[126]Spreżyny róznica ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZes słyszałem ze sprężyny maluchowskie tez sie róznia twardoscia tzn chodzi mi oto ze podobno sa oznaczone jakimis kropkami jesli wiecie cos na ten temat to prosze o info

nie wiem czy jeszcze produkuja sprezyny o roznej twardosci ale rzeczywiscie sa dwa rodzaje.
twardsze oznaczone sa kolorem zoltym (bynajmniej nie sa to jakies rajdowe sprezyny)
i bardziej miekkie oznaczone kolorem zielonym.

wiekszosc maluszkow ma zolte.
ten kolor to mala naklejka na jednym ze zwojow.

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2004-04-20 16:48:13 ]

a to było tak:

robiono spręzyny, te tóre przy próbach na ściskanie kwalifikowały się jakościowo żeby je zaliczyć do grupy selekcyjnej A, oznaczono kolorem zółtym, natomiast te któe nie spełniały jakiejś tam narzuconej normy w skali twardości zostały zakwalifikowane do grupy selekcyjnej B, co oznaczało gorsza jakość, to samo sie ma do tłoków, pierścieni, cylindrw czy nawet całych zestawów naprawczych.

no tak sa jeszcze twarde od poloneza twardzsze od trucka i mega twarde od zuka ,a le ich nie polecam hehehehe

Cytat:
2004-04-20 18:14:02, Parnel pisze:
no tak sa jeszcze twarde od poloneza twardzsze od trucka i mega twarde od zuka ,a le ich nie polecam hehehehe

to nie tak
z poloneza są miększe niż maluchowe,
z poloneza trucka twardsze niż maluchowe grupy A ( zółte)
z poloneza trucka diesla najtwardsze z dostępnych z poloneza
a z żuka nie mam pojęcia co to za twardoość

ok to mam te z zótym wyciagniete z starszego kaszla sa w dobrym stanie chodzby nowe a powiedzcie mi ile proponujecie je skrucic zeby było spoko bo maja isc do mojego malca który juz jest obnizony ale tyl siadł za bardzo na zwykłych klasy B

1 zwoj

Gdzie na sprzezynach jest oznakowanie jaki to kolor?? Bo mam jakies (zalorzone) sa bardzo twarde juz prwie rok i jeszcze mi maluch nie opadl ale i tak zmienie na jakies twarde np koles ma wziete od scorpio ladnie sie trzyma drogi