MotoNews.pl
11 Klakson (35485/0) - PT

Klakson

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć po świentach. jak tam śnieg w warszawie bgo na opolszczyźnie zima pełną gebom. espero śmiga po śniegu jak sanie mikołja pod pełną kontrolą.
Mam pytanie bezpiecznik dobry przekaźnik cyka a klakson cisza

Kanał, klucz i 10 min. roboty. Sprawdzasz i ewentualnie wymieniasz/remontujesz.

Mogą też być "walnięte" przewody. Niestety, wiązka leci pod zderzakiem i jest narażona na kontakt z wodą - u mnie właśnie w takim miejscu przewody "przestały pracować" i klakson stracił swój dźwięk

U mnie klakson wyraźnie tracił swą moc, aż wreszcie zdechł. Na początek podmieniłem przekaźnik i cisza, a że nic jeszcze nie wiedziałem o przewodach toteż za 20 zł kupiłem jakiś używany od Rovera, zamontowałem i działa. Może lepiej, że nic o przewodach nie wiedziałem

W moim esperaku wszystko oki mom dwa (jak wszyscy chyba) i działają zaj.... za to w poldku to jest koszmar!!!!!!!!!!! działa super ale pieeeeeronsko cicho bede musiał sąsiadowi z cinkola wykrecic (bardzo h.. nie lubie ) i bede miał nowy titek

Ja po kupnie Esperaka miałem spieprzony klakson - działał jakby chciał, a nie mógł - wymieniłem na jakiś za 45 zł. z Norauto (2 trąbkowy) i jest OK.

Cytat:
2004-01-07 16:56:42, HenBas pisze:
Mogą też być "walnięte" przewody. Niestety, wiązka leci pod zderzakiem i jest narażona na kontakt z wodą - u mnie właśnie w takim miejscu przewody "przestały pracować" i klakson stracił swój dźwięk

dokładnie...u mnie było dokładnie to samo-sprawdz przewody

dzięki za porady.
dzisiaj sprawdze przewody.
a jest możliwe że zamarzł

Cytat:
2004-01-08 08:57:21, jogi2 pisze:
a jest możliwe że zamarzł

Co? Przewód czy prąd nim płynący?

oczywiście że klakson

a co moze byc jak na przewodach od klaksonu nie ma pradu, przekaznik jest dobry bo cyka, ale wywala caly czas bezpiecznik...czyli zwarcie, prad dochodzi do przekaznika ale dalej juz go nie ma...wywala cholerny bezpiecznik i jak wyjme przekaznik to tez go wywala, gdzie szukac??

[ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2004-04-06 18:44:40 ]

U mnie tez dziś przestał działać - najpierw działał, potem parę razy działał normalnie, parę razy ciszej, a potem już tylko ciszej, ale to raczej jakieś buczenie, a nie trąbienie.
Trzeba by się położyć i popatrzeć...
Pozdr. P.

jeśli bezpiecznik wywala nawet bez przekaźnika to szukać należy gdzieś w okolicach włącznika - pomiędzy włacznikiem a przekaźnikiem.

jesli przy nacisnieciu klaksonu slychac pod maska "cykanie" to oznacza
ze problem jest albo z kablami (ja tak mialem), albo z trabkami...
finito...