| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-04-22 22:18:12 Może pomożecie??
Zrobił mi się problem z cd-rom'ami pod Win 2000. Zaczęło się od tego, że nie chce instalować się Ofiice 2000 i programy instalowane w podobny sposób - tj. uruchamiasz instalatora, potem wybierasz opcje, i instalator właściwy startuje. U mnie po wyborze opcji startuje "właściwy" instalator i wywala błąd, że albo nie ma dysku, albo niedostępny jest plik .cab (np. data1.cab). Sprawdzając w zarządzaniu komputerem zobaczyłem, że oba cd-romy (cd-rom i combo) mają stan "brak nośnika" - co jest nieprawdą. Dalej w "Magazyn wymienny" > "Lokalizacje fizyczne" są z czerwonym kółkiem z x. Po usunięciu ich tu, wyłączeniu w menedżerze urządzeń i następnie włączeniu wszystko wydaje się wracać do normy (dyski "online", w "lokalizacje fizyczne" wszystko ok) - ale tylko do restartu (i po tej opreracji nadal nic się nie zmienia przy instalacji programów). Po restarcie wszystko wraca do starej sytuacji - czyli "brak nośnika". Macie jakiś sposób, żeby to doprowadzić do porządku ?? Tylko nie reinstalacja, bo całkiem niedawno robiłem.... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-04-22 22:22:10 Osobiscie nie spotkałem sie z takim problemem.
Zadaj te pytanie na tym forum: http://www.frazpc.pl/board |
piotr-ek | 2004-04-23 07:42:58 Chyba bez reinstalki (a to będzie najszybsze i najlepsze) się nie obędzie. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-04-23 11:02:32
Umiesz człowieka podbudować Problem jest taki, że z tego powodu już raz reinstalkę robiłem i jakiś czas było OK i potem się zje...... Więc chyba będę musiał notować co robię przy kompie i co 10 min. sprawdzać ten pieprzony stan dysku. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-04-23 11:12:56 To ja podpowiem ci tak, zrezygnuj z windy 2000, sam miałem i odpuściłem sobie po różnych porblem,ach trapiących ten system. Jeżeli nie masz sieci to win2k jest ci nie potrzebny. Ja wróciłem do win98SE i 0 problemów |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-04-23 11:48:06 Heh, a takie dobre miałem do tej pory zdanie o 2000. Powrót do 98 raczej nie - musiałbym wracać do FAT, a co do NTFS jestem przekonany. Więc może xp, ale jakoś mi się nie podoba.
A co do problemu pierwotnego nadal brak pomysłów?? |
piotr-ek | 2004-04-23 11:50:34
Jedno kliknięcie i XP wygląda jak 98/2000/NT... |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-04-23 12:02:07 Nie o to chodzi, on mi się jakoś tak ogólnie nie podoba.
A wiele się on od 2000 różni? Bo niewiele o nim wiem, więc jakbyś mi coś więcej napisał... |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-04-24 14:13:07 Czy jak napiszę na forum, że coś mi stuka w silniku to doradzicie mi zmianę samochodu, ewentualnie wymianę samego silnika? ![]() |
DrA eS ... | 2004-04-25 11:53:07 Co do znikania napedow - sprawdz, czy ktores urzadzenie w kompie nie laduje sie na przerwania kontrolera IDE.
Recepta na problemy z systemem: Dzielimy dysk na dwie partycje. Mniejsza na system i wieksza na dane i programy. Po instalacji calosci robimy kopie partycji np Norton Ghost'em i zapisujemy ja jako plik z obrazem na wiekszej partycji. Jesli cos sie wywali w kilka minut mamy postawiony nowiutenki system. Dzialaja wszystkie aplikacje ktore byly zaistalowane w momencie robienia obrazu dysku. |