejscu pekniecia tylko ja bym osobiscie na to nie dal gwarancji!! |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-04-15 09:54:35 Mebig - poczekaj a w miejscach gdzie blachy pracuje na pewno peknie, potrzeba troszke czasu!! |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-04-15 10:04:54 Mebig - i tu bym sie z Toba nie zgodzil. Poniewaz szybciej peknie na laczeniu plata bocznego ze slupkiem drzwi niz progu z karoseria!!(MALUCH)
[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-04-15 11:06:57 ] |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-04-15 18:14:51 Możliwe, ale jak wiadomo tam tez są przeciążenia, jakoże próg w Maluchu jest częścią nosną samochodu. |