MotoNews.pl

Poszukuję żarówki H1/85W lub H1/100W.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Uprzejmie proszę o podanie namiarów gdzie można kupić (najlepiej w Warszawie) żarówki H1/85W lub H1/100W.
Dziękuję z góry Artur.

H1 100W kupisz w każdym lepszym sklepie motoryzacyjnym. Cena od.8 zł/szt (Tunsgram-całkiem dobre).
Z H1 85 W może być problem. Ja się nigdy z takimi nie spotkałem. Nie wiem czy żarówki o takiej mocy są w ogóle produkowane.

Żarówki o mocy nominalnej 85 W są co prawda produkowane, ale tak jak napisał Tommi, dość ciężko jest zdobyć takowe w naszym kraju (choć trudno powiedzieć z jakiego powodu ).

Swoją drogą (choć naturalnie to indywidualna sprawa każdego użytkownika) nie polecam żarówek o mocy zbliżonej do 100W, gdyż prowadzi to w dość szybkim tempie, do wypalenia odbłyśników i zmatowienia kloszy na skutek zbyt wysokiej temperatury, w (bądź co bądź) zamkniętej przestrzeni wewnątrz lampy.
Lepszym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w dobrej klasy żarówki 55W. Na forum było już sporo na ten temat.

Pozdrawiam - Speed R

Zarówek tylko 85 W również poszukuję. Jak narazie wszystko jest na dobrej drodze. Przez dodatkowy układ elektryczny można znacznie zmniejszyć intensywość obciążenia cieplnego lamp.

Zarówki 85 W sprawa nieaktualna. Wycofano je z produkcji.