[126] felga 13/5,5 jaką założyć oponę.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie ??? jakie opony trzeba założyć do malucha na felge 13"i szeroką 5,5" zeby obwód koła nie był wiekszy interesuje mnie 155???

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-04-18 21:34:19 ]

jak chcesz miec taki sam obwod jak na 12" to przy 5,5" zakładaj 155/65 (u mnie ciezko kupic, a to bardzo fajna oponka, moja ulubiona ) roznicy w obwodzie praktycznie nie ma..a bardzo ładnie wygląda, nie za szeroka, nie za wąska, w sam raz.. nie kupuj 145/70 - trapez !!

a jakie koszta takich opon by była ja sie za bardzo nie znam ?? felgi są dosc szerokie ledwo sie miescą chyba bede musiał poszerzyc nadkole bo przydał by sie dystans auto jest akurat w trakcie robienia

tez mam felgi 5,5, na tyle, sa na tyle szerokie ze idealnie kończa sie razem z błotnikiem, mam na nich 145/70, ale tylko przejsciowo..dystanse kompletnie niepotrzebne... koszt, hmm, od 60 do 80, 90 za dwie..

no tak ale felgi są bo bajze od kadeta takie stylizowne na lata siedemdziesiąte i mają et37 i wystają mi lekko!!

Ja mam 155/65 i jest elegancko POLECAM...

165/55

155/65

potwierdzam to juz graniczna opona do malca,szersza to juz ciut za duzo moim skromnym zdaniem

155/65 ja tez mam takz na moich 13/5 Troszeczke mi obciera przy skretach ale to dlatego ze mam plastyki w nadkolach. Jak bede robil glebe to bede musial je wywalic.

chyba załoze 155/65 bo to jest taka typow opona i nie trudno o taka uzywana a na nowe nie ma kasy

Cytat:
2004-04-19 14:53:45, barrys pisze:
chyba załoze 155/65 bo to jest taka typow opona i nie trudno o taka uzywana a na nowe nie ma kasy

nietrudno jak byś przejachał sie 2 razy po 100 km po mieście i okolicach za tą oponą to byłbyś innego zdania.. u mnie deficyt..

A JAKIE MOZNA INNE OPONY DAC DO MAŁEGO TAKIE KTÓRE KUPIE BEZ PROBLEMU????????

@mille

i Ty narzekasz ? jestes z Poznania, tam macie taka gielde, gdzies jest wszystko, a Ty narzekasz

a tak ogolnie to sam mialem 155/65 na tyle na feldze j5,5 od rekina i bardzo ladnie sie sprawowala, nawet tak bardzo starta nie jest ... na zewnatrz bo od srodka slick ;] ujemne katy rajdowkowe rzadza

Cytat:
2004-04-19 21:11:38, frytol pisze:
@mille

i Ty narzekasz ? jestes z Poznania, tam macie taka gielde, gdzies jest wszystko, a Ty narzekasz

a tak ogolnie to sam mialem 155/65 na tyle na feldze j5,5 od rekina i bardzo ladnie sie sprawowala, nawet tak bardzo starta nie jest ... na zewnatrz bo od srodka slick ;] ujemne katy rajdowkowe rzadza

gielda giełdą, ale tam przeważają nowe albo używane ale dla mnie za mało używane.. trudno znalezc takie za 60 do 80 PLN..

b

[ wiadomość edytowana przez: Krin dnia 2004-04-20 00:04:50 ]

moj znajomy wrzucił sobie na tył 14'' chyba 175 a jaki profil to nie powiem bo nie pamietam ale wyglada elegancko z tym ,ze musiał wyklepac sobie rant błotnika od środka. postaram sie zrobic jakąś fote to wrzuce.