Hyundai coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hyundai coupe - jak sprawuje się w użytkowaniu?

Podobno nieźle. Hyundaie są wytrzymałe (ma dobry silnik).

Od 3 lat posiadam Hyundaia Tiburona(Coupe) z silnikiem 2.0 i automatuczn skrzyni biegów, jestem z niego bardzo zadowolony i niezamieniBbym, go na |aden inny samochód, no mo|e na najnowszego hyundaia Coupe z silnikem 2,7 L.Auto ma dobre osiagi, swietnie trzyma sie drogi i super sie prowadzi przy duzych predkosciach. (Ja jechalem nim 200 km/h)

witam,

jeśłi to ty próbowałeś się do mnie dostać na gg to przepraszam miałem problemy techniczne

oczywiscie to bardzo ciekawe auto a jego największą zaletą jest stosunek ceny do tego co dostajesz - do tego buda może się podobać, raczej nie kradną, wygodne dla 2 osób, tanie w ekspolatacji (zamienniki i oryginały w JC) Oczywiście kupując to auto musisz pamietać że miewa ono jak i inne swoje słabsze strony z moich obserwacji (szukałem ładnych kilka miesięcy) i przejechanych jakiś 30k - warto sprawdzić dokładnie następujace elementy:

- zawias - luzy na wahaczach i ich stan (wrażliwe na krawęzniki i dziury - dzięki JC są tanie), tył ma w sumie 10 tuleji metalowo gumowych i tam tez jest co sprawdzać plus łaczniki stabilizatorów, łożyska czy nie szumią juz ....

-hamulce - czesto jest problem z zapieczonymi elementami w jażmie z tyłu widać po kiepsko wyszlifowanej tarczy (to mniejsza usterka ) lub z regulatorem sił hamowania wtedy obie tarcze z tyłu wyglądaja jak by nie pracowały za bardzo. Przyhamuj na wstecznym ostro recznym i wszytko bedzie jasne potem noznym i na sieżkę diagnostyczną -rozkład sił hamowania. Do tego wywala ABS - a dokładnie czujniki ale to już niefart kompletny.

- sam silnik jest dość żywotny, oczywicie sprawdź czy wszytko działa, jak reaguje krokowy na obciążenie i czy nie klepią zawory na wolnych (hydrauliczne kasowanie nie zawsze jest niezawodne). bardzo wazny jest olej 10w40 i jego poziom oraz konsumpcja - pytaj właściciela. Manszety, uszczelnienia półosi, płyny - ich kolor powie o wymianach - czy były wogóle i kiedy .

- felgi - fabryczna była wada i łuszczył sie lakier, na zapasie powinna być alupełen wymiar.

to by było tak mniej wiecej najważniejsze jak coś mi się przypomni to dam znaka.

jak by co to pytaj,

Pozdrawiam,

ps, a sprawdż dokładnie prowadzenie szyb - nie powinno być rys, plus uszczelki w drzwiach ich stan odpowiada za ilość wiatru w środku

arturo nie wiem czy zwróciłeś uwage ale ten post był sprzed 3 lat jeśli zauważyłeś to PEAC i nie było gadki

Speedmaster...gdybys nie zwrocil na to uwagi tez zyl bym w niewiedzy ....ale tak czy siak, bravo dla Arturo za bardzo pozytywny post

hehehehehehehehehehehe no to naprawdę dobre, to teraz wam sprzedam story.... po dłuzszej nieobecności wkońcu zalogowałem sie na forum, no co widze w ostatnich tematach "hyundai coupe", no to że m sie napisął jak głupi i puściłem i do roboty wróciłem ...zaglądam za jakis czas, nie ma zadnych pytań mówie ok, dziś odpalam kompa ...hehehehehheheheheheheheh no i teraz mi powiedzcie jak ja na ten post trafiłem na pierwszej stronie co hehehehe

hmmm może dlatego ze jak powstało 5 działó to topicy z dawnej jednej kategorii podziliły się na 5 i teraz na jednej stronie w poszczególnych działach mieszczą się topicy z dalszą datą wsteczną albo jakiś ZONK sie zrobił

u siebie w profilu musisz chyba ponownie ustawić zeby pokazywało ci forum od postów jakie chcesz