| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-09-10 07:22:24 Nie wiem dlaczego leci w moim Poldku cieple powietrze kiedy ja mam nastawione na zimne czy tak juz jest czy cos mam popsute |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-09-10 07:42:39 Witam GDA
Czy moge narazie z tym jezdzic czy nic nie nawali? (przynajmniej do wiosny) Pozdrowka Dominik |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-09-10 12:47:04 u mnie linka się urwała więc mam sterowanie ręczne bezpośrednie na zaworze Puki się nie leje woda przez uszczelkę na zaworze to nie ma się o co martwić |
cwikla Polonez Caro 1.6GLE ... Gdańsk | 2002-09-10 20:44:18 Ja mam ogrzewanie tylko z lewej strony(i to słabe), a z prawej leci zimne i w lato i w zimę |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-09-10 20:53:51 Cwikla sprawdz latarka czy Ci ta popierowa rura nie spadla z nawiewu, moze poprostu nie dochodzi tam cieple powietrze, no i chyba sie zablokowal ten slynny zworek lub linka regulujaca ten zawor jesli kiepsko grzeje . |
cwikla Polonez Caro 1.6GLE ... Gdańsk | 2002-09-10 21:09:58 Zawór raczej nie, bo zamyka i otwiera. A tą rure to sprawdze moze faktycznie ona |
Patryk_153_PTK Vauxhall Omega ELITE Zabrze/Gillingham | 2002-09-19 21:52:55 Dzisiaj sobie kupiłem zawór (25zł) bo znudziło mi sie już domykanie go śrubokrętem do końca, no i zacdzął nieźle lać.
Mój nowy zawór wyglądał bardzo ładnie i porządnie-ale tylko wyglądał Wyjąłem stary, zamocowałem nowy i wsadziłem pancerz linki w mocowanie, przykręcam śrubkę trzymającą pancerz i....to ucho w którym jest śruba trzymająca ten pancerz, rozleciało się!!!! na pół Gościu nie dał mi w sklepie paragonu, no i kupowałem go w Gliwicach, więc niechciało mi sie jechać do Gliwic, zresztą i tak sklep już zamknięty. Wkurzony przytwierdziłem pancerz za pomocą druta, dodatkowo ścisłnąłem cybantem i sie trzyma(choć dziwnie wygląda). Zacząłem regulować tę linkę(nie domykała minimalnie do końca), niestety nie dało się inaczej Myślę sobie, dobra nowy zawór, to może nie będzie przepuszczał. Nalałem płynu, zagrzałem auto i co?....A no to, że zwór dociśnięty do końca, a z nawiewu leci dość ciepłe powietrze!!!!! Normalnie kurwica mnie wzięła(sory za ostre słowo, ale nie mam już słów),stary przynajmniej jak go dociisnąłem to nie puszczał ciepła Co za badziewie sprzedaja. Nie wiem jechać jutro do tego sklepu, czy nie, choć i tak pewnie nic nie wskuram |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-02-21 14:09:25 Mrozp - a klapki wyregulowałeś? |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2003-02-21 19:06:36 Najlepiej zajrzeć do wyszukiwarki, bo zaraz skończy się temat Dzbanek |
bajashi Łochów | 2003-02-22 00:57:31 a da się zrobić tak żeby zaworek ,w tych poldkach co jest przy nagrzewnicy,umieścić w komorze silnika tak jak w nowszych polonezach?jeśli tak to jak to zrobić? |