Ratuje fiata 128 z kasacji pojazdów! info potrzebne!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Więc tak, dzieki stasiowi dowiedziałem się, że na naszej wojewódzkiej kasacji pojazdów ktoś oddał fiata 128 sedan... mk1 - wersja RALLY. silnik 1300.
Dzisiaj byłem z kolegą go obejrzeć. Auto mechanicznie jest w dobrym stanie - po wsadzeniu akumulatora, zaczął kręcić i bzykać jak pszczółka Blacharsko, no cóż rewelacja nie jest, ale stan nieprzeraża. Jest o wiele lepiej niż w np 125 Qby.
Wnętrze to sam mióóót kiera sportowa - orginał, znaczek rally, wszystkie chromowane detale, i wogóle całe auto 100% kompletne!
Postanowiłem z kolegą ratować ten samochód przed śmiercią.
Doszukałem sie artykułu w Automobiliście gdzie napisali jak wyciągneli auto z autokasacji w warszawie - 2 syrenki.
Auto oczywiście tak jak syrki, nie ma już dokumentów. Nalży udać sie do rzeczoznawcy ze zdjęciami, który wyda stosowne zaświadczenie, na podstawie którego kasacja sprzeda nam auto, sama nie łamiąc przepisu, wg którego wprowadzała by w obieg rzeczy wycofane z użytku. Wydaje sie w miare łatwe to...
jutro ide z kumplem do biura rzeczoznawców, zasięgnąć informacji.

Pyania:
1. Czy ktoś już przez takie ceregiele przechodził, albo wie coś na ten temat, bardzo prosze,niech się ze mną podzieli. Informacje są na wage złota.
2. Jutro znowu jade na szrot, na spokojnie obejrzeć wóz, osoby mające styczność z tym autem prosze o wypowiedzenie się (klocek licze na ciebie!) na co zwrócić uwagę.
3. Jak wygląda sprawa blacharska? Czy cokolwiek można kupić? Czy zostaje nasz sztukowanie i elementy z zastawki?

.... chyba narazie tyle, podejrzewam, że jeśli sprawa ruszy wątek będzie ciekawy

zanikł wątek a ciekawi mnie czy sprawa ma swój ciąg dalszy ....

Ma ciąg dalszy. Ten szrociak został albo zostanie pocięty. I nie była to wersja Rally, tylko kundel. Miał deskę z Rally, kierownicę. U ratowano ciekawe części i tyle.

cóż bywa i tak ... żyletki też są potrzebne

A jakie czesci??? bo z checia bym łyknął białe kierunki , no i jak cos tam jeszcze jest to moze by mi cosik przypasowało!!

Wszystkie "ciekawe" części są w moich rękach i mojego kumpla, właściciela 128 sedanka, ale 2d. Wzieliśmy wszystko z wyposarzenia, dzisiaj nawet pojechaliśmy odwiedzić już samą spruchniałą skorupe - chcieliśmy pas przedni wyciąć, ale niestety auto pojechało już na prase.

czyli rozumim ze kierunkoow nie mota ???

nie, zresztą miała pomarańczowe, tyle że włoskie, ale mamy je

a ile bys kciał za włoskie??? jesli oczywiscie sa na sprzedaz!!, o i jeszcze tylna lampe cofania bym łyknał moze

Cytat:
A jakie czesci??? bo z checia bym łyknął białe kierunki

Doman.....jest mozliwosc zalatwienia wszystkiego do Zastavy w bialym kolorze.....czy to migacze przednie,czy tylnie,czy lampy...............rozmawialem z producentem tycze w polsce i ma jeszcze formy......powiedzial,ze moze zrobic.....Producentem jest firma MDB z Bydgoszczy bodajze z ulicy radosnej 2......telefonu nie pamietam....idz do pierwszego lepszego sklepu auto moto,popros o prywatny klosz tylni do malucha i spisz z ulotki telefon......Ich znaczek to takie MDB w koleczku.....BTW......robia teraz biale klosze do Malucha

A do starych Opli by nie zrobili? Takich jak kadett C na przykład ?

Cytat:
2004-04-01 23:49:00, el_comendanto pisze:
Doman.....jest mozliwosc zalatwienia wszystkiego do Zastavy w bialym kolorze.....czy to migacze przednie,czy tylnie,czy lampy...............rozmawialem z producentem tycze w polsce i ma jeszcze formy......powiedzial,ze moze zrobic.....Producentem jest firma MDB z Bydgoszczy bodajze z ulicy radosnej 2......telefonu nie pamietam....idz do pierwszego lepszego sklepu auto moto,popros o prywatny klosz tylni do malucha i spisz z ulotki telefon......Ich znaczek to takie MDB w koleczku.....BTW......robia teraz biale klosze do Malucha

dzwoniłem na INFORMACJE to TP s.a. i nie ma takiej firmy , ale kumpel ma klosze biale w BOBKU to jak cos sie dowiem to odrazu dzwonie i daje CYNKA

el_comendanto thx bardzo , za zainteresowanie sie tym co napisałem !!

POZDRAWIAM

Cytat:
dzwoniłem na INFORMACJE to TP s.a. i nie ma takiej firmy

wlasnie tu jest ten myk,ze ta firma nie ma telefonu w bazie TePsy....Tz. telefon maja,ale zarejestrowany jako prywatny......wiec wez sprawdz ten numer na jakiejs "metce"od kloszy w sklepie ;-D
Pozdro!!!!!!

Cytat:
2004-04-02 09:48:26, moch pisze:

Obawiam sie MOCH... ze nie beda mogli zrobic

Po dlugiej szperaninie po sklepach motoryzacyjnych, udalo mi sie dorwac, nr tel. i adres No i ....

Bylem wczoraj w tej firmie (osobiscie), no i okazalo sie ze firma UPADŁA!!, Wszystko pakowali, SYF totalny był!!

Troche mi smutno, bo nie bede mial BIAŁYCH KIERUNKOOW do mojej Zoski, a'la FIAT 128

Jesli ktos zna inna firme, PROSPERUJĄCĄ jeszcze , to mile widziany nr. telefonu!!

POZDRAWIAM!!

Cytat:
2004-04-02 09:48:26, moch pisze:

Obawiam sie MOCH... ze nie beda mogli zrobic

Po dlugiej szperaninie po sklepach motoryzacyjnych, udalo mi sie dorwac, nr tel. i adres No i ....

Bylem wczoraj w tej firmie (osobiscie), no i okazalo sie ze firma UPADŁA!!, Wszystko pakowali, SYF totalny był!!

Troche mi smutno, bo nie bede mial BIAŁYCH KIERUNKOOW do mojej Zoski, a'la FIAT 128

Jesli ktos zna inna firme, PROSPERUJĄCĄ jeszcze , to mile widziany nr. telefonu!!

POZDRAWIAM!!

Cytat:
2004-04-01 23:49:00, el_comendanto pisze:
(...) ...rozmawialem z producentem tycze w polsce i ma jeszcze formy......powiedzial,ze moze zrobic... (...)

A kiedy z nim rozmawiałeś? Bo z wczorajszej rozmowy z (całkiem nie mało) zakręconą babką w tej firmie, dużo sie nie dowiedzieliśmy! Przecierz jak były formy i robili klosze, to gdzieś to musieli sprzedać, noo nie? Tylko pytanie GDZIE???