Co sądzicie o tej feldze ? (yaris)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam postanowiłem przymiezyc do swojego Jarisia felge TSW 17cali efekt ? zdięcie nr.2 (moja galeria) oceniajcie

sweet, rzekłbym ze bardzo sweet

No nieźle, wreszcie coś wypełnia to nadkole

no oczywiście na 17" Yarek wygląda imponująco, a jaki tam rozmiar opon jest na tych felgach?

ładne naprawde ładne

Też mnie się podoba Ale to już troche jazda extremalna

Wzór pasuje do Yarisa całkiem całkiem w przeciwieństwie do wielu innych aut, ale 17 cali w Yarisie nie wygląda imponująco a śmiesznie (!). Wrzuciłbym to do jednego kosza z modnymi w niektórych kręgach końcówkami wydechu itp. (im więcej tym lepiej, he?).

jak dla mnie są BOMBA fajny wzór tylko bałbym się polskich krawężników. Gumki są na małym profilu i strasznie łatwo roz.......... oponke

kumpel ma identyczne TSW tylko ze spolerowane (na audi) zajebista felga...
na yarisie wyglada czadowo , robi wrazenie ta 17"
tylko nasowa mi sie jedno pytanie: czy przednie kola obracaja sie bez problemu?

...... i jakie oponki siedza tam i jaka szerokosc felgi?

Cytat:
2004-04-20 22:27:07, Aveuser pisze:
Wzór pasuje do Yarisa całkiem całkiem w przeciwieństwie do wielu innych aut, ale 17 cali w Yarisie nie wygląda imponująco a śmiesznie (!). Wrzuciłbym to do jednego kosza z modnymi w niektórych kręgach końcówkami wydechu itp. (im więcej tym lepiej, he?).

To, że jedna felga wygląda ładnie a inna nie, albo, że jedna na yarisie wygląda fajnie a inna nie to rozumiem i wszystko Ok, ale mam jedną prośbę podaj jeden sensowny argument na to, że yaris na felgach 17 cali z zasady wygląda źle.

"Proporcje"
Małe auto wygląda jak rower, a i same koła sprawiają wrażenie za ciężkich przy takim stosunku rozmiaru koła do opony i auta.
Owszem, uniwersalnych zasad proporcji akurat dla samochodów nikt nie zdefiniował, ale to nie znaczy, że ich nie ma

... bo o aspektach technicznych (zaletach, heh i wadach) takiego rozwiązania mówić chyba nie trzeba...

Mni się podoba ale jakie opony tam są ?????

Cytat:
2004-04-20 23:54:51, Aveuser pisze:
"Proporcje"
Małe auto wygląda jak rower, a i same koła sprawiają wrażenie za ciężkich przy takim stosunku rozmiaru koła do opony i auta.
Owszem, uniwersalnych zasad proporcji akurat dla samochodów nikt nie zdefiniował, ale to nie znaczy, że ich nie ma

... bo o aspektach technicznych (zaletach, heh i wadach) takiego rozwiązania mówić chyba nie trzeba...

Fakt yaris jest tak proporcjonalny, że felgami można coś jeszcze zepsuć
Aspekty techniczne nie mają znaczenia dla mnie, bo nie mówimy o konkretnych felgach a co za tym idzie ich masie, nie mówimy o jeździe sportowej itd. Itp.
Masz felgi 17 cali i yarisa, i to jest już rower czy tramwaj jak mawiają niektórzy, czyli granica została przekroczona, i pojawia się pytanie ile wynosi ta granica ? Czy 16 cali to też przegięcie ? A co z innymi samochodami ? Ja widziałem ave na 20 calowych felgach i fakt było troszki za dużo jak dla mnie, ale przynajmniej nie był to obciach w stylu ave na felgach 15 cali, nie wiem czy dobrze się zrozumiemy, nie mam zamiaru nikogo obrazić ani też pouczać, ale trzeba sobie jasno powiedzieć, dlaczego ma się takie zdanie i co stanowi punkt odniesienia z naciskiem na to drugie

Oponka to chyba musi byc 205/40/17

I zderzaki tez przy okazji zmieniles na seryjne??

samochod wyglada bosko, ale ja osobiscie balbym sie 17 cali, mam 16 i mysle ze to max maxymalny....
na polskie drogi!!

Ładne, podobaja mi sie bo oryginalnie wygladaja .

Fajne rzucają się w oczy,przypominają trochę te z Alfy

A czy ktos mi powie co na to policja i agentury ubezpieczeniowe? Jaki jest maksymalny rozmiar homologowanej felgi do yarisa?

Cytat:
A czy ktos mi powie co na to policja

a co ma do tego policja? oby opona nie wystawala poza linie blotnika (felga moze oby nie opona)

Cytat:
2004-04-21 17:02:15, grzybek-r pisze:
a co ma do tego policja? oby opona nie wystawala poza linie blotnika (felga moze oby nie opona)

Chciazby to, ze nie jest zgodna ze swiadectwem homologacji i:
-policja na upartego zatrzyma DR (ale tego nie jestem pewien)
-ubezpieczalnia odmowi wyplaty odszkodowania jesli auto bralo udzial z zda(e)rzeniu drogowym...takie przypadki znam

Cytat:
2004-04-21 17:06:57, Dman-666 pisze:
-ubezpieczalnia odmowi wyplaty odszkodowania jesli auto bralo udzial z zda(e)rzeniu drogowym...takie przypadki znam

najpierw musi wykazać związek przyczynowy, jeżeli rozmiar felg nie wpłynął w żaden sposób na rozmiar szkody to nic nie mogą zrobić
a Yaris nie ma przypadkeim homologacji do 17" włącznie??