| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2006-05-04 19:12:13 Możesz troszkę cofnąć kąt na pompie (będzie bardziej miękko chodził),u mnie chałasuje troche rolka napinacza paska wspomagania (łożysko do wymiany) |
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska | 2006-05-05 00:28:21 przeciwnie do obrotów silnika-przyspieszasz zapłon,zgodnie z obrotami opóżniasz zapłon,,w moim 2-c jakbym nie obracał pompą to chodzi tak samo i pali na tyk czy zimny czy gorący,zresztą z tego co pamiętam to toyota podaje zakres regulacji pompy,6 setek ,a wszystkie niemcy mają do 2 setek i jak nie ustawisz w trj tolerancji to klekoczą a tojka ma to gdzieś i chodzi tak samo |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-05-05 01:05:18
Dokładnie! Tez byłem zdziwiony, też kombinowalem z ustawieniem pompy i efekt byl praktycznie zaden. Jedynie w ktorej skrajnej pozycji chodzil znacznie gorzej. Nie pamietam juz jak to bylo... pzdr |
batin carina II 2.0 D Zgierz | 2006-05-05 08:37:22
Ok. Powiedz mi tylko jak się do tego technicznie zabrać - tzn. które śruby (i ile ich jest?) trzeba poluzować żeby ją (pompę) ruszyć. Pamiętam z VW POLO że tam były znaki do regulacji - w toyce też są czy tak na "oko" |
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska | 2006-05-05 10:26:32 z przodu pompy masz dwie śróby na 12 klucz(tam gdzie pompa wchodzi do obudowy pompy wody,i jedna na 14 klucz poniżej rurek,na dole ,bliżej bloku silnika z dużą podkładką,popuść wszystkie żeby były lekko lużne,złap za pompe rękami i obróć, tylko wcześniej zaznacz stare położenie(zarysuj wkrętakiem pompe z obudową) jak nie będzie efektu to wróć spowrotem |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-05-05 19:12:35 Mozliwe że jeszcze trzeba bedzie poluzować przewody prowadzące do wtryskiwaczy.
Pozdrawiam |
batin carina II 2.0 D Zgierz | 2006-05-06 22:05:11 Dzisiaj przestawiłem trochę pompę i chyba jest trochę lepiej - tak jakby silnik chodził bardziej "miękko".
Zobaczę jeszcze co tam w zbiorniku paliwa ale muszę poczekać bo mam jeszcze 1/2 paliwa w kociołku a zanim to wyjeżdźę to troche potrwa
No ale jest lepiej
Jak na razie dzięki wszystkim. Za jakiś czas się odezwe i napisze co zrobiłem i jak wyszło. Pozdro for all. |
profesorr TOYOTA DRIVER landcruiser ,coro ... okolice brzeska | 2006-05-07 15:07:56 jak bardziej miękko to opóżniłeś zapłon,nie przykapca na czarno? |
batin carina II 2.0 D Zgierz | 2006-05-07 21:28:35
Nie widze różnicy w kopceniu... |