126 glowica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i stalo sie urwalem dwie sruby w glowicy. przyspawywalem nakretki i lipa. nie idzie.
pytanie brzmi: co zrobic??
naprawiac to jakos czy nowe kupic?
zaznaczam ze mam gtx-a CHMS.
czekam na podpowiedzi

sruby czy szpilki? i ktore ?

Właśnie które śruby urwałes Wtedy można cosik poradzić (lbo i nie

zapomnialem napisac..... te od kolektora

Roziwercasz, gwintujesz na M10 i wkręcasz szpilki na klej. Wtedy jest cycuś.

No ja też polecłabym rozwiercić i nagwintować na m10. Do tokarza i zrobić szpilki redukcyjne m10 na m8 albo rozwiercić kolektory na m10)) I po kłopocie!! aha , mówiłes że dospawałeś nakrętki, wnioskuje że trochę ci te szpilki wystaja, może spróbuj nagrzać i wykręcić))

takie szpilki mozna kupic,to jest zestaw naprawczy tych szpilek ktore są w bloku i wychodzą do mocowania klawiatury i dekla.tylko musisz miec gwintowniki i narzynki zeby sobie wydluzyc gwint.tam jest bogdajze m8 i m10X1.25 ale nie dam sobie urwac glowy,sam mam tak zrobione

Cytat:
2004-04-22 20:24:53, Poochaty pisze:
takie szpilki mozna kupic,to jest zestaw naprawczy tych szpilek ktore są w bloku i wychodzą do mocowania klawiatury i dekla.tylko musisz miec gwintowniki i narzynki zeby sobie wydluzyc gwint.tam jest bogdajze m8 i m10X1.25 ale nie dam sobie urwac glowy,sam mam tak zrobione

tak jak pisze Poochaty , to sa szpilki do klawiatury tzw. nadwymiar, z jednej strony gwint 10 z drugiej 8 , trzeba to tylko odpowiednio obciac i nagwintowac

Polecam oddac do fachowca który zrobi 4 ry tuleje ......
Wsadza tuleje w których jest gwint na 8ke.....
wtedy 4 ry szpilki z nierdzewki - Daymon pokaz tu fotke ktos ci wsadza na klej .....
I masz pewnosc ze nigdy ci nie odleca sruby ... - rozwiercanie jest bez sensu - jak padnie sprezyna pod silnikiem to po głowicy bo łepek walnie o poduche - sprawdzone .....

Cytat:
2004-04-22 20:13:03, Abdull pisze:
mówiłes że dospawałeś nakrętki, wnioskuje że trochę ci te szpilki wystaja, może spróbuj nagrzać i wykręcić))

jedna wystaje ale juz niewiele bo sie ukruszala z kazda nakretka wiecej, a nie wiem jak to bardziej nagrzac..... przeciez po spawaniu to to bylo czerwone

U mnie sa juz szpilki 14 z redukcja na 8 jak teraz sie zerwa to glowiece moge spisac na straty;-(

kup sobie zestawy do wykręcania ukręconych śrób
są na allegro lub w sklepach metalowych
koszt 30-40 zł a przydaje się na prawdę BAAAAAAAAAArdzo!!

Cytat:
2004-04-22 23:28:29, kszlakrider pisze:
kup sobie zestawy do wykręcania ukręconych śrób
są na allegro lub w sklepach metalowych
koszt 30-40 zł a przydaje się na prawdę BAAAAAAAAAArdzo!!

tylko nie kupuj tego w sklepach typu real, praktiker bo sa do niczego

juz polecono mi kolesia co podobno ma patenty dziwne na te sruby i umie je wykrecac... dzis nie mam czasu ale jutro sie tym zajme.
PS. ale fajnie chodzi i sobie bulgocze

Jedź do jakiegoś speca i niech Ci to zrobi i nie dewastuj już tego silnika

Cytat:
2004-04-23 09:32:18, Art126 pisze:
Jedź do jakiegoś speca i niech Ci to zrobi i nie dewastuj już tego silnika