PROSZĘ O RADE!!! CHCIAŁBYM WAS PROSIĆ O POMOC!!! LADA NIVA??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Obecnie śmigam kantem (czyt.Fiat 125p ), jednak niedługo będe zmuszony kupić autko, mam straszny sentyment do Kanta, ale zaczałem zastanawiać się nad Ładą... Dokłądniej chciałem Prosić Was o wszystkie Wasze doświadczenia z Ładą Nivą... Jak wygląda sprawa awaryjności, ceny "podstawowych" części, awaryjność... Za każdy komentarz będe Bardzo wdzięczny!!!

Wejdz na stronę www.niva.of.pl, mają również forum na Motonews

Niffka jest fajna. De facto nie liczy się rocznik, ale stan autka. Silniki są dość trudne do zajeżdżenia i dość łatwe w niedrogiej naprawie, ale... karoseria to już inna para kaloszy. Zwróć więc uwagę na stan blachy, bo koszty naprawy mogą byc spore, a i kłopot duuuży.

Jakbys był zainteresowany Niwką, to ja powoli (naprawdę powoli, gdyż nóż na gardle mnie jeszcze nie uciska, a i rozstać się z wierną Ładą trudno) się przymierzam do sprzedazy Łaciatki (stoi toto biedactwo na paringu podziemnym i się tylko qrzy, a ktoś inny mógłby się nacieszyć...). Może się jednak odmyślę, zobaczymy .

Pocieszam członków LKP -> być może sprawię sobie prawie-nówkę-niwkę i też łaciato toto okleję . A jeśli nawet nie (tak mi coś Suzuki Jimmy chodzi po głowie) -> to w LKP będę działał Bez obaw

Witam
Mariusz, a spróbuj tylko wycofać się z klubu
Spod ziemi wykopiemy i znajdziemy

Cytat:
2004-04-26 13:08:04, sheriffnt pisze:
Witam
Mariusz, a spróbuj tylko wycofać się z klubu
Spod ziemi wykopiemy i znajdziemy

Ani mi to przez chwilę przez głowę nie przeszło . Gdzieżbym takich wspaniałych Kolegów znalazł

A gdzie my bysmy znalezli takiego drugiego Grill Mastera
I jeszcze taka Ładną Łaciatą!!

To wszystko już OT będzie po informacji , że Mariusz chcesz porzucic Nivę....Wygód się zachciewa? Spartański wygląd razi? Buuuuuu...Niewierność tu widzę i zdradę, której żadne obietnice "działania" w LKP nie zmażą. Szkoda, że tracisz ducha...
Ale jesli kupisz nową ładę ( taką nawet ze znaczkiem chevrolota) to będzie ciekawe urozmaicenie w Klubie.

Mariusznia- musze Cie od razu poinformować( bo w wątku o zlocie coś tam na ten temat napomknąłeś),że moja 2103 is not for sale
Ale...jesli chcesz klasyka(no chyba ,że zmieniasz barwy na suzuki) to ja widziałem jedno 2103 w bardzo dobrym stanie i toprawdopodobnie na sprzedaż - stoi przy trasie Pabianice - Kalisz w miejscowości Grabowiec przy takim dużym gospodarstwie zaraz koło drogi. Juz kiedys o tym pisałęm , ale teraz znam juz przynajmniej nazwę tej miejscowości- więc gdybyś jechał ta trasą - zwolnij i "rzuć" okiem
Z tego co zauwazyłem ma nawet oryginalne przednie migacze i błotniki(jeden wymieniony).
Już raz ja tam widziałem i pare dni temu jeszcze raz...więc własciciela jeszcze nie zmieniła
Tylko nie spodziewaj sie cudów!!!! w moim klasyku cicho nie jest (choć moze pewnie być jak zmienię przedni tłumik), i nagrzebać się przy tym tez trochę trzeba
Ale jaka za to fajda!!!! A co będziesz grzebał przy takim Suzuki???
Może olej sprawdzić i dolac płyn do spryskiwacza...smutne auto
Ale pozdrówki i życzę "ładnych" wyników poszukiwań nowego autka
Paweł

SUZUKI????
co to jest???

aaaaaaa, juz kojarze... oni robia takie smieszne male samochodziki i jakies tam motorynki....
ale to to japonskie jest... bleeeeee