ILE PALI OMEGA "A" 2,6i???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZY WIE KTOS ILE PALI OMEGA Z SILNIKIEM 2,6i ??? PONIEWAZ WŁAŚNIE JESTEM W TRAKCIE KUPNA TAKIEGO CUDA I NIE WIEM NA JAKĄ EKONOMIKE MOGĘ LICZYĆ.
AHA I JESZCZE MOZE KTOS WIEM ILE PALI TAKIE AUTO Z SILNIKIEM 2,6i I ZE SKRZYNIĄ AUTOMATYCZNA....
Z GÓRY DZIEKI ZA ODPOWIEDŹ.

miasto z 15l/100
w trasie ~10 l/100

Dokładnie jak mówi marekcaramba. W mieście wszystko zależy od stylu i ilości korków. Min. spali 12, max to tak z 18 w zimie na krótkich trasach weźmie, a średnio trzeba liczyć 15L

Cytat:
CZY WIE KTOS ILE PALI OMEGA Z SILNIKIEM 2,6i ???
[...] AUTO Z SILNIKIEM 2,6i I ZE SKRZYNIĄ AUTOMATYCZNA....

Z tego co podaje komp:
miasto - od 12l/100km (spokojna jazda, lato, bez korków) do 17 (zima, krótkie trasy). Średnio wychodzi mi tak coś między 13 a 14,5. W lato bliżej 13 (czasami nawet uda mi się zejść poniżej 13), w zimie bliżej 14,5.
trasa - od 8.0 (bardzo spokojna jazda - praktycznie tylko raz uzyskałem taki wynik) do 10l/100km (taki wynik uzyskałem 2 razy: jazda z 3 rowerami na dachu, oraz kiedy bardzo się spieszyłem i mocno cisnąłem). Standardowo wychodzi mi w okolicach 9-9,5.

Wyniki kompa kasuję przy kazdym tankowaniu, a więc średnie sa podane za każdy wyjeżdżony zbiornik (zawsze tankuję do pełna).
Moje kartkowe wyliczenia jakie kiedyś prowadziłem pokazały, że komp podaje rzetelne i prawdziwe informacje.

Ogólnie jak na taki samochód i taki silnik to uważam, że wychodzi bardzo ładnie. Znam polonezy, które palą więcej
pozdrawiam

Cytat:
CZY WIE KTOS ILE PALI OMEGA Z SILNIKIEM 2,6i ???

-Manual
Moja noga :
Miasto do 12,5
W zimie do 14
Na trasie ok. 9-10
Mojej żony :
Miasto do 11

[ wiadomość edytowana przez: irmscher dnia 2004-04-21 12:54:26 ]

A CZY MOŻE WSZYSTCY TU MÓWIĄ ŻE OMEGA PALI TYLE TO MACIE NA MYŚLI BENZYNE CZY GAZ?
JA MAM ZAMIAR KUPIC W GAZIE I JAK SIE DOBRZE ORJENTUJE TO GAZU PALI ZAZWYCZAJ 2 LITRY WIECEJ WIEC CZY TE TUTAJ PODANE DANE SA APROPO BENZYNY CZY GAZU???
Z GÓRY DZIEKI
WYDAJE MI SIE ZE JAK NA TAKIE AUTO, TAKI KONFORT, OSIĄGI TO WCALE DUŻO NIE PALI I TO JUŻ MNIE PRAKTYCZNIE PRZEKONAŁO W 100%...

jeju dziedziel nie widzisz, że wszyscy podają spalanie benzyny? Trzeba było zapytać od razu a nie 2 razy zawracasz d... chcesz kupić auto z dużym silnikiem i liczysz na oszczędnośc? Jak chcesz żeby Ci palił 2 litry kup Piaggio

Cezi ale o co Ci chodzi???
Zapytać sie nie można? chyba między innego od tego jest forum by pytać???
a z kąd ja mogę wiedzieć czy chodzi o benzyne a nie gaz?
A po drugie ja się licze że bedzie paliła sporo i napewno wiecej niż dwa litry, napisałem ze zadowala mnie to bo taki pewien filozof powiedział mi ze taka omega potrafi spalić do 22 litrów gazu i to chyba lekka przesada, dlatego pytam.....
Ale mie wazne

Cytat:
Znam polonezy, które palą więcej

Mój ostatni przed omą "kredens" z silnikiem poldka pod koniec naszej współpracy smażył w granicach 18l benzyny/100km

Witam!
Tu znajdziesz odpowiedzi na twe pytania.
osiagi

A dobry motor poleci około 210-240 licznikowe. W zależności od stanu, sposobu zasilania itp itd.

no gazu to 22 literki może wciągnąć i tu cię specjalnie nie cyganił

jak miałem zagazowaną DwaZero A to na benie mi wychodziła ok 12- 13 a na gazie 17 - 18. Te "dwa litry więcej" to ściema - 20 % miało być, i to jest najbardziej optymistyczna wersja

moja tyle wciągała bo ją gniotłem do "odcinacza". Po "gazozmuleniu" nie dało się inaczej

jak będę zmuszony oszczędzać na paliwie to se chyba disla kupię

Witam,u mnie przy biezaco wymienianych filtrach powietrza,oleju,w zimie przy spokojnej jezdzie pali 13,5litra, o ostrej jezdzie niewspomne,bo i moze wskoczyc na 25 z cegla na gazie.W lecie,uwaga schodzi nawet do 10 po miescie,przy korkach 10,5-11literkow.Trasa,jazda plynna 90 km/h to 5,5 literka ,przy 110km/h z wyprzedzaniem to 7 litrow.Bestia stworzona na dlugie trasy.Przy 240km/h niepowiem bo wysiadlem z drgawkami. Dodam,ze dobre ogumienie,silnik bdb,dobre paliwo 95 i RedBull przed trasa.Pozdrawiam.

M/T=10l PL drogi.

AUTABANY do 160 8,5l
AUTABANY do 220 11l
AUTABANY z przyczepą /pladeka/ 0,8t pusta do 150km/h 17l.
full obciązona+bagaznik do 130km/h 11l.