MotoNews.pl

Zabezpieczanie drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czym się zabezpiecza drzwi , od środka , odkręciłem dziś tapicerke z dzrzwi od strony kierowcy , zobaczyęłm ze stoi w nich woda , chyba mam zablokowany jakis otwór którym spływała , wsadzięłm tam szmate zeby odessac ta wodę , i po jej wyjeciu zobaczyęł m, za cos lezy na dole , wygladąło jak jakeis kamienei , czy skamieniału brud , cale drzwi tez są czums wysmarowane , sa a reczej były , pytam się co to jest ? i czy mzabezpieczyc je ponownei . Czy np tawot by wystarczył ? czy sa jakies specjalne mazidła , ? podwozie tez jest czymś zabezpieczone , poczatkowo myslałem ze to 15mm warstwa błota , w jednym miejscu odchodizła , wiec zerwałem kawałek a pod nia zdrowiutka blacha podejrzewam ze trzeba ebdzie na zime znow tym smarowac , ale ile to kosztuje? mozna to zrobic samemu ? czy potrzebne sa jakies specjalistyczne narzedzia?
Sorry za długiego posta ....

to jest najprawdopodobniej BITEX, nie jest on drogi, a poki jest zdrowa blacha to dobrze jest stary zerwac i wyciapac to nowym
a zeby woda nie stala t tzrba zrobic solidnie zabezpieczony odplyw

ja do profili zamnkietych stosowalem moja mixture zlozona z fluidolu zmieszanego z hipolem i bitexem jak na razie trzyma sie idealnie a co nauwazniejsze caly czas to jest wilgotne dzikei hipolowi .a na spod auta bitex choc niejest to najlepsze rozwiazanie

Witam
drzwi w wersji sahara wpuszczają i nie oddają też miałem takie aquarium w drzwiach muszą być kanałki odpływowe poszukaj jakimś cienkim patykiem jeżeli jakiś cymbał je zaspawał zrób nowe . Do konserwacji drzwi fluidol dostępny też w wersji spray z wężykiem i końcówką rozpylaczem lub coś podobnego , na podwozie jest dobry tani bo polski bitgum coś jak bitex tylko nie kruszeje tak szybko, pod warunkiem że go nie rozcieńczysz do malowania spodu może być zwykły pędzel tylko trza gumisia podgrzać i robi sie rzadki jak woda

O ile pamietam jest dostepny i Bitex i Boll w spreyach po 0,5 kg w cenie koło 12 PLN. Jak porzadnie wysuszysz drzwi to radze sie tym pobawić.