Najwieksza predkosc Omega b 2.0 16 V 136 KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze to i maly plagiat ponizszego postu ale czytajac go zaciekawilo mnie jakie predkosci uzyskuja omegi b w wersji 136 konnej ? jesli macie jakies doswiadczenia podzielcie sie nimi . Pisze to typowo z ciekawosci gdyz choc omega jezdze szybko to raczej rzadko zamykam jej licznik . Szkoda mi jej troszke na polskich drogach W chwili slabosci dalem upust swej ciekawosci na autostradzie i jadac 2.0 16 V automatem combi na LPG bez jakichkolwiek przerobek tuningowych uzyskalem wynik pomiedzy 205 a 210 km/h .
Pozdrawiam

witay
+/- 210
manual 2.0 16V Caravan
tylko przez chwilę, szkoda mi jej tak samo jak Tobie

ja zamknąłem budzik

Caravan automat 190km/h

Cytat:
ja zamknąłem budzik

Ciekawostka... tzn ile 240 ?? Czy 220 ?? Co ma 2.0 na budziku ??

Carawan manual zamknięty budzik. Na budziku skromne 230

to Vectra z tym silnikiem na 260 na budziku, ale nie sprawdzałem ile pójdzie (mam dla kogo żyć )

ja swojego tak na prawde nie sprawdzalem ale kiedys juz bralem sie za to i jak liczik doszedl do 200 to akurat telefon zadzwonil i musialem sobie odpuscic dalej a pozniej juz nie bylo gdzie i kiedy, ale moze w najblizszym czasie cos sie sprobuje!!!!

heh - strasznie wam zapierdalają te (już nie) "rozruszniki"
230 (2.0 16v) to wynik godny mv6 w aftomacie (mv6 caravan)
yyyyy w manualu zdaje się 240 (mv6 caravan) Kartos ??

10 km/h za 75KM - nie warte zachodu
zamienię mv6 na 2.0

jedno zastanawia:
mv6 caravan 230-240
mv6 sedan 255-260

vs

2.0 16v caravan 190?? (3 - co tak mało??)-230
2.0 16v sedan ??????? 240???? może 245 ?????

Cytat:
2004-04-15 23:35:51, dARTi pisze:
heh - strasznie wam zapierdalają te (już nie) "rozruszniki"
230 (2.0 16v) to wynik godny mv6 w aftomacie (mv6 caravan)
yyyyy w manualu zdaje się 240 (mv6 caravan) Kartos ??

10 km/h za 75KM - nie warte zachodu
zamienię mv6 na 2.0

jedno zastanawia:
mv6 caravan 230-240
mv6 sedan 255-260

vs

2.0 16v caravan 190?? (3 - co tak mało??)-230
2.0 16v sedan ??????? 240???? może 245 ?????

dARTI, a może drogi mamy do dupy, że takie wyniki kiepskie...
człowiek złapał 235-240 km/h i myślałem, że to w miarę wynik jak na 199 KM a tu widzę, że dupa...(objedzie mnie 2,0)
P.S. jadę w następnym tygodniu na A2 potrenować, może coś się poprawiło w autku

hehe no troche dziwne te niektorych wyniki ale heh skad mam wiedziec w koncu nie mam B tylko A automat 2.0 ktora poszedlem 183km/h max... moze by doszla do 200 ale na dluuuzszej drodze ...(brakowalo z 3 kilometrow )

Potwierdzam wynik 3-ki!

Jam świadkiem!

Coś bajdurzycie o tych wynikach 220-230...

Moja 200-konna (na papierze) Oma A w automacie powyżej 200 już się nie zbierała - 220 max jej dawałem. Coprawda stare to było pudło ('91) i po przejściach , ale zawsze te 160 kuni conajmniej miało....

Z resztą na każdym forum taki temat jest kontrowersyjny - na FSOATK Poldki 1.5 latają po 170

Maka,
jak już wcześniej pisałem, mój wynik osiągnąłem na autobanie do Hamburga, a świadkami są 4 osoby , ktore były na pokładzie w tym dwaj bracia i żona. Jak się zatrzymaliśmy za czas jakiś na tanksztelu, to chłopaki zajarali i powiedzieli "o qrwa", a żona........ lepiej nie mowić, musiała sobie odkuć to siedzenie jak trusia
Muszę jednak dla uczciwości dodać, że po zamknięciu budzika i zapięciu tempomatu przełączyłem sobie komp na funkcję "SPEED" i pokazał 221.
O wskazaniach zużycia paliwa taktownie zamilczę
Darti, myślę, że caravan i sedan poza masą różnią się współczynnikiem Cx co ma przy większych prędkościach decydujące znaczenie

panowie zwolnijcie troszeczkę
miesiąc temu znajomy zaczepił o drzewo 605 3 litrową i przekoziołkował parę razy...jemu nic ale już po maszynie(ciekawostką jest fakt, że nie strzeliła żadna poducha)

Taaaak: very bardzo szybkie te wasze egzemplarze

Moja manual sedan 210 (no, może 215 max) licznikowe i finito.
W dwie osoby.
Po równym.
Na znanym odcinku testowym

Chyba żę Cx karawana jako większe pozwala na większą prędkość - taka prosta zależność

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Prędkości niezłe.
Wiecie pewnie że opór powietrza nie jest liniowy.
Czyli im prędzej, tym trudniej jechać jeszcze prędzej.
Auta ok. 220 KM jeżdżą po 250 km/h ale żeby pojechać o 30 km/h więcej, to już trzeba dorzucić ze 150 KM.
A prędkości ok. 300 km/h i więcej to robią auta 450+ KM.

Cytat:
2.0 16v caravan 190?? (3 - co tak mało??)

Piszę ile było a nie ile CHCIAŁBYM aby było

Jedyne pocieszenie, że 190km/h było do osiągnięcia z pełnym obciążeniem (tutaj ograniczeniem był raczej automat).
Na długiej prostej pewnie by poszedł 195km/h.

Można oszukać licznik o 10-15km/h zakładając za małe opony

pozdro
3

budzika jakoś nigdy jeszcze nie zamknąłem bo nie było gdzie ale 210km leciałem tydzień temu do Wa-wy i jakoś Omka nie była zbyt wysilona. nie twierdzę że pojedzie 240-250km ale???? zawsze można coś przedłubać w motorku.

Mnie także nie udało się zamknąć budzika,ale 210km/g przy trzech osobach w omie dało się osiągnąć.Było to podczas zeszłorocznej wyprawy wakacyjnej.Gdzieś na autostradzie w Austrii.
Czy by poszła jeszcze ??? No niewiem może jakbym był sam to by dała rade z jakieś 5km/g pociągnąć.

Oczywiście na benzin.

pozdro

heh ale lubicie sie bawić w te cyferki,, czy to ważne ile fura wyciska na maxa ? Moze jezdże jak dupa ale nigdy nie sprawdzałam ile oma potrafi wyciagnąć. Mi tam najlepiej jezdzi sie 80 , a na autostradach nawet nie wiem ile daje bo jest wtedy tak milutko, że jakos mam ważniejsze sprawy niż kukać na licznik. W każdym badz razie uważajcie na siebie chłopaki przy następnych sprawdzankach.

30majcie sie DECA