| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-04-15 10:50:31 jakby tyle szło w olej to na 10 tys km,mialbys 10 litrów "oleju" więcej.pozatym odczułbys spadek mocy,niedogrzanie lub wręcz przegrzewanie się silnika.
mysle,ze masz jakis wyciek.Płyn spływa po czyms gorącym,odrazu parując i z tąd takie ubytki. sprawdź poziom oleju,jesli jest OK,to nic tam nie leci i to nie uszczelka. sprawdź jeszcze w aucie,czy nigdzie dywaniki nie są mokre,moze gdzies z nagrzewnicy pod dywanik uciekac. |
cosworth3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 440 Kraków | 2004-04-15 10:56:27 płyn może również dostawać sie do garków ale wtedy bardzo by dymił na biało(para wodna),wiem to z autopsji
|
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-15 12:06:12 taa, najpierw wyeliminuj wyciek...
a z opisu trasy wynika, ze maz to wynik ilosci i dlugosci prtzebiegow. a ubytek - jak juz powiedziano - jest za duzy na uszczelke... |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-04-15 16:20:20 Biala maz mial ostatnio Andrzej- jego lada NIE kopcila na bialo!!!
Ale! Woda dostawala sie do cylindrow( uszczelka pod glowica nie dokrecona) poczym PADLY pierscienie- rozpadly sie i POHARATALY cylindry. Wez i zmien ta uszczelke! Ja NIGDY NIGDY nie zauwazylem u siebie bialej mazi na krotkich dystansach-! |
maxfreitag SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 Gdynia | 2004-04-15 20:21:14 witam - oj niedobrze
ostanio widzialem u siebie bila maz na korku oleju ale potem znikla to sie uspokoilem jutro jeszcze raz sprawdze statnio dolalem tez prawie litr wody do ukladu chlodzenia przeciekow brak bo nie widac ale mam nieszcelnosc w kurku na chlodnicy mam nadzeje ze plyn odparowuje sprawdz u siebie pzdr max |
Gradzio WAZ Lada 21093 Samara Radom | 2004-04-16 12:24:15 Zewnętrznego wycieku na pewno nie mam (zauważyłbym plamy pod samochodem). Cóż, tej mazi w sumie mam śldowe ilości na korku (a na bagnecie poziomu oleju wcale ne mam). Zastanawiam sie, czy płyn nie wyparowywuje przez niesprawny korek zbiorniczka wyrównwczego, który być może ma za niskie ciśnienie otwarcia |