Duszenie sie silnika podczas przyspieszania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem, dusi mi się silnik podczas przyspieszania, a na jałowym biegu występują podwyższone obroty silnikia do około 2000. Byłem na diagnostyce silnika, ale nic nie wykazała. Objawy te występują na gazie i na bezynie z tym, że na bezynie duszenie sie silnika nie jest tak bardzo doczuwalne jak na gazie. Czy spotkał się już może ktoś z czymś takim, bo spece z ASO nie są w stanie pomoc.

a jaki masz gaz z kumputerem?? kiedy byly swiece, kablke, kopulka, palec wymieniane??

1) Objawy wyglądają na uszkodzoną sondę lambda lub na problemy z masą.....

2) Na wszelki wypadek wyczyściłbym też silniczek krokowy...

3) Koniecznie zmień mechanika - to typowe objawy uszkodzenia lambdy w samochodach na wtrysku...

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-04-17 14:48:10 ]

Cytat:
2004-04-17 14:40:00, pio111 pisze:
Objawy te występują na gazie i na bezynie z tym, że na bezynie duszenie sie silnika nie jest tak bardzo doczuwalne jak na gazie.

Jest to spowodowane tym ,że lambda jest w zasadzie jedynym czujnikiem dzieki któremu instalacja gasssowa dobiera sobie mieszankę....
Na benzynie komputer przechodzi w tryb awaryjny (przy uszkodzonej lambdzie) i kiepsko, bo kiepsko (brak mocy) ale jedzie...

Cytat:
2004-04-17 14:45:05, mcneo pisze:
a jaki masz gaz z kumputerem?? kiedy byly swiece, kablke, kopulka, palec wymieniane??

Gaz mam z komputerem. Kablebyly wymieniane byly przy zakladaniu gazu, kopulka i palec tez chyba razem to bylojakis rok temu. Swiece byly wymieniane na przegladzie miesiac temu.