Kontrolka braku płynu w chłodnicy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyżej wymieniona zapala mi się bez powodu podczas dość szybkiej jazdy ze stałą w miare prędkością.Zapala sie a zachwile gaśnie.Płynu mam prawie full a wskazówka od temperatury stoi jak zawsze w tym samym miejscu.Czy zapalanie się kontrolki może symbolizować jakiś inny defekt? Przejmować sie tym czy to poprostu kontrolka sobie chodzi jak chce? Dodam że już jakiś czas tak jeżdżę i nic sie nie dzieje...

Zapala się na prostej drodze (defekt) czy na zakrętach (może za mało płynu) ???

Na prostej drodze , w czasie gdy sobie śmiga spokojnie około 100km/h .Zawsze taka sama sytuacja .Szybka spokojna jazda przed siebie.

Kontrolka braku płynu w chłodnicy ??????
Gdzie w Carinie E jest taka ????
Może piszesz o kontrolce poziomu oleju w misce ? Objaw się zgadza jak najbardziej. Równa, spokojna jazda, najszybciej zapala się przy jeździe 2000 obr/min.
Sprawdź no doktorku bagnet
Pozdro.

popieram perzana ja tez nie słyszałem o takim cudzie no i sprawdz poziom oleju

Qurde ale dałem To żeczywiście był brak oleju qurde.
Już dawno widziałem że mam upiornie mało oleju ale myślałem że to raczej dupny bagnet .Bo olej wymieniałem 7000-8000 tyś wcześniej .A dziś wreszcie pojechałem kupić olej i odrazu lampka zgasła .No qurde ale osioł ze mnie ... Ale w corsinie nie dolewałem wcale oleju a tu dziś czytam w innym wątku że carina to kopci teoretycznie nawet do litra na 1000 km.(jak mówi instrukcja) .I do czego w takim razie jest ta czerwona kontrolka od oleju Myślałem że ta pomarańczowa to od chłodzenia jest a czerwona od oleju...no brak słów mam nadzieje że sie nie zatarł silnik

Cytat:
2004-04-15 21:48:02, stoned_crazy pisze:
[...]
I do czego w takim razie jest ta czerwona kontrolka od oleju Myślałem że ta pomarańczowa to od chłodzenia jest a czerwona od oleju...no brak słów mam nadzieje że sie nie zatarł silnik

Bez paniki. Gorzej by było gdyby Ci się ta czerwona zaświeciła
Ona jest od ciśnienia oleju
Pozdro.

Ufff .no to kamień z serca
Serdeczne dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu odnośnie tej kontrolki .A tak sie dziwiłem właśnie że dolałem i zgasło
pozdrawiam...

[ wiadomość edytowana przez: stoned_crazy dnia 2004-04-15 22:30:05 ]