| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-04-12 00:15:41 muszę się pochwalić
Mam już brembo max + klocki remsa (nowe łożyska piasty tak przy okazji) Kosztowało mnie to sobotę (troczę dużo ale to z braku kilku narzędzi np. prasy) Obawiałem się demontażu mcpersona (bułka z masłem) a mało ku..cy nie dostałem przy ściąganiu tarcz. musiały dostać kilkanaście razów młotem (bez młota to nie robota Początki są obiecujące - jeden dzień na samochodzie a hamuje nie gorzej jak na starych tarczach (te miały już duże progi -to przyznam) Ps Duże dzięki dla KeyJey-a za pomoc w zakupie. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-12 00:44:24 Poniewaz ja przymierzam sie w najblizszym czasie do wymiany pozwole sobie zapytac- gdzie kupiles, za ile i jaki udzial mial w tym KeyJey |
bil69 Espero 1.8CD Tychy | 2004-04-12 01:24:44 No gratuluje fajne tarcze!!!!!
Jak będę zmieniał tarcze to też sobie kupie brembo. Gratuluje dobrego zakupu. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-04-12 14:21:17
Dodam do tego pytanie o przebieg przy jakim wymieniałeś tarcze. |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-04-13 21:12:23 max to właśnie nacinana.
niezgodziłbym się z stwierdzeniem że te zwykłe to takie same jak inne tylko firmowe, raczej ciężko jąporównać np. z mikodą( które po ostrzejszym hamowaniu gną się jak jasna cholera) co do przebiegu to mam 110 tyś z czego 20 tyś moje (pozostałe to kwestia uczciwośco 1ego właścicxiela) Tarcze miały duże progi i wymiana j€ż im się należała przy poprzednich klockach ale zbierałem właśnie na lepsze tarcze i klocki. Tarcze kosztowały mnie po 150/szt. KeyJey miał w tym bardzo duży udział, proponował pomoc przy zakupie w ELIT i nie żucał słów na wiatr (jeszcze raz dzięki) |
Lee GF8 Katowice | 2004-04-16 20:39:05 jest moze ktos kto juz skonczyl klocki na BremboMAX??
(albo na innych nacinanych) - interesuje mnie jakiej firmy klocki (model)? - jaki przebieg? - jak "zdarly" tarcze? pisendloff |
slayer86 C 5 Kraków | 2004-04-18 22:43:38
Hamulce Brembo słynną właśnie z wysokiej jakości wykonania, wkońcu prakytycznie we wszystkich rodzajach sportów samochodowych się je stosuje. Napewno coś przenoszą ze świata sportu do seryjnych hamulców. Pozdrawiam!!!! |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-04-18 22:55:11 mam je dopiero tydzień (ok 400km) i dopiero się docierają
jak na razie zapowiada się bdobrze. mam tylko pytanko do tych co mają tarcze nacinane (np Maciek GT) Podczas hamowania słychać odgłos "tarcia", są jakby głośniejsze w porównaniu z oryginałami. Czy to ma tak być czy może żle coś zrobiłem. Może po dotarciu będzie normalnie a może to właśnie ze względu na nacięcia lub rodzaj klocków. Dodam że po zatym niema żadnych innych niepokojących objawów (nie ma drgań, nie ściąga - wszystko OK) proszę o odpowiedź |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-04-19 07:32:47 Nie podniecajcie się tak Brembo... Hałas = Normalny objaw |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2004-04-19 22:07:03 Tarcze Brembo Max, szczególnie po nagrzaniu dudnią dość głośno ale to jest objaw że pracują i to mocno.... Ja zrobiłem już 28 tys.km na Ferrodo i klocki wciąż są do jazdy (1,5 roku jazdy)- a jeźdżę ostro. Tak więc bajki o szybszym ścieraniu się klocków jakoś nie bardzo się potwierdzają.. |
Lee GF8 Katowice | 2004-04-19 22:28:05 to dziwne bo:
kolega w clio na BMAX zjechal Ferodo Premier w ciagu ~9tys, jazda po drodze + zawody sportowe... a teraz na jakis klockach z CarMana ma juz przejechane 20 pare tys, taka sama jazda... |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-04-19 23:45:01 no i dzięki = znów jestem w pełni szczęśliwy |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-20 00:21:59 Kolega w Peugeocie 406 zjechał klocki „Ferrodo Racing” po przebiegu niecałe 10kkm!!/było co czyścić bo wszystko miał zawalone czarnym pyłem na maksa!/ - lubi ostro jeździć /praktycznie tylko miasto Katowice!/ ale zrobił to bez zawodów sportowych i na typowych tarczach!! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2004-04-20 12:09:19 Kurcze a może Pan Sławek po cichu mi wymienił klocki i skubany nic nie powiedział!!! Musze go opieprzyć że bez mojej wiedzy i kasy sztucznie utrzymuje dobre zdanie o klockach Ferrodo PS. Jeżeli ktos ma amortyzatory lub układ hamulcowy w złym stanie (np. siła hamowania źle rozłożona i cała idzie na przód) to wtedy szybsze zużycie klocków oczywiście jest normalne. |