Problemy z rozruszniekim - przyczyna?? -126 elx sx kat;

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytasnie: rraz na XXX uruchomien rozrusznik zgrzyta, dopiero za powiedzmy 2gi, 4tym razem uruchamia sie oki, co moze byc przyczyna? sprawdzalem polacenia, przewod masowy it p i wszystko "gra", wiec czym to jest spowodowane? samym rozrusznikeim? jak tak to czy mozna go naprawc sammeu czytrzeba odwiedzic serwis? (oby nie! ) dzieki!

mam podobnie hmm wymienialem bendix ale zalozylem tez stary i dzieje sie to samo, tez nie wiem co za przyczyna, ostatnio mi prawie non stop zgrzyta na 5 razy 2 zazgrzyta

a w jakim stanie jest wieniec na kole zamachowym?

Może omykają zęby o wtedy zgrzyta .

sadze, ze to bendix. ale rowniez przyczyna moze lezec w nieodbijajacym elektromagnesie. mam taki na zbyciu.

jest jeszcze jedna mozliwosc. czy rozrusznik kiedys byl rozkrecany?
jesli tak to moze widelki zostaly zle zalozone.

z innej beczki !!!!
Zjarało mi linke od rozrzusnika dzisiaj - stopiła sie .......
Nei odpala teraz co to moze byc - rozrusznik po kapitalce masa ok ..

to nie musi byc rozrusznik.jak go chehlasz po picset razy to nie dziwne ze w koncu zgrzytnie bo mozesz zrobic to za szybko(z nerwów) od wylaczenia.sprawdz przewod od cewki do aparatu.przewody WS i zaplon.

dejta hmm widelki? o jakie widelki chodzi? mam rozruch na linke

Stawiam na wieniec zebaty,u mnie bylo to samo wymienilem bendix poprawa nieznaczna dopiero po wyciagnieciu kola okazalo sie ze zemby z wienca byly w oplakanym stanie.Wieniec obrocilem na 2 strone jednak przed tem zostala zrobiona na nim faza u tokarza bo jest ona tylko z 1 strony,do tej pory wszystko gra (jestem 60 zl do przodu bo taka jest cena nowegol)

her_us "nowego" ze szrotu chyba bo nowy to w sklepie mi powiedzieli 260zł a ze szrotu u mnie 30 zł

czuczu jak ci linke zjaralo to pewnie gdzies zwarcie musialo byc (linka sie odpiela i pogrzala po plusie)
lekarstwo: polmetrowy patyk do odpalania (ja tak poltora roku odpalam i sie juz przyzwyczailem - policja tez to widziala i sie nie przyczepiali)

suchy 77
no wlasnie przy rozruchu na linke sa takie widelki (sprawdz w ksiazce - zaczepione jest tam ciegno od rozrucha)
na pewno przyczyna jest niepelne zazebienie bendix-wieniec
pierwsze co (jesli ogledziny wienca wyszly pomyslnie) skoluj kilka bendixow (chyba ze masz nowy) i posprawdzaj ktory daje najlepszy efekt
wazny jest tez luz na tulejce (pomiedzy glowica rozrusznika a walkiem jest takie lozysko slizgowe - taka tulejka)
luz ma byc tylko wyczuwalny, nic wiecej

na 5 startow dwa zgrzytane hehe nie jest tak źle dawniej bywalo tak ze musialem wychodzic z auta i przekrecac walem korbowym bo za cholere nie chcialo zaskoczyc

W rozruszniku na linke moze byc jeszcze takie coś ze ten włącznik na rozruszniku jest już wylatany i za dużo sie wciska i bendix bedzie zadaleko wychodził i wtedy też bedzie zgrzytać robiłem to ostatnio

Cytat:
2004-04-24 00:09:17, Suhy77 pisze:
dejta hmm widelki? o jakie widelki chodzi? mam rozruch na linke

nie pomyslalem

Podszedłem z browarkiem do auta wczoraj i mówie :
" Albo huju odpalisz albo stary cie gumówka obj.... i cabrio bedziesz "
Pali bez najmniejszego problemu

Czuczu hehe to ja ci swojego przyprowadze i tez powiesz tak do niego