Problemy z prędkościomierzem :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie co może być przyczyną takiej oto sytuacji (przypomniało mi się w zwiazku z postem o liczniku i o ramkach aluminiowych na zegary):
kilometry w liczniku dziennym i normalnym kręcą mi się normalnie i wszystko jest okey, natomiast wskazówka od prędkościomierza czasem się zawiesza tzn albo np dojedzie do 40,60,80 czy 100 i tak zostaje, nawet jak się zatrzymam, albo np nie drgnie nawet jak jadę ww prędkościami Przeważnie ma to miejsce jak jest zimno... ale ostatnio nawet jak i cieplej się zrobiło to tak mam. Po przejechaniu kikunastu kilometrów wszystko jest dobrze.
Próbowałem się dostać do licznika, ale niestety nie udało mi się... robiłem to 13-go i odpuściłem bo bałem się ze zaraz coś połamię. Zresztą po ostatniej samodzielnej próbie wymiany amorków z przodu, podczas której został uszkodzony przewód hamulcowy boję się cokolwiek już "naprawiać"
Doadam jeszcze, że jak się zawiesi wskazówka, to jak poruszam linką od dołu to zejdzie do zera hmmm proszę o radę

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2004-04-21 01:11:42 ]

Co to jest OBROTOSCIOMIERZ???

Proponuje rozebrac, przeczyscic, sprawdzic czy nie haczy o nic.

chyba zly tytul..powinno byc z predkoscioierzem..jesli kilometry nabijaja sie nomalnie tzn ze linka jest ok..w takim razie uszkodzenie mechaniczne..niestety do niczego nie dojdziesz poki nie rozbierzesz..

Rozbierzesz, rozbierzesz... Nie mogłem tego właśnie rozebrać, a poprostu moze ktoś wie "gdzie jest pies pogrzebany" i np zanim rozbiorę kupię już sobie nową linkę, zebym nie musiał tego dawa razy rozkręcać. A swoją drogą to dla mnie jest to za skomplikowane i boję się że coś pourywam
A tak na marginesie to pomylić się można chyba Ale Zolti jest niezastąpiony i porawił błąd w temacie - dziękuję

Przerabiałem to rok temu, w końcu pękła linka . Wymieniłem i jest OK.

To n a100% linka