Espero w ruinach zamku:))))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie!

Dzisiaj wpadłem na pomysł wypadu za miasto z moją sympatią i siostrą, a dokładnie do Rabsztyna obejrzec ruiny zamku. Wioska ta znajduje sie koło Olkusza (Piotr-ek juz dostał wiadomosc) Az jestem ciekaw jak prezentuje sie espero na tle starych ruin. Przy okzazjii moze spotkam piotrka. Opis wycieczki i wrazenia z jazdy opisze jutro lub zaraz po powrocie. Tutaj są wszelkie informacje na temat tego "zamczyska" http://zamki.res.pl/rabsztyn.htm

ŁOUUUU!!! SUPER!!....Normalnie jemy obiad, wsiadamy w furę i wiooooo zdobywać góry! /a może mury ? /

I jak Bogus jedziesz ze mna?? Musze nacieszyc sie fura bo za tydzien.... bede tesknił za nią

P.S. Jakby ftos chciał jechac ja wyruszam ok 15:30 z Piekar Śląskich!! Kontakt tel. 608100174 (chociaz wątpie zeby komus sie chciało oglądac "kupe kamienia" ale moze....

Byłem tam w zeszłym roku na rowerku (podczas wyprawy Warszawa - Oswięcim) - jest na co popatrzeć

Gdzie Ty byłeś Czarek??? /Twojego posta z telefonem i godz. wyjadu teraz odczytałem dopiero /
...Siedzieliśmy tam ze 2 godziny....i ani widu ani słychu!!-Czarka brak!...
A było Pięknie naprawdę ....
Zaraz proszę kolegę JACO coby pomógł i wkleił jakiesik fotki.
P.S. z Katowic-Wełnowca....jechaliśmy /SZYBKO!/ dokładnie 30 minut.....średnia dokładnie 100km/h!

"siedzieliśmy"? a kto jeszcze był Boguś?
Swoją drogą to zachęciliście mnie i może uda mi się jutro tam wybrać z ukochaną i synkiem

Oto fotki nadesłane przez Bogdana :

Przyjemna wycieczka

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-04-12 19:48:11 ]

Cytat:
2004-04-12 19:41:12, plump pisze:
"siedzieliśmy"? a kto jeszcze był Boguś?
Swoją drogą to zachęciliście mnie i może uda mi się jutro tam wybrać z ukochaną i synkiem

Niooo była jeszcze moja ukochana z synkiem !
P.S. Wielka Dziękuję JACO!

Bogus! miałem małe opóznienie( ahh te baby) i wyjechałem z piekar sl. dopiero o 16 na miejscu byłem ok 16:30 po drodze wpadłem do centrum Olkusza. A potem pojechalismy na zamek , ok godziny 18 wracałem juz spowrotem do Katowic.

Wrazenia z jazdy: Do Olkusza jechałem w miare spokojnie (nie przekraczałem 130km/h) spowrotem sypałem prawie cały czas 150-160km.h (podpiołem sie do Renault'a Megane) i tak sobie jechalismy,az do Sławkowa gdzie w/w Megane zostało zaatakowane przez "suszarke" panów "smerfów" i niesetety musiałem szukac sobie innego "wabika". Ten naszczescie znalazł sie bardzo szybko i ponownie gzulem 150 do samych Katowic!
Spalanie esperaka: 12-13litrów/100km
Ogólnie: SUUUUUUUUUUUPEEERRRR

P.S. Bogdan o której byłes na miejscu?? nie widziałem cie po drodze jak jechałem do Olkusza! Zauwazyłbym twojego esperaka!

Cytat:
2004-04-13 18:36:01, Czarek_Rej pisze:
...." Bogdan o której byłes na miejscu?? nie widziałem cie po drodze jak jechałem do Olkusza! Zauwazyłbym twojego esperaka!

Godz. 14.06 wyjechaliśma z pod domu /K-ce Wełnowiec/ -14.36 byliśma pod zamczyskiem!! ....po ok.2 godzinach ruszyliśma z powrotem.
Szkoda, ze się nie spotkaliśma

A ja miałem dziś jechać, ale stwierdziliśmy z żoną, że to jednak za daleko i... Byliśmy tylko na odpuście i tyle.
Ale może kiedyś wybiorę się na ten zameczek, jak będzie cieplej

Bogdan to musielismy sie minąc w okolicach Sławkowa albo Dąbrowy Górniczej!!!

W maju zdobywam muryOgrodzienca i Smolenia(okolica ogrodzienca)

[ wiadomość edytowana przez: Czarek_Rej dnia 2004-04-13 20:38:34 ]

Cytat:
2004-04-12 19:47:16, -JACO- pisze:
Przyjemna wycieczka

Smok był supcio
A ja niedługo wczuję się w rolę Danuśki i będę śpiewać "Gdybym Ci ja miała..." hihi i jak Jagienka postrzelam z moim Najukochańszym Zbysiem z łuku do bobrów, a może nawet zapolujemy na niedźwiedzia hi hi

Cytat:
2004-04-14 10:23:16, Caroline pisze:
..." i jak Jagienka postrzelam z moim Najukochańszym Zbysiem z łuku do bobrów, a może nawet zapolujemy na niedźwiedzia hi hi

Zara, zara!!....czy bobery nie somy czasem pod ochroną ???...a w ogóle...czy w Polsce somy jeszcze bobery?? ....może jednak łatwiej będzie upolować niedźwiedzia ..../w skrajnym przypadku można zadowolić się dzieleniem skóry /.
Cennych trofeów!!

Cytat:
Cytat:
2004-04-12 19:47:16, -JACO- pisze:
Przyjemna wycieczka

Smok był supcio
A ja niedługo wczuję się w rolę Danuśki i będę śpiewać "Gdybym Ci ja miała..." hihi i jak Jagienka postrzelam z moim Najukochańszym Zbysiem z łuku do bobrów, a może nawet zapolujemy na niedźwiedzia hi hi

Caroline należysz do jakiegoś bractwa rycerskiego ?????

piotr'ek nie ma w domu internatu, toteż nie mógł się dołączyć do wycieczki... w wystarczyło SMS-a wysłać!

Piotr-ek jakbym jeszcze miał twój nr

Cytat:
2004-04-14 22:23:23, bogdan1 pisze:
Cytat:
..." i jak Jagienka postrzelam z moim Najukochańszym Zbysiem z łuku do bobrów, a może nawet zapolujemy na niedźwiedzia hi hi

Zara, zara!!....czy bobery nie somy czasem pod ochroną ???...a w ogóle...czy w Polsce somy jeszcze bobery?? ....może jednak łatwiej będzie upolować niedźwiedzia ..../w skrajnym przypadku można zadowolić się dzieleniem skóry /.
Cennych trofeów!!

U mnie jest duzo babrow w lasach . Czasem mozna spotkac ale najwiecej to jest ich kup jak sie idzie

Cytat:
2004-04-16 20:33:45, Czarek_Rej pisze:
Piotr-ek jakbym jeszcze miał twój nr

Wystarczyłoby na mój profil sobie kliknąć.