[DOHC] Termostat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy w dohc termostaty wystepowaly tylko w glowicy czy byly tesz "na wezu" ??jezeli byly to ma ktos moze taki termostat??

cze. ja bawiłem się termostatami. na węża pasuje termostat od lady. jest tańszy. mam ich ze 4 sztuki. lepszym rozwiązaniem jest termostat w głowicy. ja mam tam założony od DF za 21 zetów. uato szybko się nagrzewa i tem nie skaczw w górę. dodatkowo jako zabezpiecznie mam dodatkowo włącznik wentylatora w kabinie

termostat lada na wąż kosztuje około 30 zetów a fiatowski widziałem po 70 zetów

a dalbys rade zrobic mi fotke jak masz polaczony ten termostat z lady?? albo jakos opisac to szczegolowo

Witam. Dobre pytanko. Jak odbierałem głowice z remontu gosciu mi muwił, żebym sobie założył termostat w głowicy. Smignolem do sklepu i pytam sie sprzedawce o taki termostat..... Odpowiedział mi, że w DOHC 2.0 jest tylko termostat na wężu i nie ma takiego nawed w katalogu....... Mam rebusa. Pozdro.

Tak to jest. Na czerwono po lewej termostat. On jest trójnikiem-jeden wąż do dołu chłodnicy, jeden do pompy wody i jeden do trójnika przy głowicy. Na fotce namalowałem tez na czerwono brakujący wąż od trójnika głowicy do góry chłodnicy.

Mam nadzieję, że jasno to opowiedziałem

dzieki seru a czy to jest oryginalny termostat do fiata?? czy to jest ladowski??

wygląda na org.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Mar125 dobrze wypatrzył To jest termostat oryginalny

to moze ma ktos taki jeden niepotrzebny termostat??

ladowski mogę Ci dać za free.

o, ja mam tez termostat na wezu z argenty 2.0ie razem z chlodnica i wezem ...jak by byl potrzebny to uderzaj do mnie PG....

@bart duzo bys chcial za ten termostat?? chlodnica mi raczej nie potrzebna kiedy po niego moglbym przyjechac
@rogacek dzieki wielkie ale z lady to u mnie w sklepie jest ich duzo a do ciebie daleko....

termostat jest wart mysle z 5 piw debowe mocne... tylko zchlodzone prosze... jestem w kraku jeszcze z max 2 tygodnie tak ze daj znac kiedy mozesz przyjechac a ja powiem czy jestem w domu i tyle.

termin mi obojetny moze byc dzis moze byc nawet za chwile moge przyjechac i przywiezc ci schlodzone debowe mocne sztuk 5 maja byc w butelkach czy puszkach??

vide priv...

termostacik juz mam WIELKIE DZIEKI BART
teraz jeszcze jedno pytanko ma ktos moze ten trojnik co jest przy glowicy??

ja chyba mam taki. poszukam jutro.

ok rogacek jakby niebyl ci potrzbny to chetnie go kupie.