[OT] Audi A3 - szokujące fotki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli kogoś zszokowała rozleciana pirellka to dla kontrastu:
A3 po spotkaniu z drzewem

--
Pozdr.
Wiesiek (Maestro)

Właściwy link

Przepraszam - pomieszałem linki

felgi bym wzial..jemu juz niepotrzebne... no bo wybaczcie..zal faceta..ale zeby tak rozwalic fure to musial sporo przekroczyc predkosc..przestroga dla wszystkich po prostu..

Cytat:
2004-04-22 21:37:40, qbaj pisze:
felgi bym wzial..jemu juz niepotrzebne... no bo wybaczcie..zal faceta..ale zeby tak rozwalic fure to musial sporo przekroczyc predkosc..przestroga dla wszystkich po prostu..

Licznik zatrzymał się na 100 km/h...

Cytat:
2004-04-22 21:40:46, -JACO- pisze:

raczej Mil / h

Cytat:
2004-04-22 21:32:33, Maestro pisze:
Jeśli kogoś zszokowała rozleciana pirellka to dla kontrastu:
A3 po spotkaniu z drzewem

No... Kiepskie te samochody Audi robi

A powaznie, to trudno mi nie pomyslec sobie jaki musial to kretyn jechac, zeby tak rozwalic auto. Oczywiscie samochod po akcji ratowniczej i dlatego w 2 czesciach, ale mimo wszystko... Widok straszny, ale na zyczenie

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2004-04-22 21:58:50 ]

Cytat:
2004-04-22 21:55:18, Robert_S pisze:
Cytat:
2004-04-22 21:40:46, -JACO- pisze:

raczej Mil / h

Tak masz racje - to było 100 Mil/h podczas zderzenia.

I dobrze debilowi jak glupi to iech ginie

Cytat:
[...] Oczywiscie samochod po akcji ratowniczej i dlatego w 2 czesciach, ale mimo wszystko... Widok straszny, ale na zyczenie

Samocód rozpadł się na skutek zderzenia. Wskazuje na to pozycja połówek i odległość między nimi. Ratownicy raczej nie odsuwali by od siebie połówek na kilka metrów (bo po co?)

Cytat:
2004-04-22 22:05:47, Robert_S pisze:
Cytat:
[...] Oczywiscie samochod po akcji ratowniczej i dlatego w 2 czesciach, ale mimo wszystko... Widok straszny, ale na zyczenie

Samocód rozpadł się na skutek zderzenia. Wskazuje na to pozycja połówek i odległość między nimi. Ratownicy raczej nie odsuwali by od siebie połówek na kilka metrów (bo po co?)

Tak jak powiedziałeś samochód rozpadł sie na pół podaczas zderzenia - potwierdza to też silnik który poprostu wyleciał z komory silnika i poleciał ładnych pare metrów do przodu.

Cytat:
2004-04-22 22:05:47, Robert_S pisze:

Racja, racja... To ile on musial jechac 100 mil wystarczy, zeby rozerwac samochod przy uderzeniu bokiem?

To już chyba było

To nie mile tylkko kilometry wiec wskazowka sie zatrzymala na 100km/h a nie milach

1) Gdyby to były km/h to 200 km/h wypadałoby mniej więcej na godzinie 6-tej licznika - czyli tam gdzie nie ma juz cyferek, tylko jest wyświetlacz ciekłokrystaliczny.
2) Poza tym te zderzenie miało miejsce w Kanadzie (chyba), a tam obowiązują mile.

3) Na forum na którym zamieszczone są fotki goście dyskutują o tym wypadku i też twierdzą ,że to sa mile.

niemozliwe dlatego ze tam gdzie jest wskazowka to niema konca licznika tylko ze ona jest w jego polowie aliczniki sie niekoncza tak szybko to sa km/h na 100%

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2004-04-22 23:05:34 ]

Mi sie wydaje ze furka byla kradziona:
brak panela w radiu, i chyba lamak w stacyjce.
A zauwazcie ze przy stowce to przy czolowym zderzeniu z drzewem sa male szanse na wyjscie calo, a co dopiero jak przywalisz bokiem...
A jezeli rzeczywiscie furka byla skradziona to wcale nie zal mi tych zlodzieji fuj

Licznik jest raczej w km/h wyskalowany. Spojrzcie na obrotomierz... przy skalowaniu w milach byloby 2k rpm przy 160km/h...

Te fotki byly juz jakis czas temu na www.jomonster.org , moim zdanie to ze wskazówa predkościomierza zatrzymala sie na 100km/h to poprotu przypadek, przeciez ona nagle nie staje w miejscu po wypadku, równie dobrze mogla sie zatrzymać na 20km/h albo 0km/h, patrząc po skutkach - przecieciu auta na pół musiał gość jechać jakos blisko 200km/h bo przy 100km/h spokojnie by sie zatrzymał na tym drzewie a nie przeciął.

I to sa NAPEWNO km/h bo te fotki sa zrobione gdzies w Europie niewiem moze Niemcy/Belgia/Holandia w tle widać normalne europejskie samochody, karetke Fiata Ducato ktore uwierz mi nie zobaczysz nigdy w zyciu w USA ani KAnadzie no i do tego Audi Było TDI a tych jest naprawde maluuutko w USA

Przekonaliście mnie - faktycznie rejestracje wyglądaja na europejskie, a więc tak jak pisał Bartek - KM/H.

Poza tym czy liczniki w milach nie maja mniejszych odpowiednikow w km/h? Ja we wszystkich amerykanskich wersjach spotykalem wlasnie takie liczniki.