Mixer linearny i nowe wykresy z hamowni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zapraszam na starą jeszcze stronkę po uzupełnieniu.

Jakbyś jeszcze był łaskaw podać namiar

www.eko-car.com ?
www.eko-car.com/pliki/wydruki/index.htm

[ wiadomość edytowana przez: doogas dnia 2004-04-18 20:32:03 ]

Oki, to ja mam pytanie - w czym jest lepszy linearny od rurkowego i ile kosztuje takie cudo.

Toradek zapraszam do lektury pewnej książki

Z tych wykresow to juz prawie ksiazka jest

Ale fakt "pewna ksiazka" jest OK

pozdr

Cytat:
2004-04-21 17:39:11, thaniel pisze:
Z tych wykresow to juz prawie ksiazka jest

Ale fakt "pewna ksiazka" jest OK

pozdr

Dobra literatura, to podstawa sukcesu

Pozdrowienia dla cromy1

To w mojej Lantrze testowałem mixer Lineara.Wrażenia -po zmianie z mixera klapkowego auto lepiej się zbierało na wyższych obrotach (wykresy wkrótce na stronie u mnie i pewnie u cromy1).Natomiast przy niskich obrotach/mały wychyleniu przepustnicy była makabra.Wogóle nie dało się jeździć.Auto zbierało się od ok 2500-3000 obrotów.W tej chwili mam nowy mixer-soniczny-i jest super.Przemiana niesamowita.Lekkie dotknięcie gazu i auto wyraznie się zrywa.Było tu już czuć w trakcie testów na hamowni.Chyba nie muszę dodawać że jest też zamontowany Dynamic fuel LPG?

Cytat:
2004-04-26 20:36:50, maksor pisze:
Pozdrowienia dla cromy1

To w mojej Lantrze testowałem mixer Lineara.Wrażenia -po zmianie z mixera klapkowego auto lepiej się zbierało na wyższych obrotach (wykresy wkrótce na stronie u mnie i pewnie u cromy1).Natomiast przy niskich obrotach/mały wychyleniu przepustnicy była makabra.Wogóle nie dało się jeździć.Auto zbierało się od ok 2500-3000 obrotów.W tej chwili mam nowy mixer-soniczny-i jest super.Przemiana niesamowita.Lekkie dotknięcie gazu i auto wyraznie się zrywa.Było tu już czuć w trakcie testów na hamowni.Chyba nie muszę dodawać że jest też zamontowany Dynamic fuel LPG?

Ja miałem taki efekt dziury w mocy jak przeholowałem ze średnicą miksera i przed gaźnik o przelocie rzędu 36-37mm dałem mikser 42mm.
Ale teraz to czegoś nie rozumiem. Czy mikser linearny to coś innego niż mikser soniczny?

tak to coś całkiem coś innego. z moich różnych pomiarów wynika i to ostatnio zostało przetestowane na hamowni ,że lineary lepiej chodzą na wysokich obrotach i dużej pojemności silników.
z tego wynika ,że teraz muszę soniczne wziąść na "warsztat".

Ciekawie wygląda wykres tego Poldka z Abimexem. Z wykresu jasno wynika, że o ile na benzynie jego moc i moment odbiegają od wartości fabrycznych tak na gazie te wartości są zdecydowanie lepsze. Przyznam, że jestem pod wrażeniem.

Pozdrawiam