Oświetlenie wskaźników Corolla 1,4 1992 rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym zadać pytanie: - jak dostać się do żaróweczek podświetlajacych cięgna przewietrzania.
- jakie to są żarówki ( gdzie , od jakiego innego samochodu można je kupić)

piece of cake 5min i po sprawie

[quote]
2004-05-29 14:32:05, darek-td pisze:
Chciałbym zadać pytanie: - jak dostać się do żaróweczek podświetlajacych cięgna przewietrzania.
- jakie to są żarówki ( gdzie , od jakiego innego samochodu można je kupić)

Czyżby nikt z klubu toyoty nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie ? A może to forum nie techniczne tylko czat "szalonych małolatów, którym starzy kupili japońskie auto" ? przepraszam jesli ktos poczuł sie dotknięty, ale po napisaniu pytania jeden mi odpisuje o tym, że sprzeda coś tam - załamałem się

klubowicze, kolega prosi o pomoc. nie zlewajcie go. Pamiętajcie, że "czyta " nas wielu właścicieli Toyot nie zrzeszonych w klubie. Nasze wizytówki nie mogą być tylko na kawałku papieru.

Ja niestety nie wiem..... .

Witam
Ja tez dolacze sie do pytania. Mam Corolle z 95 roku i zupelna ciemnosc jesli chodzi o podswietlenie suwakow (regulacja nadmuchu). Poza tym na tablicy rozdzielczej pali mi sie juz jedynie skrajna prawa lampka
Gdyby ktos moglby wesprzec porada, w jaki sposob dotrzec do zaroweczek w tych miejscach bylbym wdzieczny.
Jeszcze jedno pytanie. Jakie elementy, przyciski, powinny byc podswietlone w mojej corolce? Cos mi sie wydaje, ze powinno byc jasniej, a na dzien dzisiejszy mam jedynie podswietlone zegary (teraz tylko czesc prawej strony) oraz przycisk swiatel awaryjnych.
To chyba troche za malo, prawda?

Darek-td - skoro nikt nie odpisuje to znaczy ze pewnie nie wie. Napisales posta w sobote a w weekend malo osob siedzi na forum. Troche cierpliwosci i pokory.
Ja podswietlenie w carinie mam w miare obcykane ale na corolli sie nie znam. W carinie jest to bardzo prosta czynnosc. Wskazniki wychodza po odkeceniu 6 srub. Do podswietlenia pokretel ogrzewania mozna sie dostac po wyciagnieciu konsoli z radiem (jest na zaczepach)

...ja bede cierpliwy

No nie widzialem tego wątku.... w sumie... wystarczylo chyba poszukać w archiwach no ale ok.. wyszukiwarka jakas kiepska jest i sam czesto nie moge niczego znaleźć choc wiem ze było...

Co do wymiany żaróweczek to popatrz na moja stronę:

Konsola Toyoty

Masz tu troche fotek z tego jak to wygląda.
Ja za dokłądnie już nie pamiętam... ale ogólnie to musisz najpierw po prostu ściągnąć plastikowe nakładki na suwaki nawiewów, jak masz radio to tez trzeba wyjąć...

Górna część konsoli - ta z zegarkiem jest na wcisk, tzn musisz po prostu pociągać w miarę równomiernie w rogach (na fotkach widać gdzie są zatrzaski) i powinno to wyjść. Ewentualnie podważ delikatnie czymś niezbyt twardym albo choć podłóż szmatkę pod śrubokręt żeby nie porysować za bardzo plastików.

Jest jeszcze dolna część konsoli (ta z popielniczką) - u góry zamocowana na 2 śrubkach. Jak je odkręcisz to dół - koło popielniczki trzeba po prostu wyciągnąć - z tym mialem najwięcej problemów - paskudne zaczepy... zobacz na zdjęciach jak to tam jest.

Żaróweczka jest jedna. Jaka to niestety nie pamiętam ale kupiłem taką na stacji benzynowej za jakieś grosze Jakbyś to zdemontował i jechał po żarówkę to uważaj bo po odłączeniu przełącznika świateł awaryjnych nie działają kierunkowskazy

Jak chcecie to moge porobić zdjęcia książce "Sam naprawiam" czy jakiś taki tytuł z tego co oni piszą o takiej wymianie - chyba powinno coś być na ten temat

Cytat:
2004-05-31 09:14:00, makoluck pisze:
Poza tym na tablicy rozdzielczej pali mi sie juz jedynie skrajna prawa lampka

Tego nie rozbierałem... ewentualnie moge też wrzucić zdjęcia odpowiednich stron z książki...

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie. Jakie elementy, przyciski, powinny byc podswietlone w mojej corolce? Cos mi sie wydaje, ze powinno byc jasniej, a na dzien dzisiejszy mam jedynie podswietlone zegary (teraz tylko czesc prawej strony) oraz przycisk swiatel awaryjnych.
To chyba troche za malo, prawda?

Mi się jeszcze pali przycisk od ogrzewania tylnej szyby, przycisk od klimy - kiedy jest włączona i zegarek. Zegarek ma 2 tryby. Dokładnie nie pamiętam ale jak zgaszone są światła (albo silnik) to chyba świeci troszkę mocniej niż po ich włączeniu (lub silnika). Tak sie zastanawiam czy coś jeszcze sie pali... lampki w przyciskach od elektrycznych szybek, lampka w bagażniku... Przycisk od przeciwmgielnych tylnych chyba się nie pali (moze powinien?)... ale po jego wciśnięciu widać na tablicy rozdzielczej odpowiednią lampkę.

Dzieki za odpowiedz.
Na razie moze nie kseruj, mowie to od siebie, chyba ze ktos bedzie jeszcze chcial. Kwieczor zaoferowal mi swa pomoc i mysle, ze sobie poradzimy.
Jakby co, to bede uderzal do Ciebie

Pozdrawiam