Awaria ??? 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie dotyczące zawieszenia 126p .
objawy: w sytuacji gdy stoję po górkę i zacznie się autko staczać to jak zahamuję słyszę taki stuk jakby przesuwało się koło względem auta .Podobne objawy występują w chwili gdy cofam i wcisnę hamulec . w czasie hamowania przy jeździe do przodu nie ma takich objawów

uuu cos wyglada mi z twoich opowiesci ze cos ci sie ze skrzynin zegzilo To bedzie was 2 wczoraj kumplowi padla skrzynia w kaszlu i chyba ja bedzie zmienial

może źle tłumaczę ale te stuki są w przednim zawieszeniu. to jest wtedy gdy koła toczą sie do tyłu na luzie i przyhamuję !! Wtedy słyszę takie "puk" jakby całe koło przesunęlo się . no nie wiem jak to wytłumaczyć. no może jakbym stał i wcisnął hamulec to auto po popchnięciu do tyłu przesunie się bez ruszenia koła przdniego.
Motam strasznie ale nie umiem tego lepiej wytłumaczyć.
No i kupiłem autoryzowaną instrukcję napraw i już zupełnie nic nie rozumiem bo jest napisana takim językiem że głowa mała.....

Zle to zrozumialem jak tak to podwinduj autko tak zeby przednie kolo / kola byly w powietrzu i poruszaj kolem we wszystkie strony powinienes zobaczyc gdzie "lata" bo musi miec luz jakis na zwrotnicy moze cos przy wachaczu sie poluzowalo trzeba przegladnac moze np przegnily ci mocowania (mam to zaliczone ) w ten sposob powinienes znalesc przyczyne

Andrzej nie chce Cię straszyć ale kidyś też byłem szczęśliwym posiadaczem malczana i miałem podobne objawy co sie okazało mocowanie belki z przodu miałem całe przeżarte i trzeba było wspawać kawał blachy - to częste miejsce dla malucha - ale sprawdz może tylko na śrubach ci sie popuściło !!!!

zwrotnice lub mocowanie wachacza. albo rzeczywiscie zawias jak pisze nimnul

kuwa co by nie było to bez mechesa się nie obejdzie. Czemu ja się nie znam na mechanice a tak dobrze mi szło ....
no to co mam sprawdzić śruby przy resorze? liczyłem że tylko gumy w wachaczu albo zwrotnice a zresztą tak czy tak trzeba jechać do mechanika!!!! tragedia

szwagier obiecał że popatrzy na podwozie mojej rakietki - to taniej niż meches a szwagier głupi nie jest to zaczynam być dobrej myśli

[ wiadomość edytowana przez: aawol dnia 2004-04-27 17:01:17 ]