| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2004-04-21 21:56:22 jak rozumiem w DFie?
mogą trzeszcześ silentblocki - koszt 1 sztuki od 4 do 10 zł -jest ich tam w sumie 10 sztuk nie licząc ślizgów - ucho resora przód x2 - ucho resora tył x2 - wieszak resora (ten z tyłu) x2 - tuleja drążka reakcyjnego (kości) x2 x2 no i oczywiście te ślizgi (kawał stali z tuleją w środku przykręcony do resora i trzymający ucho mostu) - nowe powyżej 100zł a mechanik to weźmie dużo więcej niż materiał.... |
rafaluss chrzanów | 2004-04-21 22:05:57 maszracje to nie pochwa tylko ucho resora
mam poloneza 1995r. |
ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2004-04-21 23:10:16 jeśli nie mas zdwóch lewych rąk a masz troche czasu i jesteś posiadaczem dużego młotka albo poważnego rozmiarami imadła proponuje samemu się pobawić jeśli to kości (drążki reakcyjne) to można takie kupić nowe od razu z nowymi tulejami - pozostaje tylko wymiana (2x mocny klucz 22) jeśli to któraś z tulei w piórze to najłatwiej wyjąć pióro i usunąć starą tuleję - można ją wypalić (gumę) można wiertarką i starym wiertłem (nowego żal) "wykruszyć" gumę - potem tyjko usunąć metalowe tulejki (miękka blacha) i wbić nowe silentblocki - wbijamy uczywiście uderzając w zewnętrzną tuleję przez jakiś dystans - czasem można wykożystać stary tłoczek od zacisku hamulca - albo wciska my imadłem (musi być mocne) są ponoć ludzie którzy dokonali tego bez wyjmowania pióra z wozu... wymiana ślizgów resora (przy zdjętym resorze) wiąże się z odkręceniem 4 nakrętek 13ek i zdjęciu "cybantów" (takie u-kształtne pręty) po złożeniu nakrętki zabezpieczyć blaszkami!!! (same się odkręcają i tłucze się) na marginesie: i ty też o pierdoleniu.... |
rafaluss chrzanów | 2004-04-22 15:41:53 Dzięki postaram się sam pomęczyć z tym rzy pomocy szwagra. |