| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bzyk21 opel omega kobylin | 2004-04-11 23:22:59 Witam
może masz coś z podcisnieniem. Gość zapomniał podłaczyć jakiegoś wężyka. Sprawdz to dokładnie |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-12 06:44:28 Piszesz takze o wymianie lozysk itd.Daj omesi troche czasu,niech sie troche rozpracuje,to co jest nowe.A jesli chodzi o silnik.To byla to tylko wymiana uszczelki?Czy planowanie,a drogi kolego,czy silnik nie byl przegrzany? |
![]() rafal71 omega cd A hajnowek | 2004-04-12 10:44:03 moze filtr powietrza jest zapchany?,lub troche zabrudzony? |
seabeast Omega A 2.6 Automat Warszawa | 2004-04-12 11:10:10 Bardzo ale to bardzo chciałbym wiedzieć wszystko o tym silniczku !!!!!!!!! Proszę , błagam . |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-04-12 19:47:43 A moze faza ksiezyca nie ta, lub polaryzacja sloneczna jest inna Tak na prawde to nie mam pojecia o co chodzi |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-12 23:40:42 Nie odpowiedziales na moje pytanie,czy przegrzal ci sie silnik? Jak tak,to mialo prawo wszystko w srodku dostac po przyslowiowej dupie.Przeciez wszyscy znamy oznaki zurzycia i oslabienia wypracowanych juz silnikow benzynowych lub takich po przegrzaniach.One bez kapitalnego remontu nie osiagna juz fabrycznej mocy.Ja osobiscie kiedyc busem t2 z lubelskiego wracalem do Gdyni z predkoscia 20km/h z rozwalona uszczelka i temperatura o 50% za wysoka,co kilkanascie kilosow dolewanie wodydo zbiornika ,wiatrak spiety na krotko.
Wolalem zainwestowac w remont niz bulic za lawete 3500zl. |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-13 20:58:11 Dzisiaj bylem na zmianie kol,mialem maly problem,ale dzieki prezentwowi od Piotra S,dzis wszystko juz bylo oki.Typ dawal wyklad na temat opon,jest zawsze roznica,albo tzw klejenie do asfaltu,opor obrotowy,halas itd.Za bardzo w to niewnikam.Ale kola niepowinny spowodowac az takich roznic w odczuciu z jazdy.
A tak z ciekawosci,podnies auto na lewarku i pokrec dlonia kolami,ida gladko,czy na nowych lozyskach ocieraja i hamuja? Kiedys,kiedys dawno w asconie,jak dalem lozysko made in polish sheet production to kolo samo stawalo deba. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-04-13 20:59:52 a brałeś pod uwagę złe ustawienie rozrządu podczas wymiany. Wiem, że byłby to kardynalny błąd mechanika, ale inne czynniki o których wspominasz nie powinny mieć wpływu... ??silnik równo pracuje??... uszczelka odpada, jeżeli ni bierze wody... łożyska mogły tylko poprawić... inne pierdoły atmosferyczne i oponiarskie owszem, ale w śladowych ilościach (praktycznie nieodczuwalne)
P.S. nie wiem czy da się u ciebie filtr powietrza założyć odwrotnie (chyba nie) ale tu ciekawostka: odwróciłem u siebie filtr przeciwpyłkowy i....... heh - skończył się nawiew (prawie) wniosek - filtr (może) działa tylko w jednym kierunku... |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-13 21:12:10 Kurka,kiedys kumpel mial podobny problem a audiolu2000.Dziwna wersja na American Dream Roads.Posprawdzaj jeszcze raz wszystkie zlacza elektryczne,przeciez w omesi,jest tego troche i troche.A chociazby przerywanie styku na jednym z kabli,to bledna informacja dla kompa i inna automatycznie praca.I nie zawsze musi wyswietlic sie tobie Error.No bo,silnik dobry.Wszystko jest wporzo,to naprawde rozumiem twoje zdziwienie i zdenerwowanie oczywiscie.Kurcze sam jestem ciekaw,informuj na biezaco. |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-04-14 17:59:42 ano ciekawe ciekawe i wspolczuje...
ja nie mam pojecia co to moze byc.. |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-04-15 21:24:37 Nie martw sie.Wazne aby maszyna teraz dzielnie sie spisywala i dluugo nie odwiedzala zadnego warsztatu.Tego ci zycze i koledzy napewno tez.Trzymaj sie. |