MotoNews.pl
10 Ile jest generacji LPG i czym sie od siebie różnią???????? (51009/0) - PT

Ile jest generacji LPG i czym sie od siebie różnią????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc

czytam to forum i widze ciagle " trzecia genracja ", " druga generacja", " wielopunktowy wtrysk gazu to trzecia i czwarta generacja " . Moglby mi ktos w skrócie opisac czym sie te generacje charakteryzują???????

PS: Jest juz podobna piąta generacja ciekawe czym różni się od czwartej ( czyli sekwencyjny wtrysk - chyba ) ???????

Po pierwsze, na forum to juz bylo, wiec wystarczy troche inwencji.

A z reszta:

I - instalacja z mikserem na dolocie bez komputera.

II - instalacja z mikserem na dolocie z komputerem podlaczanym pod sonde lambde, TPS.

III - instalka wtrysku w fazie gazowej, jednopunktowa.

IV - instalka wtrysku w fazie gazowej - sekwencja.

V - instalka wtrysku gazu w fazie cieklej, wielopunktowo.

3 generacja takrze wielopunktowa i nadaje się do samochodów z wtryskiem mechanicznym i bez sekwencji . najkrócej stare roczniki.

Pozwole sobie zrobic topik na sztywno wykorzystujac to co tu jest

pozdr

Croma, to oznacza, ze do K(E)-Jetronica jest mozliwa instalka III generacji na wielopunkcie? Domyslam sie, ze potrzebna jest sprawnie dzialajaca lambda.

Aha, ostatnio troche myslalem i czy nie moznaby zrobic cos w podobie do III generacji, tzn do kazdej rury kolekotra puscic dysze z gazem. Parownik jest z kompensacja, wiec chyba by sobie poradzil zamiast miksera (ale to tylko moje glosne myslenie, jak cos to wyprowadz mnie z bledu please).

I jeszcze jedno - nie wiesz moze do jakiej mocy jest paronik Landi? Bo mam u siebie takie ustrojstwo i nic nie ma napisane (tzn sa numerki seryjne, ale nie ma max. mocy). Z gory dzieki.