MotoNews.pl

Komputer pokładowy do autka :] wypas

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam jeszcze jedną koncepcje ..obeznie na prace dyplomowa robie "zdlany mokroprocesorowy terminal komputerowy" ale wpałem na pomysł ze mozna by było zbudować ..komputer pokładowy ... badający wszystki funkcje pojazdu ..wszelkie cisnienia ... wszelkie ... napiecia , poziomy cieczy i tak dalej ... z jakimś ... wyswietlaczem graficznym . przykładowo na poczatku widok autka z góry które dzwi sa otwarte ...potem animacja ..przekreca sie auto ..widok z boku ... i pokazane cisnienia w kołach ... ine rzeczy ... (do wykonania nie zbyt skąplikowane .. ) tylko czy ... to ma sens wyposarzać stare auto(ritmo 86) w taki bajer ??

Hmmmmm
Widze,ze chcesz zrobic sobie replike KNIGHT RIDERa???
Zapraszam na ta strone
A tak na serio,to dobry pomysl,ale cholernie kosztowny mimo wszystko...
Ale nie zniechceam i zycze powodzenia!!!

-----------------
http://plepleple.pl

a jest sens wyposazac w takie cos w ogole jakies auto? jesli tak to rocznik chyba nie gra roli?

Cytat:
2004-04-21 00:12:24, Putin pisze:
a jest sens wyposazac w takie cos w ogole jakies auto? jesli tak to rocznik chyba nie gra roli?

Popieram jedyne sensowne miejsce dla takich wynalazków jest w F1

wiecie dochoidze do wniosku ze jest sens ...
warto budowac takie coś ... gdy:
- zwieksza bezpieczestwo
- zwieksza konfort i wygode jazdy
- da mi satysfakcje

Moim zdaniem to bedzie fajny wypas z daleka niby stare auto ,ktoś zagląda a tak komp pokładowy dvd i gps to jush byłby konkret i jeshcze monitory w zagłówkach
Ale mnie fantazja pochłonęła

w moim odczuciu to nie ma sansu bo taka technologia to faktycznie do F1 ale jak łatwo zauważyć natew tam nikt nie montuje takich bajerów poza tym przy drganiach jakie występują w autach tej klasy wszystkie czujniki będą wariować a i jednostka sterująca nie wytrzyma zbyt długo ( no cgyba że plynne zawieszenie- żel) no i poza tym po co te informacje ??
Otwarte dzrwi widać tak jak ciśnienie w kołach a prędkośc obroty i ciśnienia w silniku to już można odczytać prościej.
Niemniej pomysł inteligentnego autka jak najbardziej

Cytat:
(...) - da mi satysfakcje

z tego jedynego (jak dla mnie) powodu warto;)
trzeba spelniac swoje plany&marzenia!

Chcialem napisac to samo co mountez, ale On byl szybszy....
btw, zauwazylem,ze duzo ludzi lubi pisac, ze cos NIE MA SENSU, albo, ze sie NIE OPLACA i nie chodzi mi o ten konkretny przypadek..... dajcie se siana, ja jakbym znal sie na elektronice i bylbym w stanie wykonac taki komputer to pewnie bym go zrobil i na pewno tylko dla wlasnej satysfakcji..

Rob. Wielu napewno szczena opadnie. Staraj sie to zrobic w miare uniwersalne, i bedziesz mogl sprzedawac za odpowiednie pieniadze...

Moim zdaniem pomysł nie jest głupi. Sam planowałem coś takiego wystrugać dla siebie. Troszke kaski na to pojdzie ale kwota powinna byc do przłknięcia, najtrudniej to bedzie napisac program. Ale przecież dla chcacego nic trudnego.
Pozdrawiam Sobot