MotoNews.pl

Silnik do POLDKA z LANCI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Wiadomo ze mozna zalozyc do Poldka silnik 2.0 z Argenty. Ten silnik zostal pozniej stosowany w bardziej lub mniej poprawionych wersjach w innych modelach fiata oraz lancii. Lancia stosowala bardzo fajna odmiane tego silnikczka 2.0 TURBO 8V DOHC. Teoretycznie taki silnik powinien spasowac do poldka. Czy ktos slyszal kiedys o takim przeszczepie w polonezie ?

hmm powinien...teoretycznie chyba łatwiej wpasować taki silnik niż 2.0 16v bvez turba a osiągi 8v turbo beda dużo lepsze.Najlepiej latałby 2.0 16v turbo hehe ale to już trudniejsza sprawa.
moce tych silników 2,016v-155 km albo 147 km
2.0 8v turbo:155 km,177 km podobno były też 180 km
2.0 16v turbo : 177km,190 km,205 km,215 km i mocniejsze
ja sie zastanawiam bo przymierzam sie do założenia któregoś z nich do poloneza tylko nie wiem na który sie zdecydować którego szukać.Za odpowiedzi dzięki..

Cytat:
2004-04-18 17:38:12, PoldekAAA pisze:
Witam.

Wiadomo ze mozna zalozyc do Poldka silnik 2.0 z Argenty. Ten silnik zostal pozniej stosowany w bardziej lub mniej poprawionych wersjach w innych modelach fiata oraz lancii. Lancia stosowala bardzo fajna odmiane tego silnikczka 2.0 TURBO 8V DOHC. Teoretycznie taki silnik powinien spasowac do poldka. Czy ktos slyszal kiedys o takim przeszczepie w polonezie ?

Słyszałem o Ładzie , ale już nie jeździ - rozpadła się ! W poldkach już silniki 2,0 ( 120KM ) powodowały problemy ze wszystkim : skrzynią , wałem , mostem ! Dla zainteresowanych - mogę podać adres gdzie jeszcze niedawno byl na zbyciu silnik 2,0 16V turbo od Delty Integrale ( 220 KM ) . Sa tylko dwa problemy : silnik taki zjada 25l /100 - a trwałość Poldka oceniam na przejazd jednego zbiornika paliwa ( nie to zawieszenie )

Mam podoby problem posiadam już silnik z lanci model nie wiem dokładnie jaki, chcem go wsadzic do fiata. Mam tylko problrm z rozwiązanie zapłonu w lanci kopułka jest mocowana w wzdłuż głowicy do fiata to nie wejdzie co robic . Ponoć z argeny mozna wszdzić glowice z kopułką tylko gdzie to kupić