Stracone dokumenty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
dzisiaj zgubilem
albo ukradli mi pularusik
a w nim dokumenty
czy ostatnio mial ktos podobna akcje
I CO JA TERAZ ZROBIE

PRAWKO I DOWOD
sa jakies wtorniki czy nowe

zeby ktos ich nie wykorzystal
np nie wzial na mnie kredytu
zglaszac na policjie jako kradziez
albo dawac ogloszenie
czy cos w tym stylu

DOWOD REJESTRACYJNY
LADA - czrne tablice
LESNA PRZYCZEPA- biale blachy
wydadza mi kopie dowodow
czy bede musial wyrobic nowe tablice
ile to teraz kosztuje

OC - PZU
nie mam dwodu wplaty
chyba nie zarzadaja
ponownej wplaty skladki

pzdr dan

Witaj
Przykro mi z powodu twojej straty , pierwsze co to zglos to jak naszybciej na policje bo na twoje tablice moga posluzyc do roznych przestepst (zrobic teraz czerne to pare minut i zeden problem). Napewno dostaniesz nowy dowod i tablice, nie ma co czekac zglos kradziez jak najszybciej, wtedy co sie dalej stanie z tym dowodem i prawkiem jak zglosisz to juz nie twoj interes.
OC powinni ci dac nowy dowod wplaty bo figurujesz w ich bazach danych, ze zaplaciles.

Pierwsze to zgłoś na Policję żeby Ci dali zaświadczenie o zagubieniu dokumentów żeby być krytym w razie gdyby ktoś próbował coś kręcić na Twoje konto..
Następnie musisz iść do twojego Inspektoratu PZU żeby wydali ci kopie polisy OC - muszą to zrobic.
Z prawkiem nie ma problemu - składasz podanie z fotką, wpłacasz ok 70-80 zł i w ciągu 11 -14 dni masz do odbioru.
Co do dowodów rejestracyjnych to najpierw musisz sie pofatygować do punktu który Ci robił przegląd i wziąć zaświadczenie do kiedy masz ważny przegląd. Z tym zaświadczeniem bierzesz tablice pod pachę (oczywiście odkręcone - i dotyczy to białych na których są sławetne naklejki, czarnych nie musisz mieć ze sobą) i maszerujesz do Twojego wydziału komunikacji, płacisz chyba po 40-50zł za dowód i wydająCi go od ręki.
Wiem bo przerabiałem to.
Pozdrawiam
Andrzej

No coz zdarza sie

Co do tablic i dowodu rejestracyjnego to ja mam doświadczenie. Musisz to wzgłosić na policję w rejonie gdzie ci to ukradli. Oni spisza protokoły i poproś, żeby ci wydali pismo do urzedu miasta, zebys, mogl wyrobic nowy dowod, razem z nowymi tablicam.

Myślę, ze tak samo musisz postapic z prawem jazdy. Napewno oświeca cię na komisraiacie jak postępować. Napewno nie dostaniesz od nich nic, zebys mogl tymczasowo jezdzić. Niesety możesz albo ryzykowac, albo jezdzic komunikacja miejska.

A jezeli chodzi o OC - to musisz isc do twojegu ubezpieczyciela i wystawią ci tam wtornik.

Pozdrawiam i zycze cierpliwosci.

PS. Na komisariat zaopatrz się w znaczki skarbowe!!!!

Cytat:
2004-04-27 20:10:29, Leszek_Gdynia pisze:
Co do tablic i dowodu rejestracyjnego to ja mam doświadczenie. Musisz to wzgłosić na policję w rejonie gdzie ci to ukradli. Oni spisza protokoły i poproś, żeby ci wydali pismo do urzedu miasta, zebys, mogl wyrobic nowy dowod, razem z nowymi tablicam.

A po co wymieniać tablice? Wystarczy wyrobić wtórnik dowodu. Ponadto ja nie brałem z komisariatu żadnych pism do wydziału komunikacji i wydali mi bez żadnego problemu.

dzieki panowie

po waszych namowach
bylem na komisariacie
i tak to rzeba zrobic
spisali mnie bylo milo
nawazniejsze ze teraz
ZA NIC NIE ODPOWIADAM

policjant zazartowal
ze z takim kompletem
dokumentow jak moje
kredytu nie wziasc to grzech

zaswiadczenie jest platne 3-5 zl