MotoNews.pl

Problem z obraniem koncepji z moim autem[128]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tytuł moze zakręcony, ale dla mnie niesamowicie ważny. Odkąd mam to auto ciągle niemoge sie zdecydować nad jego stylem, a w szczególności nad jego wyglądem zewnętrzym.
Wiadomo ze auto jest już klasyczne, i należy do niego podchodzić ze zmakiem. To już nie mój malec, co wyglądał jak niby klasyk, a miał jedyne 15 lat
Główny problem tkwi w zderzakach. Moje roczniki (77) miały już zderzaki plastikowe - foto nr.5 w moim profilu oraz TU
Lubuję się jednak w chromach i mam dwa eleganckie zderzaki, na tyle juz nawet zamontowany, na przodzie natomiast jeszcze nie, bo po mierzeniu własnie naszły mnie te rozterki. Jako przykład mojego rocznika, ze zderzakami chromowanymi może posłużyć doskonale autoKLOCKA
Problem dodatkowy to fakt, że moja wersja miała w zderzaku śwtało postojowe i migacze. przy założeniu koncepcji chrom, nelezało by pokombinować nad ich zamontowaniem pod zderzakiem (a'la 128 3p).
Dodam, ze w tej chwili posiadam jedynie przedni plastikowy zderzak, i komplet chromu, ale to nie jest powód mający wpływ na obranie koncepcji.

A więc prosze Was o sugestie, jak to widzicie, wszak robienie z klasyka pośmiewiska nie jest w moim interesie.

witam!!!
ja zawalczylbym z chromem!!!!
migacze razem z pozycjami jak w 128 3p absolutnie tak!!!
walczmy z wszechogarniajacym plastikiem!!!
chyba,ze chcesz miec 100% oryginal...Ale ja bym jednak zrobil to o czym napisalem powyzej
*
tylko nie rob dziur w nadwoziu-zamontuj to pod zderzakiem
pozdro
el_

-----------------
http://plepleple.pl

a moze powiesic pod zderzakiem te swiatla ale nie zwykle plastikowe lampy a ladne swiatla w chromowanych obudowach, tak zeby ladnie pasowaly do zderzaka i calej reszty ?

Mialem podobne dylematy. Moje auto fabrycznie oblozone bylo kilogramami plastiku- szerokie listwy, szerokie zderzaki dlugie az do nadkoli, wielki kawal plastiku na tylnej klapie. wizualnie zrobilem z mojej 131 starszy model i powiem Ci szczerze, ze nie zaluje. a kombinowania tez troche mialem- chociazby z przednimi lampami (mam zderzak od amerykanskiej wersji i nie mieszcza sie w nim europejskie kierunkowskazy- nomen omen identyczne jak w 128, 131 i polonezie 'akwarium'). Co do kierunkow- zrob tak jak Klocek (o ile mnie wzrok nie myli ma wstawione kierunki pod lampa a nad zderzakiem a pozycyjne w reflektorach) lub wstaw orginalne kierunkowskazy w to miejsce (wykorzystujac fragment przedniego pasa od lublina- patrz auto Vievioora). Reasumujac- epoka 'plastic-fantastic' odeszla w zapomnienie i jesli masz taka mozliwosc zakladaj chromy.

chromy beda bajer pasowac, te plastiki sa oblesne warto pokombinowac, ja tam bym wpasowal kierunki w bude bo jakies doczepiane to troche wiesniacko moze wygladac...

byłem dziś na szrocie i chce przejść na drugą strone ulicy ale jakiś pener sie grzebie zastavką to poczekam , przyglądam sie bliżej plastik zderzaki kwadratowe lampy znaczek fiat i kwadratowa dupa piękny brązowy kolorek , toż to 128 wygladał na bardzo zadbanego i powiem że mi się nawet podobał z tymi plastikowymi zderzakami i to był właśnie taki pierwszy odruch że to jednak nie zastava
jak dla mnie wyglada pięknie z plastikami jak go fabryka wypusciła

mam ten sam problem z malcem ale to nic w porównaniu z tym że nigdzie niema silnika

[ wiadomość edytowana przez: Proiss dnia 2004-04-19 22:56:19 ]

hmmm no ja moze zaproponuje CHROM CHROM I TYLKO CHROM....
nie iwem czemu ale takie "swiecidelka" mi sie bardziej podobaja niz plastixy...

128 w plastikach zupełnie inaczej (znacznie gorzej) sie prezentuje. Ja bym powalczył z chromami. A co do migaczy i postojowek to jest chyba przyjemne "wyzwanie".

Nie zastanawiaj sie dłużej tylko zakładaj chromy, tak klasyczne samochodziki prezentuje sie najlepiej !!

Mcqueen sluchaj...wlasnie wpadla mi do glowy taka idea......z racji tego ze oryginalne swiatla sa dosc oblesne [mowie o tych podzderzakowych] sprobuj poszukac kierunkow razem z pozycjami od starej Lajdaczki???
Sa sliczne,wymiar praktycznie ten sam [okolo 1 mm roznicy] matalowe i co najwazniejsze- chromowane
sam kiedys szukalem tegodo swojej siodemy
i teraz kiedy bedzie "rzniety", bo tak zadecydowala "Rada Starszych" [patrz topic o 127 i lataniu,badz wymianie blach ] powalcze z tymi kierunami,aby je idealnie wpasowac w miejsce.......U ciebie ewentualnie ten problem odpada,bo podwieszasz je po prostu pod zderzakiem
pozdro
el_

-----------------

a najlepiej się prezentuje bez zderzakow i gleba
ale potem walka z panami w niebieskim o dowód

Wpadaj z kratką wódki to sie cos pomysli ......
Jak barry popije to potem auto jest niepowtarzalne - in da +
Cos sie wymysli i na twojego klasyka

Wiadomo, że bez zderzaków wygląda the best (patrz mój avantar i TU
Heh, widze ze stawiacie jednak na chrom, liczyłem, że będziecie zdecydowanie nad zachowaniem orginału. Może faktycznie tak zrobie, a np na okres zimowy założe plastki i bede miał odmienione auto

Tutaj najlepiej widać różnice, i sedno sprawy

No to teraz sam sobie odpowiedziałes.
Zółty + fele z czerwonego
Ale cos mało chromu - wieceeeeeeeeej chromuuuu

Pomysl nad tym co na gg pisałem .... Albo oryginał albo lowrider.

Prosze o wyrzucenie zdjecia z zoltym i czerwonym Fiatem.......
powoduje ono zupelnie niepotrzebnie palpitacje serca u mojej osoby......MCQueen,wiesz pewnie o co be
przez "Prochnika" musialem sprzedac piekna zolciutka Zastavke,taka jak ow Fiat na fotce
Sorry za OT.....Z ta zamiana zderzaczkow na zime to dobry pomysl Dzieki temu chrom odpocznie od naszej "kochanej"zimowej solanki

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-04-19 23:38:31 ]

dokładnie u mnie pozycje są w reflektorach a kierunkowskazy są od łady
a co do chromów to chyba znasz moje zdanie

No fakt ty zamontowałeś sam migacz, ja jak już to zamontuję orginalną lampę zespoloną (postojówka i migacz) pod zderzakiem.

Moim zdaniem najlepiej bedzie bez zderzaków, do tego gleba i ładne felgi. Jeżeli chcesz już coś założyć to tylko chrom, a co do zimy to ja bym po prostu postawił takiego klasyka do garażu i nim nie wyjeżdzał bo szkoda!!

No fakt ty zamontowałeś sam migacz, ja jak już to zamontuję orginalną lampę zespoloną (postojówka i migacz) pod zderzakiem.